Tippek, hogy jól sikerüljön a nyaralás

Mindenki emlékszik olyan nyaralásra, amit tönkretett valamelyik gyerek duzzogása, a morcos szülő vagy a rossz szervezés. Adunk néhány tippet, hogy ezeket el tudja kerülni, és a nyaralás valóban szép élménnyé válhasson.

1. Írjon listát arról, amit be kell pakolni

Nem kell minden egyes zoknit ráírni, de a legfontosabb dolgok szerepeljenek rajta. Így talán nem marad otthon semmi, ami igazán fontos, és nem is kell visszafordulni semmiért.

2. A helyszín és a programok megválasztása

Nehéz, mégis olyan helyszínt és programokat kell választani, ahol a család minden tagja jól tudja érzni magát. Bizony, még a legkisebbek is,hiszen egy nyafogó kisgyerek megkeserítheti a többiek szórakozását.

3. A jó szervezés elengedhetetlen

Reggel érdemes alaposan átgondolni a napot. Hol fogunk enni? Hol teszem tisztába a kicsit, hol tud majd aludni egyet? Hol találunk mosdót? A jó szervezés része egy feneketlen táska is, amiben ragtapasztól kezdve naptejen át kekszig minden van, amire csak szükség lehet.

4. Lazuljunk

Most az egyszer nem kell mereven ragaszkodnai az elvekhez. Belefér egy fagyi ebéd előtt vagy a homokos cipő, nem a legtisztább ruha. Értékeljük azokat a perceket, amikor együtt van a család, hiszen nincs nagyon sok belőlük.

5. Készüljünk játékokkal

Rengeteg remek társasjáték van, amivel az egész család tud játszani. Hozzunk otthonról, vagy vegyük külön az útra. És használjuk is: a nevetés kiváló stresszoldó, keressük rá az alkalmat!

6. Ne csak a gyerekekről szóljon

A család alapja a férfi és nő kapcsolata. Figyeljünk oda, hogy a szülőknek legyen idejük egymással is foglalkozni!