Ezt kell tudnod a koronavírusról

Olvasd el a Konzuli Szolgálat javaslatát arról, mit kell tenned, hogy elkerüld a koronavírus-fertőzést! Adunk egy hasznos tippet is, hol találsz naprakész adatokat a fertőzöttek számáról.

A Konzuli Szolgálat a következőket ajánlja: 

„A megbetegedés kellő körültekintéssel kerülhető el, az ellene való védekezés a higiéniai szabályok fokozott betartásával lehetséges (gyakori és alapos kézmosás, fertőzött személyekkel való érintkezés elkerülése, nyers vagy ismeretlen eredetű hús- és tejtermékek fogyasztásának mellőzése).”

Annnyit tegyünk hozzá, hogy az erős immunrendszer sokat segít. Figyelj oda arra, hogy sok friss zöldséget és gyümölcsöt fogyassz, kellő mennyiségű folyadékot vegyél magadhoz, mozogj, pihend ki magad és próbáld meg csökkenteni életedben a stresszt.  Mik a koronavírus tünetei? 

A betegség kezdeti tünetei nem különböznek a felsőlégúti vírusfertőzések, például az influenza tüneteitől. Ha valakinél a hirtelen kialakuló, több napig tartó lázas állapot és a felsőlégúti panaszok mellett köhögés és nehézlégzés jelentkezik, valamint a közelmúltban ő vagy hozzátartozója járt a vírussal fertőzött országokban, az Egyesített Szent István és Szent László Kórházban jelentkezhet. 

Ha úgy gondolod, koronavírussal fertőződhettél meg, hívd háziorvosodat, de NE MENJ BE A RENDELŐBE! 


06-80-277-455 illetve a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakat a nap 24 órájában hívhatod, ha kérdésed van a koronavírusról, a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai szívesen adnak felvilágosítást.

Még egy hasznos tipp: a Johns Hopkins Egyetem élő térképén tájékozódhatsz a megbetegedések pontos számáról országokra lebontva. (Egy kis angoltudás szükséges az eligazodáshoz.) A térképért kattints IDE!