Szépségápolás férfiaknak

Tele van az internet vicces képekkel, amik összehasonlítják a nők és férfiak szépségápolási szokásait. A két nem tényleg nem egyformán viszonyul ehhez a kérdéshez, de az a kijelentés sem állja meg a helyét, hogy a férfiak nem törődnek a szépségápolással. Törődnek, persze az más kérdés, hogy vajon megfelelően teszik-e. 

A legtöbb férfi valószínűleg nem szívesen szán annyi időt a bőrápolásra, mint a nők. Nehezen képzelhető el, hogy tonik és arclemosó használata után hidratáló pakolással az arcukon feküdjenek le. Sokkal életszerűbb a bőrgyógyászoknak az a tanácsa, hogy este mossanak arcot szappannal, hogy a nappali szennyeződés ne szívódjon be a bőrbe. Ebben az esetben reggel már a tiszta víz is elég, a túl sok szappanos mosás ugyanis tényleg kiszárítja a bőrt. Ha valakinek száraz a bőre, éjszakára kenje be hidratáló krémmel, egyébként nem szükséges ezzel törődni. Harminc fölött már retinol- (A-vitamin-) szérum alkalmazásán is el lehet gondolkozni, hiszen ez nagyon hatékony védelmet jelent a ráncok ellen.

 

Tippek borotválkozáshoz

A következő lépés általában a borotválkozás. Előtte tanácsos egy enyhe habzó lemosást alkalmazni a bőr felszínén lévő zsíros réteg eltávolítására. Akinek nem érzékeny a bőre, az ezt egy könnyű mosással is kiválthatja. A zsíros bőrűek dolgát megkönnyíti, ha forró törülközővel dörzsölik át a bőrüket, amit azután felfrissíthetnek egy kis hideg vízzel. Borotválkozás után a következő lépés megint a hidratáló krém felvitele.

A megfelelő krém kiválasztása nem mindig egyszerű. Nagyon sok olyan termék kapható, ami a férfiakat célozza, ezért nem csoda, ha néha tanácstalanul vagy türelmetlenül bóklásznak a polcok között. Adunk egy hasznos tippet: érdemes kis mintákkal kezdeni, úgy könnyebb kideríteni, egy termék beválik-e. Ugyanezt tudjuk ajánlani a samponokkal kapcsolatban is.

 

Röviden a hajápolásról

A hajápolás a férfiak szépségápolásának másik sarkalatos pontja. Érdemes megjegyezni, hogy nincs különbség a férfi és a női haj között. Az első lépés a férfiak esetében is a haj rendszeres tisztítása a hajtípusnak megfelelő termékekkel, illetve a fodrász rendszeres felkeresése. Férfiaknál a hajápolás célja a hajhullás megelőzése vagy lassítása is. Érdemes szétnézni a gyógyszertárakban kapható termékek között, több olyan is van, amivel látványos javulást lehet elérni.

A bevált rutinokat érdemes ismételni, mint sok minden másban, itt is a következetesség a titka annak, hogy elkezdjenek jönni az eredmények. Fontos az is, amit általában meg szoktunk említeni a szépségápolási tippek között: ebből a szempontból is érdemes betartani az egészséges életmód szabályait. A sok gyümölcs és zöldség, a kellő mennyiségű folyadék fogyasztása, a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás, valamint a sport – vagy mindezek hiánya – a férfiak bőrén is otthagyja a nyomát. Akit érint, annak pedig a legfontosabb tanács: hagyjon fel a dohányzással!