5 tipp, hogyan foglalhatsz le egy kisgyereket a szobában

Hiába süt egyre többet a nap, messze van még az az idő, amikor órákat ücsöröghetünk a játszótéren. Mit kezdjünk addig egy kisgyerekkel otthon, aki már unja a bezártságot? Klikkelj, cikkünkben adunk pár bevált tippet.

1. Építkezzetek papírdobozokból!

Üres papírdobozt könnyű szerezni. Otthon is biztosan van pár, ha nincs, menj be a legközelebbi patikába, szívesen adnak. Építsetek belőle házat magatoknak, garázst a gyerek autóinak, kastélyt Barbinak. Pár filctollal gyönyörűen ki is dekorálhatjátok az építményt, amibe akár párnákat is beépíthettek. Ha pedig rátok borul, annyi baj legyen, nevessetek egyet és kezdjétek elölről!  

 

2. Só-liszt gyurma

A só-liszt gyurma hozzávalóit biztosan megtalálod otthon (gyúrj össze 20 dkg lisztet, 20 dkg sót, 125 ml vizet, 1-2 evőkanál étolajat), és már kezdődhet is a gyurmázás. Bármi készülhet, edény a babaházba, zsiráf, oroszlán, baba, matchbox, erdő, virág, falikép a nagyinak – csak a fantáziátok szab határt. Az alkotások szobahőmérsékleten is 2-3 nap alatt kiszáradnak, azután pedig festeni is lehet őket.

 

3. Beltéri kincsvadászat

Gyűjts össze pár dolgot, ami a gyerek szemében érték (lányoknak csillámos csat, babaruha, varázspálca, kis tükör stb., fiúknak, labda, autó, szerszámok (tényleg!) és rejtsd el őket a lakásban. Kis útmutatókkal – mondjuk post it nyilakkal – segítsd az apró kincskeresőket, hogy megtalálják a tárgyakat. Ha minden megvan, koccintsatok egy-egy pohár finom smoothie-val vagy gyümölcslével.

 

4. Diavetítés

Mi lehet annál jobb, mint összebújni a gyerekekkel a párnák között egy esős délutánon, befűzni egy (vagy kettő-három-négy) diafilmet a gépbe, és mesélni nekik? Vegyetek diavetítőt és filmeket hozzá. Ne helyettesítsétek projektorral, az nem ugyanaz, és a szuper tévé sem. A varázslathoz kell az anya hangja és melege is.

 

5. Rendezzetek partyt!

Na nem igazit, nem kell stresszelni, hogy makulátlan-e lakás, és hogy minden vendég talál-e a fogára való ennivalót. A vendégek most a babák, macik, egyéb plüssállatok lesznek. Rajzoljatok nekik díszes meghívót, kézbesítsétek, azután pedig kezdődhet a készülődés. A vendégeknek természetesen illik szépen felöltözni – a babákat fésüljétek meg, a plüssállatok kapjanak legalább egy masnit, az autókat – természetesen ők is jönnek a buliba – fényesítsétek ki. Tegyetek be egy jó kis zenét, tálaljátok a finomságokat – mogyorót, gyümölcsdarabokat –, és indulhat a party!