Játék karantén idején

Ha már úgyis karanténba kényszerültünk, próbáljuk a lehető legjobban kihasználni azt az időt, hogy együtt legyünk a családdal. Emlékezzünk majd úgy vissza erre az időszakra, hogy ez volt az, amikor olyan szuper dolgokat csináltunk együtt!

„Végre úgy mentheted meg a világot, hogy a kanapén fekve tévét nézel. Ne told el!” –  az elmúlt napokban ez a felszólítás is bejárta a közösségi médiát. Van benne igazság, de ha már otthon vagyunk a családdal, akkor ne a tévé előtt töltsük az időt.


  • Süssetek-főzzetek együtt! A konyha valószínűleg nem marad olyan tiszta, mintha egyedül dolgoztál volna benne, de most nem is ez a lényeg. Tele az internet receptekkel, válassz egy olyat, aminek elkészítése során a gyerekeke is sikerélményhez jutnak. Jó buli kimérni egy süti hozzávalóit, összekeverni őket, az ínycsiklandozó illatokról és a remek ízekről már nem is beszélve…
  •  Emlékszel a krumplinyomdára? Félbevágtok egy krumplit, kifaragtok a vágott felületen egy egyszerű formát – csillagot, holdat, házat, virágot – , festékbe mártjátok, és indulhat is a móka! Ha valamelyik családtagnak közeledik a születésnapja, különleges csomagolópapírt készíthettek neki ezzel a módszerrel.
  •  Építsetek akadálypályát! Székekből, madzagokból, dobozokból a lakásban is izgalmas akadálypályát lehet összerakni. Mérjétek, ki menyi idő alatt megy végig a pályán, a győztesnek természetesen nyeremény is jár.
  •  Készítsétek el a saját társasjátékotokat! A tábla készülhet sima kartonpapírból (egy doboz alja pont megfelel), rajzoljatok rajtot, célt és találjatok ki együtt vicces feladatokat, amiket teljesíteni kell. Például féllábon el kell ugrálni a fürdőszobába és vissza, készíteni kell egy pohár limonádét az egyik családtagnak és így tovább.
  • Nagyon sok múzeum bejárható most virtuálisan is. Válasszatok egyet és járjátok be együtt! Nagyobb gyerekek előre felkészülhetnek, és idegenvezetőként vezethetik a családot.