Részletes leírás
Szállítási információk
Fizetési információk
Termékünk a megfelelő felszívódás és stabilitás biztosítása
érdekében RSPO-minősítésű (fenntartható gazdaságból származó,
„orangután-barát”) pálma- és kókuszolajból nyert MCT-olajban oldva tartalmazza
hatóanyagait természetes formájukban, azaz K1-vitamint és a K2-vitamin bioaktív
MK-7-es szója allergént sem tartalmazó változatát. (Egyes termékek a K2
MK-7-nek a nem természetes, kevésbé hatásos „cisz-” formáját is tartalmazzák, a
GAL K-komplex csak a hatásos, természetes „transz-” formáját.)
Adagolás: Napi 24 csepp
fogyasztását javasoljuk közvetlen szájba cseppentve, vagy az ételhez keverve.
Folyadékba ne keverje!
Többféle K-vitamin
van: K1, K2 és K3. A K1-vitamin zöld leveles zöldségekben van jelen, a
K2-vitamin állati belsőségekben (főleg csontvelőben, agyban és májban) és a
fermentált nattóban található meg. Végül a K3-vitamin a szervezetünkben
termelődik, ha nagy mennyiségű K1-vitamint fogyasztunk. K2-vitaminból többféle
is létezik: az ún. menakinon-4 (MK-4) és a menakinon-7 (MK-7). Ezeknek van
szintetikus (cisz-) és természetes (transz-) változata. A természetes MK-7 a
legjobban hasznosuló ezek közül.
Miért fontos pótolni a K-vitaminokat?
Gyakorlatilag mindenki a hiányukban szenved. Aki sok zöld leveles
zöldséget fogyaszt, elegendő K1-vitaminhoz jut, azonban a K2-vitamin fontosabb.
Az viszont főleg füvet legelő állatok belsőségeiben és csontvelejében, agyában,
illetve a fermentált nattoban van, ezeket pedig napi rendszerességgel nem
fogyasztjuk nagy mennyiségben.
Hatásuk:
Nemrég még nem tulajdonítottak különösebb fontosságot a K-vitaminoknak,
mert csak a véralvadás-gátlásban látták szerepét a szervezetben. Annyi
zöldséget pedig mindenki eszik, amennyi ahhoz kell, hogy ezt a szerepét
megfelelően ellássa, hiszen ehhez kevés K1-vitamin is elegendő. Újabban azonban
észrevették, hogy a szív- és érrendszeri betegségek (meszesedés) megelőzésében,
a jó fogazat és csontozat kialakulásában és megtartásában, a csontritkulás
megelőzésében, visszafordításában. Egyes daganatos betegségek gyógyításában és
megelőzésében is komoly szerepük van, különösen a K2-vitaminnak. A legtöbb
kutatás még csak a csontritkulásra és a szív- és érrendszeri betegségekre
koncentrál, de már a mostani kutatásokból is jól látható, hogy a szervezet
K3-vitamin szintje megemelésének, és a nagy dózisú K1- és K2-vitamin bevitelnek
jelentős szerepe lehet a daganatos betegségek, a cukorbetegség és az
Alzheimer-kór megelőzésében és kezelésében is. Ezenfelül pedig ha megfigyeljük
azokat a népcsoportokat, akik ma is úgy élnek, mint ahogyan őseink éltek
(vadászó-gyűjtögető népek), észrevehetjük, hogy jóval magasabb K1- és
K2-bevitelt valósítanak meg a táplálkozásukkal, mint mi, és mentesek is a
K-vitaminok hiányából adódó betegségektől.
A K2-vitamin segíti a D3-vitamin működését is, és éppúgy nélkülözhetetlen a
számunkra. A K2-vitamin talán legfontosabb szerepe a szervezetben, hogy képes
aktiválni olyan fehérjéket, amelyek azért felelősek, hogy a kalcium oda épüljön
be, ahová szükséges (a csontokba és fogakba) és ne oda, ahol árt (lágyszövetek,
vesék, erek). Nem csoda, hogy több tanulmány is igazolta, hogy a K2-vitamin
fogyasztással arányosan csökken a koszorúér-elmeszesedés és a csontritkulás
előfordulása, míg a kalciumfogyasztással arányosan növekszik e betegségek
száma, de csak K2-vitamin hiány esetén, ami viszont általános. K2 hiányában az
elfogyasztott kalcium tehát kifejezetten káros! Ha a D3- és K2-vitamin
bevitelünk megfelelő, akkor az egészségesnek tartott kalciumfogyasztás töredéke
mellett is több kalciumhoz jut szervezetünk, ugyanis sokkal jobban
hasznosítjuk.
A mai vadászó-gyűjtögető népek kalciumfogyasztása is veszélyesen alacsonynak
tűnik, mégis nekik vannak a legerősebb csontjaik és fogaik még öregkorukban is.
Abból, hogy a kalciumbeépülésre és így a csontfejlődésre milyen jó hatású a
K2-vitamin, már önmagában is következik, hogy gyermekeknek különösen fontos, de
van itt még valami! A XX. század első felében élt egy híres fogorvos, Dr.
Weston Price, aki másfél évtizedig volt az Amerikai Fogorvosok Szövetsége
kutatási osztályának elnöke. Vallásos ember volt, és nem fért a fejébe, hogyan
teremthette Isten a fogakat ilyen tökéletlenre, hogy már gyermekkorban
lyukadjanak, és felnőtt korra már foghíjasak legyünk. Körbeutazta hát a
világot, tanulmányozva sok népcsoportot, akiknek nagyon egészséges fogazatuk
volt. Észrevette, hogy sok helyen még az öregeknek is teljesen egészséges
fogazatuk van, holott még csak fogat sem mosnak! Ezen felül észrevette azt is,
hogy azoknak a fogazata, akik sok olyan vajat fogyasztanak, amely lucernát vagy
más magas K1-vitamin tartalmú füvet legelő állatok tejéből készül, épségében
kiemelkedő. Végül arra jött rá, hogy az általa megfigyelt, jó fogazatú,
vadászó-gyűjtögető népek táplálkozásában és a magas K-vitamin tartalmú füvet
legelő tehenek tejéből készült vajban van egy anyag, ami a jó fogazatukért
felelős. Ekkoriban még nem tudta ezt pontosan beazonosítani, így
„Aktivátor-X”–nek nevezte el, s elkezdte vizsgálgatni a különböző vajak
Aktivátor-X tartalmát. Végül készített egy ebben gazdag vajkivonatot, amit
aztán elkezdett használni a praxisában, illetve iker- és testvérpároknak
adagolta születésüktől (egyikük kapta, másikuk nem). Azoknak, akik kapták,
kerekebb, szimmetrikusabb arcuk fejlődött, szép, rendezett foguk lett. Azoknál,
akik nem kapták, gyakran hosszúkásabb, kevésbé szimmetrikus arcszerkezetük és
keskeny orruk (orrsövényferdülés) fejlődött, és gyakran fogszabályozásra
szorultak. A praxisában meg azt vette észre, hogy ezzel a vajkivonattal képes
volt gyerekeken 6 hónapnyi kezeléssel, fúrás nélkül kezelni szuvas fogakat. Új
dentin-réteg alakult ki, és a szuvasodás megszűnt! Eredményeit és az ikerpárok
összehasonlító fotóit a Nutrition and Physical Degeneration című könyvében
jelentette meg.
Azóta beazonosították ezt a rejtélyes Aktivátor X-t. Kiderült, hogy nem más,
mint a K2-vitamin, D3-vitaminnal együtt, ez volt olyan sok az általa készített
vaj-kivonatban.
Az eddigi tudományos vizsgálatokból és Dr. Weston Price megfigyeléseiből a
következő hatások tulajdoníthatóak a K2-vitaminnak, illetve a nagy dózisú
K1-vitaminnak:
Meszesedés
gátlása:
Megakadályozza (és megfigyelések szerint vissza is fordítja) a szív- és
érrendszeri meszesedést, ahogyan egyéb lágyszöveti és szervi (pl. vesék)
meszesedést is.
Fogazat és
arcszerkezet:
A K2 és D3 együtt megakadályozza és vissza is fordítja a fogkövességet,
fogszuvasodást, sőt a kisebb lyukakat képes be is forrasztani (a dentin-réteget
legalábbis). Kora gyermekkortól szedve biztosítja a szabályos, egészséges fogak
és szép, szimmetrikus arc fejlődését.
Csontritkulás:
Megakadályozza a csontritkulást, az erős, egészséges, rugalmasabb
csontszerkezet fejlődéséhez fontos.
Alzheimer-kór:
Nagy dózisú K2-vitamin egy vizsgálatban jelentősen javította
Alzheimer-kóros betegek állapotát.
Daganatos megbetegedések
ellen:
A nagy dózisú K1- és K2-vitaminnak is rákellenes hatása van. Egy
vizsgálatban nagy dózisú K1-vitamint adva daganatos betegeknek, jelentősen
javult az állapotuk, illetve meggátolta a daganat növekedését. Feltehetően a
K3-vitamin szintjének növekedése miatt, amit a nagy dózisú K1-vitamin okozott.
K3-vitamin
szint növelése:
A nagy dózisú K1-vitamin jelentősen növeli a szervezetben a K3-vitamin
képződését. A K3-vitamin a jelenlegi vizsgálatok alapján ígéretes a daganatos
megbetegedések kezelésében. Termékünkben a K2-vitamin legaktívabb, természetes,
MK-7-es formáját alkalmazzuk, és a K3-vitamin termelés fokozása érdekében nagy
mennyiségű K1-vitamint is adunk hozzá. Semmi egyéb adalékanyagot nem tartalmaz,
és mivel olajban van oldva, a felszívódása is kiváló.
A K2
MK-4-probléma áthidalása:
Termékeink a K2-vitamin MK-7-es formáját tartalmazzák, mivel az EU-ban
csak ez engedélyezett, a K2 MK-4-es formája nem. A termékeinkben található nagy
dózisú K1-vitamin szintén remekül fokozza a szervezet K2 MK-4-szintjét. Őseink
is K1-vitaminból alakítottak elegendő mennyiségű MK-4-et, ugyanis
élelmiszerekből lehetetlen megfelelő mennyiségű MK-4-et bevinni, míg a
K1-vitamin bőségesen fordul elő zöldségekben és állati belsőségekben is (ez
utóbbiakban egy kevés MK-4 is van). Termékünkbe tehát a megengedett legtöbb
K1-vitamint tettük a K2 MK-7-es változata mellé, hogy az MK-4-szintünket is
fokozza. A K1 és a K2 sem túladagolható, minél több kerül a szervezetbe, annál
jobb.
A K2
cisz/transz-problematika:
A K2-vitaminoknak azontúl, hogy MK-4, MK-7 vagy éppen egyéb
változatairól beszélünk, két formája létezik: cisz és transz. Csak a transz
formájú hatásos és található meg a természetben. A K2 cisz-formája se nem
természetes, se nem hatásos, sőt feltételezhető, hogy szintén tud kötődni a K2
receptoraihoz, és ezáltal elfoglalja azt a megfelelő transz-K2 elől. Azaz ha
egy K2-alapanyagnak magas a cisz-tartalma, akár K2-vitamin-hiányhoz is
vezethet. Sajnos a K2-alapanyagok többsége nem megfelelő cisz/transz-arányú, és
minél rosszabb ez az arány, annál olcsóbb az alapanyag. Emiatt egyre több
hatástalan (vagy akár ártalmas) K2-vitamint tartalmazó termék jelenik meg,
egyre olcsóbban. Csak az olyan K2 MK-7 megfelelő, ami maximum 5% cisz-izomért
tartalmaz (min. 95% transz mellett). Ezt persze nem szokták jelölni, de fontos
tudni, hogy még a legnevesebb gyártók is sokszor a legolcsóbb, legrosszabb
arányú alapanyagot használják, aminek akár 80%-a is lehet cisz (20% transz
mellett).Mi a termékünkben sokáig egy virágesszenciaolaj-komponensekből
előállított K2 MK-7-et használtunk, mert az volt az egyetlen szója- és egyéb
allergének felhasználása nélkül készült és egyben legjobb cisz/transz-arányú
alapanyag (max. 2% cisz, min.98% transz). Nemrég azonban megjelent egy még jobb
arányú alapanyag, most már ennek van a világon a legjobb cisz/transz-aránya (1%
alatti cisz, 99% feletti transz). Ez szintén szója- és egyéb allergén-mentes,
és egyben az egyetlen olyan K2 MK-7, amelyet teljesen vegyszermentesen, pusztán
erjesztéssel állítanak elő, így azonnal át is álltunk erre az alapanyagra.
A nattó egy tradicionális japán étel, ami a Bacillus subtilis natto nevű
baktériummal erjesztett szójabab. Ebben rengeteg K2 MK-7 van. Sok gyártó ezzel
a baktériummal (vagy gyakran másikkal) szójaprotein-izolátumot fermentál,
amiből aztán vegyszeresen kinyerik a K2 MK-7-et. Ezek bár nem nattó-kivonatok,
mégis minden esetben így nevezik őket. A nem megfelelő fermentációs táptalaj
(szójaprotein-izolátum) és a B. subtilis natto-tól eltérő baktérium miatt ezek
cisz/transz-aránya is sokszor rossz. Az előbb említett, általunk használt új K2
MK-7 is a „nattó-kivonatok” közé tartozik, ha úgy vesszük, de lényeges
különbség van: itt a fermentációs táptalaj nem szója, hanem egyéb
allergén-mentes növényekből áll, amit egy neves japán tradicionális nattógyártó
által biztosított Bacillus subtilis natto-val erjesztenek. Emiatt szójamentes.
Az így keletkezett magas K2 MK-7 (~100% transz)-tartalmú, fermentált növényi
masszából vegyszermentesen, ún. szuperkritikus extrakcióval (pusztán változó
nyomású szén-dioxid gázzal) nyerik és kristályosítják ki a világ legmagasabb
transz- (és legalacsonyabb cisz-) tartalmú K2 MK-7-jét, ami emellett teljesen
vegyszer- és allergén-mentes is.
Felhívás: Az étrend-kiegészítők a
hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan
élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és
koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy
élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek
a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek
gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL
Vital SynergyTech Kft. valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a
fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat,
továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink
hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó
kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s
azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók
tájékoztatásának törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a
termékeink megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő
rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL
termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.
Készpénz
A csomag kézhezvételekor a csomagautomatás átvétel kivételével minden esetben tud készpénzzel fizetni.
A posta pontos átvétel választásakor (MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata) csak előre fizetés lehetséges, a weboldalon keresztül online bankkártyával. Nem lehetséges az utánvétes fizetési mód kiválasztása. Ha a csomag átvételekor szeretne fizetni, akkor kérjük válassza a GLS házhoz szállítást vagy a GLS Pontos átvételt.
Bankkártyával - a rendelés leadásakor online
Bármely átvételi módhoz választhatja az online bankkártyás fizetési lehetőséget.Ebben az esetben a rendelés végén a „megrendelés elküldése” gombra kattintás után átnavigálja Önt a rendszer a SimplePay oldalra, ahol bankkártya adatai megadásával létrejön a tranzakció.
Bankkártyával - a csomag átvételekor
Csomagja átvételekor bankkárytával is fizethet az alábbi szállítási módok választásakor:
GLS házhozszállítás, MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata, GLS csomagpont: nem minden csomagponton tud a helyszínen kártyával fizetni, tájékozódjon a fizetési lehetőségekről az alábbi linken: https://csomag.hu/csomagpont-kereso
Egészségpénztári kártya
Csak azok a termékek fizethetők egészségpénztári kártyával, amiket az egészségpénztár elfogadott, jóváhagyott.
Ezeket a termék oldalon a termék képe alatt jobbra jelöli egy kis EP logó.
Személyes átvétel esetén az alábbi egészségpénztári kártyákkal tud fizetni gyógyszertárunkban: Allianz, Dimenzió, Generali, Medicina, MKB,OTP, Patika, Prémium, Tempo, Új pillér, Vasutas, Vitamin.Ha nem személyesen veszi át a rendelését, de el szeretné számolni az összeget, úgy kérjük a számlázási névnél az egészségpénztár adatait adja meg. Akkor mi úgy állítjuk ki a számlát, amit Ön utólag be tud nyújtani elszámolásra.