Gyerekekkel otthon – így foglald le őket!

Bezárkózunk a koronavírus miatt, elmaradnak a vendégek, és a rossz idő miatt már játszótérre se nagyon lehet menni. Az óvodák és az általános iskolák működnek ugyan, sokan mégsem engedik bejárni a gyerekeket, nehogy elkapják a fertőzést. Ez eddig rendben is van, de a kicsiket le kell kötni. Hogyan? Összeszedtünk neked néhány remek tippet.  

Ami mindenkinek eszébe jut, ha a gyerekekkel a lakásba kényszerül, az a társasjáték vagy közös sütés-főzés. Gratulálunk, remek ötletek, csináld, vagy próbálj ki valamit azok közül, amiket lejjebb ajánlunk. Akkor sem dől össze a világ persze, ha egyszer-kétszer leültök a tévé elé, de ne ezzel akard megúszni. Nagyon sokféleképpen el lehet tölteni együtt az időt, és a közös tevékenységeknek köszönhetően még közel is kerülsz a gyerekekhez.  

 

1.      Ninja Akadémia kisfiúknak

Filmekben biztos láttad már, ahogyan a bankarablók tornászokat megszégyenítő ügyességgel hajlonganak, hogy elkerüljék a riasztókat beindító sugarakat. Valami hasonlót te is megvalósíthatsz otthon. Szigetelőszalag végeit a bútorokhoz ragasztva készíts egy térbeli hálót, amin úgy kell átjutniuk, hogy ne érjenek hozzá. Mondd a kisfiúknak, hogy ez a Ninja Akadémia, és imádni fogják!

 

2.      Alakulj át a lányoddal!

A kislányok imádnak sminkelni, és mindenféle „csajos” dolgokat magukra aggatni. Most az egyszer fessétek ki egymást a lányoddal, és engedd, hogy felvegye az ékszereidet, és a ruháidat. Még divatbemutatót is rendezhettek! Nagyobb lányoknak azt ajánljuk, hogy próbálják kisminkelni egymást úgy, hogy a sminkelést végzőnek be van kötve a szeme. Remek móka, garantált a kacagás, ahogyan ez a VIDEÓ is mutatja.

 

3.       A csodálatos lufik

Akinek kisgyereke van, annak érdemes beszereznie egy csomag lufit, hiszen nagyon sokféleképpen fel lehet használni őket. Az egyik legegyszerűbb, ha felfújsz kettőt vagy hármat gyerekenként; az lesz a feladatuk, hogy levegőben tartsák az összeset.


 

4.      Kuckózás

Biztosan ti is építettetek kuckót magatoknak gyerekkorotokban párnákból, takarókból, bútorokból. Csináljatok egyet a gyerekekkel közösen, és amikor kész, bújjatok be egy jó könyvvel. Olvass nekik hangosan, még akkor is szeretni fogják, ha már nagyobbacskák.

 

5.      Gyűjtögetés otthon!

Írj egy listát, miből kell a lehető legtöbbet találni a gyereknek. Például keressen olyan könyveket, aminek a címe „N” betűvel kezdődik, vagy kék pólót, gyertyát vagy dobókockákat. Légy kreatív, találd ki jól a célpontokat! Ha hasonló korú gyerekeid vannak, versenyezhetnek is egymással.  

 

6.      Kincskeresés a tálban

Ha nem probléma, hogy valószínűleg porszívóznod kell a játék végén, önts ki egy-két kiló rizst egy mély tálba, és rejts el benne apró játékokat, például kisebb babát, gyöngyből fűzött karkötőt, matchboxot, egy szem becsomagolt cukorkát, amit csak találsz otthon. Az a feladat, hogy egy perc alatt gyűjtsenek össze, amennyit tudnak.

 

7.      Végezzetek kísérleteket!

Nagyobb gyerekeket remekül le lehet foglalni, ha tudományos kísérletet végzel velük. Interneten több olyat találsz, amihez minden kelléket megtalálsz a háztartásban. IDE vagy IDE kattintva remek ötleteket olvashatsz.