Így maradj ragyogóan fiatal 40 felett is

Huszonévesen olyan távolinak tűnik a negyvenedik születésnap. Visszatekintve viszont egy pillanat alatt elteltek az évek. Sok szép emlék, ami közé a negyvenedik gyertya elfújása is bekerül – ez sok nő számára okoz nehézséget. Öregnek érzi magát, már nem csak azért festi a haját, hogy a divatnak megfeleljen, hanem az ősz hajszálakkal is szembe kell szállni, és az egyre mélyedő ráncokat is napról napra nehezebb elfedni. Ezeket egy nőnek sem lenne szabad átélni, hiszen a kor mit sem számít, ha jól érzi magát az ember a bőrében. Mutatunk néhány olyan tippet, amivel könnyedén elfelejti bárki, hogy immár átlépte negyvenet.

 

Az vagy, amit megeszel

A szépség negyven felett már korántsem csak a márkás hidratáló krémek függvénye, fontosabb a tápanyagban gazdag étkezés. Ahhoz, hogy bőrünk megőrizze a fiatalságát ezt a néhány alapszabályt tartsuk be!

●        Víz: bagatellnek tűnik, azonban alapszabály, hogy legalább napi két liter, de inkább több vizet igyunk meg. Igazából ez minden korosztály számára jó tanács, de negyven fölött kiemelkedően fontos.

●        Telítetlen zsírok: a szárazság nem csak a vízhiány miatt alakulhat ki, közel annyira fontos, hogy fogyasszunk telítetlen zsírsavakat is, mint például olívaolajat vagy olajos magvakat.

●        Szépségvitaminok: a szervezetünk megfelelő működéséhez és a kollagénképződéshez elengedhetetlen a C-, és D-vitamin pótlása. Ennek érdekében együnk vitaminokban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket.

Ideje lecserélni a megszokott sminkkészletet!

Negyven fölött érdemes felülbírálni a meglévő sminkkészletet, ugyanis már nem biztos, hogy a kedvenc rúzsunk ugyanazt a hatást fogja elérni. Persze ez nem azt jelenti, hogy a negyvenedik születésnap reggelén mindent ki kell dobni, egyszerűen figyeljünk oda magunkra és a tükörképünkre. Észre fogjuk venni, hogy mi az, ami már nem az elvárt célt szolgálja. Addig is adunk néhány tippet, hogy mire érdemes figyelni:

●        a kevesebb néha több elvén ügyeljünk rá, hogy ne próbáljuk a ráncokat egy komplett vakolat készítésével eltüntetni. Sokkal többet érünk vele, ha kerüljük a porpúderek, ez megül a ráncokban és elfedés helyett inkább kiemeli. Helyette használjunk krémes alapozót.

●        ideje a túl sötét rúzsokat is száműzni. Ami korábban extrémnek számított, most inkább komorrá tesz. Használjunk természetes színeket, vagy szájfényt.

●        az élénk szemhéj festékek sem biztos, hogy megállják a helyüket. A rúzshoz hasonlóan túl komorrá teszi a tekintetet. Inkább voksoljunk a nude színekre, abból is a krémes verzióra.

Hatékony házi praktikák a szép arcbőrért

Bár a szépségipar mindenféle jóval elkápráztat minket, ennek ellenére jól jön, ha van egy-két otthon elkészíthető recept is a zsebünkben. A bőr táplálására például tökéletes megoldás, ha paradicsomból készítünk pakolást, ugyanis a benne lévő likopin nyugtatja és táplálja a bőrt és még a pattanások ellen is jó, ami tévhit, hogy csak a tiniknél alakulhat ki. De a csipkebogyó, a citromfű és a kamilla is csodákra képes a bőrrel, elegendő főzetet készíteni belőlük, és kihűlés után felvinni a bőrre. Kiváló arctisztító hatásuk mellett nyugtatják a bőrt, és segítenek az apró bőrhibák eltüntetésében.