Avemar granulátum 30 x 17 g tasak

Az Egészségpénztári számlára elszámolható
Avemar granulátum 30 x 17 g tasak

Tápszer, daganatos betegeknek. Az Avemar szedése ajánlott rosszindulatú daganatos megbetegedésben szenvedők klinikai onkológiai kezelésének (műtét, radioterápia, kemoterápia, immunterápia, stb.) kiegészítésére.

Gyártó:
Biropharma Kft.
Nyilv. szám:
OÉTI.: 3106/2007.

Raktáron (Szállítási, átvételi idő: legfeljebb két nap)
Részletes leírás
Szállítási információk
Fizetési információk

Alapanyaga a búzacsíra, melyből különböző anyagokat kivonva kémiai úton, enzimek és mikroorganizmusok alkalmazásával, fermentációs biotechnológiai transzformációs módszerrel gyógyszergyári körülmények között (GMP, ISO 9001:2000) átalakítanak.

A hatóanyagokat koncentrálás után fizikokémiai eljárásokkal kivonják, molekulárisan kapszulázzák.

A készítmény metoxi-szubsztituált benzokinonokra, ( 0,04%) van standardizálva ( 2-metoxi-benzokinon és 2,6- dimetoxi-benzokinon).

1 doboz Avemar 30 tasak granulátumot, egy átlagos testtömegű (kb. 70kg) felnőtt 30 napi adagját tartalmazza.

Avemar (speciális gyógyászati célra szánt tápszer)

1. Mit tartalmaz a készítmény?

17 g-ban 8,5 g Avemar pulvist (fermentált búzacsíra kivonatot).

2. Mit tartalmaz még a készítmény?

Ízesítő anyagokat: fruktózt, természetes narancs aromát, étkezési sót.

Segédanyagokat: maltodextrint, kolloid szilícium-dioxidot.

3. Mikor ajánlott a készítmény szedése?

Az Avemar szedése ajánlott rosszindulatú daganatos megbetegedésben szenvedők klinikai onkológiai kezelésének (műtét, radioterápia, kemoterápia, immunterápia, stb.) kiegészítésére. A tápszert a klinikai kezelések alatt és azok befejeződése után folyamatosan, megszakítás nélkül ajánlott alkalmazni mindaddig, amíg az orvos javasolja.

Műtétet követően az Avemar szedését akkor lehet megkezdeni, amikor a beteg szájon át történő táplálása (étkezés) legalább 4 nap óta zavartalanul megvalósult.

4. Mikor nem szabad a készítményt szedni?

Terhesség és szoptatás során a készítmény nem szedhető. Szervi vagy szöveti transzplantációs beavatkozásban (szervátültetés) részesülő betegek részére az Avemar alkalmazása szintén kizárt. Nem szedhető a készítmény a gasztrointesztinális traktus vérző eróziói, illetve ulcusai (vérző gyomor- és nyombélfekély), enteritisz/kolitisz (súlyos bélgyulladások), malabszorpciós szindróma (súlyos felszívódási zavar) esetén. Ismert lisztérzékenység (cöliákia) esetén ellenjavallt. Ugyancsak ellenjavallt a készítmény alkalmazása örökletes fruktóz intoleranciában, vagy a készítmény bármely összetevőjére való túlérzékenység esetén.

5. Mit kell tudni a szedés megkezdése előtt?

A készítmény nem használható egyedüli tápanyagforrásként.

6. Szedhetik-e a készítményt gyermekek?

14 éves kor alatt szedése nem ajánlott.

7. Szedhető-e a készítmény más gyógyszerekkel?

C-vitamin tartalmú készítmények és az Avemar bevétele között legalább 2 órás szünetet kell tartani. Mivel a készítmény befolyásolhatja gyógyszerek és gyógyhatású szerek felszívódását, ezért a készítmény és gyógyszerek (gyógyhatású szerek) bevétele között célszerű 2 órás szünetet tartani.

8. Hogyan kell a készítményt szedni?

Egyszeri adag elkésztése: Egy tasaknyi (17 g) Avemart töltsünk ki egy pohárba. Öntsük fel 200 ml hideg ivóvízzel, alaposan keverjük el, majd a kapott folyadékot igyuk meg. A legfeljebb fél órán belül el nem fogyasztott oldatot később felhasználni nem szabad!

Adagolás: Átlagos testtömegű (kb. 70 kg) felnőtteknek egyszeri adag (17 g) Avemart naponta egy alkalommal, az előírás szerint elkészítve, lehetőleg étkezés előtt kb. 1 órával bevenni. 90 kg testtömeg felett a készítményt naponta két alkalommal kell alkalmazni, azaz ebben az esetben reggeli előtt 17 g és vacsora előtt 17 g készítmény bevétele javasolt. A készítmény bevétele C-vitamint (aszkorbinsav, vagy E 300) nem tartalmazó hideg üdítő itallal, vagy szénsavmentes ásványvízzel elkeverve is lehetséges.

9. Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?

Alkalmazása során ritkán lágyabb széklet, nagyon ritkán hányinger, émelygés előfordulhat.

10. Mire kell még ügyelni a készítmény szedése során?

Gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

11. Mennyi ideig szedhető az Avemar?

Szedése az onkológiai kezelések alatt megszakítás nélkül ajánlott. Az onkológiai kezelések befejezése után a készítmény további - több éven át tartó - folyamatos alkalmazása ajánlott a betegség gyógyulásáig. A szedés befejezésének időpontját beszélje meg kezelőorvosával!

12. Hogyan kell tárolni a készítményt?

5-15°C között (előnyösen hűtőszekrényben).

Csomagolási egység: 30 db tasak / doboz, nettó 510 g.


0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel gyógyszertárunkban
0 Ft
0 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel GLS Ponton
1290 Ft
890 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Kiszállítás GLS-el
1390 Ft
1090 Ft
0 Ft

Készpénz

A csomag kézhezvételekor a csomagautomatás átvétel kivételével minden esetben tud készpénzzel fizetni.

A posta pontos átvétel választásakor (MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata) csak előre fizetés lehetséges, a weboldalon keresztül online bankkártyával. Nem lehetséges az utánvétes fizetési mód kiválasztása. Ha a csomag átvételekor szeretne fizetni, akkor kérjük válassza a GLS házhoz szállítást vagy a GLS Pontos átvételt.

Bankkártyával - a rendelés leadásakor online 

Bármely átvételi módhoz választhatja az online bankkártyás fizetési lehetőséget.Ebben az esetben a rendelés végén a „megrendelés elküldése” gombra kattintás után átnavigálja Önt a rendszer a SimplePay oldalra, ahol bankkártya adatai megadásával létrejön a tranzakció.

Bankkártyával - a csomag átvételekor

Csomagja átvételekor bankkárytával is fizethet az alábbi szállítási módok választásakor:

GLS házhozszállítás, MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata, GLS csomagpont: nem minden csomagponton tud a helyszínen kártyával fizetni, tájékozódjon a fizetési lehetőségekről az alábbi linken: https://csomag.hu/csomagpont-kereso

Egészségpénztári kártya

Csak azok a termékek fizethetők egészségpénztári kártyával, amiket az egészségpénztár elfogadott, jóváhagyott. 

Ezeket a termék oldalon a termék képe alatt jobbra jelöli egy kis EP logó.

 Személyes átvétel esetén az alábbi egészségpénztári kártyákkal tud fizetni gyógyszertárunkban: Allianz, Dimenzió, Generali, Medicina, MKB,OTP, Patika, Prémium, Tempo, Új pillér, Vasutas, Vitamin.Ha nem személyesen veszi át a rendelését, de el szeretné számolni az összeget, úgy kérjük a számlázási névnél az egészségpénztár adatait adja meg. Akkor mi úgy állítjuk ki a számlát, amit Ön utólag be tud nyújtani elszámolásra.

Bővebben ...
Kevesebb ...

Ingyenes szállítás 18 000 Ft felett

Minőségellenőrzött termékek

Valós gyógyszertári háttér

Folyamatos akciók

Szeretne hasonló információkról olvasni?

Adja meg e-mail címét, hogy ne maradjon le az újdonságokról.