Blog

4 tipp – így érezheted magad kevésbé fáradtnak télen

2020.01.22

Tegye fel a kezét, aki egy téli reggelen nehezen kászálódik ki az ágyból, napközben sokat ásítozik és csak akkor tud dolgozni, ha megivott pár kávét? Azt is mondhatnánk, hogy ez normális télen, pedig lehet tenni ellene.

A nagy terhesvitamin-dilemma: Mit, mikor és miért?

2020.01.20

Megoszlanak a vélemények a gyermekvállalásra való felkészülés kapcsán. Vannak, akik szerint megy majd minden magától, mint a karikacsapás", és vannak, akik szerint érdemes tudatosan készülni a fogantatásra és a terhességre, ezért törekednek az egészséges életmódra.

Az időskori egészség titka: kevesebb ücsörgés, több mozgás

2020.01.13

Kisebb eséllyel következik be a csípőtáji törés – időskori combnyaktörés, csípőcsonttörés és pretrochanter, azaz a tokon kívül, a combcsont felső végén létrejövő törés – azoknál az idősebb nőknél, akik naponta végeznek valamilyen könnyű mozgást, például sétálnak.

Téli vitaminforrásaink

2020.01.06

A téli időszakban még fontosabb odafigyelnünk a vitaminpótlásra, mint a többi évszakban, ugyanis nehezebb vitamindús ételekhez jutnunk. Napi 400-600 gramm gyümölcs és zöldség elfogyasztása javasolt, több adagban.

Önsorsrontó szokásaink

2020.01.02

A boldogságról legtöbben úgy gondolkodunk, hogy az valami olyasmi, ami szerencsés esetben „megtörténik” velünk, „elérkezik” vagy „megadatik” nekünk. Pedig a boldogság tanulható: kora gyermekkortól történő tanulással, rendszeres ismétlésen alapuló újratanulással és fáradhatatlan gyakorlással sajátíthatjuk el.

Véradásra hív az OVSZ és a Vöröskereszt

2019.12.17

Az idei, hatnapos karácsonyi időszakban különösen fontos a véradás, mert legrövidebb lejáratú vérkészítmények felhasználhatósága öt nap. Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Vöröskereszt is kéri: adjatok vért az ünnepek alatt!

Ősi ösztönök rángatnak bele a karácsonyi vásárlásba

2019.12.12

Ön is érzi a nyomást, hogy most már be kellene szerezni a karácsonyi ajándékokat? Nyomasztja a tudat, hogy egyre kevesebb ideje van hátra, vagy lemarad az ünnepi akcióról? Ne aggódjon, mindannyian így működünk, belénk van égetve. Ismerje meg párat a vásárlási ösztönök közül, hogy ellent tudjon állni, ha akar!

Megújultunk!

2019.12.05

TÍZ ÉV UTÁN MEGÚJULT A GYÓGYLINE.HU, a Gyógyhír Patika webáruháza.

Érdemes beadatni az influenza elleni védőoltást

2019.11.25

December végén, január elején érhet Magyarországra az influenzajárvány. Aki most beadatja magának az influenza elleni ingyenes védőoltást, annak addigra kialakul a védettsége. Különösen a kockázati csoportba tartozóknak érdemes erre odafigyelni.

Aludjon többet az egészségéért!

2019.11.25

Mikor ébredt fel ma reggel? Rendesen kialudta magát? Nem? Lehet, hogy ön is azok közé tartozik, akik alvásproblémákkal küzdenek, de nem ismerik fel, vagy nem akarják tudomásul venni. Magyarországon elég sokan vannak ezzel így.

Afta, herpesz gyors kezelése

2019.11.25

A herpeszt szinte mindenki ismeri, és tudjuk, hogy vírus okozza. A hasonló kellemetlenségekkel járó afta kialakulásának okát azonban még nem tudják az orvosok, bár összefüggésbe hozzák az immunrendszer gyengülésével.

Kilenc gyógynövény egészségünk szolgálatában

2019.11.25

Nagyon sok gyógynövény van az egészségünk és immunrendszerünk támogatására, melyek használatával megelőzhető, hogy megbetegedjünk. Ismerjünk meg közülük néhányat!

A kutyatartás kedvező egészségügyi hatásai

2019.08.12

Számos tanulmány bizonyítja, hogy a társállatok gazdijai boldogabbak, egészségesebbek, kevésbé gondterheltek és magányosak, mint azok, akinek nincs házi kedvencük.

Evolúciós okok miatt nehéz fogyni?

2019.07.31

Aki próbált már diétázni, tudja, milyen nehéz. Végre megszabadulunk pár kilótól, pár napig nem figyelünk oda, és már vissza is jött. Miért van ez így? Valójában az a kérdés, miért nem segít szervezetünk egy olyan folyamatot, ami neki is abszolút hasznos lenne?

Amit az utazási betegségről tudni kell

2019.07.29

Valószínűleg mindenkinek van olyan családtagja vagy barátja, aki rosszul bírja az utazást. Ismerkedjünk meg a betegséggel, és nézzük, mit lehet tenni ellene!

Augusztusi allergia

2019.07.22

Pollenek, napfény, rovarok, gyümölcsök, napsütés: hogy csak néhányat említsünk az egyre többeket érintő különböző nyári allergia kiváltó okai közül. Különösen gyakori tünet a szénanátha, amit könnyű összetéveszteni egy enyhe megfázással.

Házi praktikák szúnyogok ellen

2019.07.05

Nem tudom, az elmúlt években valaki találkozott-e az ideihez fogható szúnyoginvázióval. Én biztosan nem. Ha valaki tud vásárolni hatásos szert ellenük jó, ha nem  – vagy még akkor is  –, érdemes kipróbálni a házi praktikákat.

Tippek, hogy jól sikerüljön a nyaralás

2019.06.25

Mindenki emlékszik olyan nyaralásra, amit tönkretett valamelyik gyerek duzzogása, a morcos szülő vagy a rossz szervezés. Adunk néhány tippet, hogy ezeket el tudja kerülni, és a nyaralás valóban szép élménnyé válhasson.

Alvás és mentális egészség

2019.06.19

A modernkori ember általában nem akkor alszik, amikor szeretne, és nem annyit alszik, amennyit szeretne. Az alváshiány okozta alvásdeficit folyamatosan nő, ami már rövid távon is a szervezet és az elme egyensúlyának megbomlásához vezethet.

Prosztataproblémák – vigyázzunk az apákra!

2019.06.13

Június 16. Apák napja. Keresve sem találhatnánk jobb apropót, hogy beszéljünk a férfiak egyik leggyakoribb betegségéről. A prosztatagondok sokaknál már 40 éves kor körül jelentkeznek, 80 körül pedig már 5-ből 4 férfi érintett. Ha időben felismerjük és kezeljük a problémát, sokat javíthatunk az érintett életminőségén.

Mit jelent egy szívdobbanás?

2019.06.06

Mind éreztük már úgy, mintha kihagyott volna egy ütemet a szívünk. Esetleg olyan gyorsan vert mikor izgultunk, hogy „majd kiugrott”. Meglepő lehet, de ezek nem csupán szólások, tényleg verhet lassabban vagy gyorsabban szívünk, kimaradhat egy dobbanás – ezekre érdemes odafigyelni és időben kivizsgáltatni.

Még érdemes kérni az influenza elleni védőoltást

2019.02.04

Különösen a rizikócsoportba tartozóknak és az egészségügyi intézményekben dolgozóknak érdemes oltatniuk magukat, számukra az idei szezonban is 1,3 millió adag térítésmentes vakcina áll rendelkezésre.

Valentin-napi hagyományok

2019.02.04

Az angolszász országokban Valentine (Bálint) napján (február 14.) tartott Valentine’s Day ünnepe a 20. század végétől világszerte elterjedt világi „szerelmes ünnepként”.

Szálljon szembe a stresszel – egyszerűbb, mint gondolná!

2019.02.03

Sokan szenvedünk a stressztől. Ellepnek az otthoni, munkahelyi közelezettségek, sokszor azt sem tudjuk, hol áll a fejünk. Gondolataink gyakran nem állnak le lefekvés után sem. Pörög a fejünkben a másnapi feladatlista, egy-egy megoldatlan probléma, kibeszéletlen konfliktus, nehezen teljesíthető elvárás.

Megegyem, ne egyem?

2019.02.03

Abban többé-kevésbé konszenzus van, hogy minél kevesebb cukrot, minél kevesebb zsiradékot kellene fogyasztanunk, törekednünk kellene rá, hogy minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, minél nyersebb állapotában, annál jobb. Ezek a gondolatok ma már a legtöbb háztartásba eljutottak, mindenki tisztában van velük. Vagy mégsem?

Változó kor – változó megítélés?

2019.02.02

Mi köt össze négy nőt: egy üzletasszonyt, a celebet, egy bio-vega korosodó hippit, és egy háziasszonyt? Bár különbözőek, egy platformra hozza őket koruk, a változó… és a színpadon nincs tabu. A Menopauza című musical, melyet nemrégiben mutattak be a fővárosi Játékszínben, az elmúlt években meghódította a világot. Vajon a színpadon kívül tabu-e a menpoauza? Mi is az, amit minden nőnek tudnia kellene róla?

Protézisműtét után

2019.02.02

Protézis beültetésével számos, például mozgásszervi betegségben szenvedő páciens életminőségét lehet látványosan javítani. A folyamat azonban nem ér véget a beavatkozással, a műtétet követően a páciens is tehet a minél jobb eredmény eléréséért. Hogyan?

Így tarthatjuk karban a szívünket

2019.02.02

Magyarország a sereghajtók közé tartozik az Európai Unióban, ha a szívbetegségek okozta halálozási arányt nézzük. Nálunk  az uniós átlagnál közel négyszer rosszabb az arány: 100 ezer ember közül 400-an vesztik életüket emiatt. Egy kis odafigyeléssel pedig könnyedén karban tarthatjuk szívünket.

A diétázás alapszabályai

2019.02.01

Az álomalak elérése rengeteg módot és megszámlálhatatlan csodaszert és módszert fejlesztettek már ki az évek során. A legjobbakban felfedezhető néhány közös pont, ezeket tekintettük át.

Meddig normális a feledékenység?

2019.02.01

Mikor intézhetjük el egy vállrándítással, ha valami kiment a fejünkből, és mikor jön el az a pillanat, amikor ideje felkeresnünk az orvosunkat? Íme pár jellemző példa, amik révén szépen kirajzolódik ez a határ.