Carrevir orrspray 20 ml

Az Egészségpénztári számlára elszámolható
Carrevir orrspray 20 ml

Vírus okozta influenzaszerű megbetegedések támogató kezelésére ajánlott.

Használata felnőttek és 1 éven felüli gyermekek számára javasolt.

Gyártó:
MoNo chem-pharm Produkte GmbH
Nyilv. szám:
CE

Raktáron (Szállítási, átvételi idő: legfeljebb két nap)
Részletes leírás
Szállítási információk
Fizetési információk

Mit tartalmaz a Carrevir orrspray?

A Carrevir orrspray átlátszó, színtelen, viszkózus (sűrűn folyós), szagtalan oldat. Összetétel (1 ml oldat): 1,2 mg ióta-karragén (Carragelose®), 0,4 mg kappa-karragén, nátrium-klorid, tisztított víz. A Carragelose® tengeri vörös algából nyert természetes hatóanyag. 

Mi jellemzi a Carrevir orrspray-t? 

A Carrevir orrspray nedvesítő és védő filmréteget képez az orrnyálkahártyán. Ez a folyékony filmréteg fizikai akadályt képez a külső behatásokkal szemben. A nedvesség fenntartása védelmet nyújthat a közönséges náthavírusok által okozott megfázás és influenzaszerű megbetegedések ellen. A megfázást és az influenzaszerű megbetegedéseket kiváltó vírusok leggyakrabban az orrüregen keresztül fertőznek. Az influenzaszerű megbetegedéseket olyan vírusok okozzák, mint például a rinovírus és a koronavírus. Ha ezek a vírusok bejutnak az orrüregbe, megtapadnak a nyálkahártyán, elszaporodnak és elterjednek. Ez pedig a szokásos megfázásos tüneteket eredményezi: orrdugulás, orrfolyás, torokfájás és/vagy fejfájás, köhögés, stb. A kezdeti fázisban gyakran nehéz különbséget tenni a megfázás és az influenza között. Ez utóbbi akár súlyos megbetegedést is okozhat, ezért a pontos diagnózis felállításához kérjen orvosi segítséget.

Alkalmazási területek – mikor ajánlott a Carrevir orrspray használata? 

A Carrevir orrspray enyhíti az influenzaszerű tüneteket és lerövidíti az influenzaszerű megbetegedések lefolyási idejét. A Carrevir orrspray emellett csökkenti a nátha és az influenzaszerű tünetek kiújulását. Adagolás és az alkalmazás módja 

Hogyan és milyen gyakran kell alkalmazni a Carrevir orrspray-t?

 A megfázás első tüneteinek (pl.: orrviszketés, orrfolyás, stb.) megjelenésekor legalább napi három befújás javasolt orrnyílásonként. A kezelést a megfázás első tüneteinek megjelenése után a lehető leghamarabb el kell kezdeni, és a tünetek csillapodásáig javasolt folytatni. Amennyiben a panaszok egy hét után sem enyhülnek, illetve láz esetén forduljon orvoshoz. A készítmény első alkalmazása előtt vegye le a védőkupakot és szükség szerint többször nyomja le az adagolópumpát, amíg egyenletes permet nem távozik belőle. Ezt követően a Carrevir orrspray készen áll a használatra. A sérülések elkerülése érdekében az adagolópumpát óvatosan és ne túl mélyen vezesse az orrüregbe. Használat közben a tartályt tartsa függőlegesen. Használat után helyezze vissza a védőkupakot. 

Mikor NE alkalmazza a Carrevir orrspray-t? 

Ha allergiás a készítmény bármely összetevőjére. 

Lehetséges mellékhatások 

Az orrspray forgalomba kerülése óta nem jelentettek mellékhatásokat a készítmény használata kapcsán. Egy 35 fős klinikai vizsgálat során egy résztvevő szájszárazságot, egy résztvevő pedig a szemhéjak feldagadását tapasztalta és jelentette. Ezek a tünetek vélhetően a készítmény alkalmazásával összefüggő mellékhatások voltak. Egyéb készítményekkel történő kölcsönhatásokra vonatkozó vizsgálatokat nem végeztek.

Különleges figyelmeztetések 

Az influenza egy potenciálisan súlyos betegség, a Carrevir orrspray nem helyettesíti az influenzaoltást. A Carrevir orrspray helyileg fejti ki hatását, nem szívódik fel a szervezetben. A Carrevir orrspray terhesség és szoptatás alatt is használható. A Carrevir orrspray nem gyógyszer! Láz és/vagy a tünetek további fennállása esetén mindenképpen keresse fel orvosát. Higiéniai okokból, illetve a fertőzések terjedésének megelőzése érdekében egyazon orrspray tartályt mindig csak egy és ugyanaz a személy használja. A készítmény gyermekektől elzárva tartandó!

Csomagolás:

20 ml oldat adagolópumpával ellátott üvegtartályban, 1 befújás = 0,14 ml oldat 

Eltarthatóság:

36 hónap A különleges szűrőrendszernek köszönhetően az oldat többszöri használat után is megőrzi sterilitását. A felbontástól (első használat) számítva legfeljebb 12 hónapig alkalmazható. 

Tárolási előírás

Fénytől védve, 5°C és 30°C között tárolandó.
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel gyógyszertárunkban
0 Ft
0 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel GLS Ponton
1290 Ft
890 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Kiszállítás GLS-el
1390 Ft
1090 Ft
0 Ft

Készpénz

A csomag kézhezvételekor a csomagautomatás átvétel kivételével minden esetben tud készpénzzel fizetni.

A posta pontos átvétel választásakor (MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata) csak előre fizetés lehetséges, a weboldalon keresztül online bankkártyával. Nem lehetséges az utánvétes fizetési mód kiválasztása. Ha a csomag átvételekor szeretne fizetni, akkor kérjük válassza a GLS házhoz szállítást vagy a GLS Pontos átvételt.

Bankkártyával - a rendelés leadásakor online 

Bármely átvételi módhoz választhatja az online bankkártyás fizetési lehetőséget.Ebben az esetben a rendelés végén a „megrendelés elküldése” gombra kattintás után átnavigálja Önt a rendszer a SimplePay oldalra, ahol bankkártya adatai megadásával létrejön a tranzakció.

Bankkártyával - a csomag átvételekor

Csomagja átvételekor bankkárytával is fizethet az alábbi szállítási módok választásakor:

GLS házhozszállítás, MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata, GLS csomagpont: nem minden csomagponton tud a helyszínen kártyával fizetni, tájékozódjon a fizetési lehetőségekről az alábbi linken: https://csomag.hu/csomagpont-kereso

Egészségpénztári kártya

Csak azok a termékek fizethetők egészségpénztári kártyával, amiket az egészségpénztár elfogadott, jóváhagyott. 

Ezeket a termék oldalon a termék képe alatt jobbra jelöli egy kis EP logó.

 Személyes átvétel esetén az alábbi egészségpénztári kártyákkal tud fizetni gyógyszertárunkban: Allianz, Dimenzió, Generali, Medicina, MKB,OTP, Patika, Prémium, Tempo, Új pillér, Vasutas, Vitamin.Ha nem személyesen veszi át a rendelését, de el szeretné számolni az összeget, úgy kérjük a számlázási névnél az egészségpénztár adatait adja meg. Akkor mi úgy állítjuk ki a számlát, amit Ön utólag be tud nyújtani elszámolásra.

Bővebben ...
Kevesebb ...

Ingyenes szállítás 18 000 Ft felett

Minőségellenőrzött termékek

Valós gyógyszertári háttér

Folyamatos akciók

Szeretne hasonló információkról olvasni?

Adja meg e-mail címét, hogy ne maradjon le az újdonságokról.