Viracik 50 mg/g krém 10 g

Az Egészségpénztári számlára elszámolható
nincs kiszállítás
Csak személyesen átvehető termék
Viracik 50 mg/g krém 10 g

A Viracik krém egy bőrfelületen alkalmazandó az ajakherpesz és a nemi szerveken kialakuló, úgynevezett genitális herpeszfertőzésre.

Az aciklovir, a Viracik krém hatóanyaga, a vírusellenes gyógyszerek csoportjába tartozik.

 A Viracik krém a Herpes simplex vírus fertőzés által okozott bőrsérülések (léziók) kezelésére javallt.

Klinikai vizsgálatok tanúsítják, hogy az aciklovir tartalmú krém alkalmazása felgyorsítja a gyógyulási folyamatot és lerövidíti a fájdalom időtartamát.

Gyártó:
Medico Uno Pharma Kft.
Nyilv. szám:
OGYI-T-23653

Rendelhető Hasonló termékeket keresek (Szállítási, átvételi idő: legfeljebb 3 nap)
nincs kiszállítás
Csak személyesen átvehető termék
(A terméket a hatályos jogszabályok értelmében, csak személyesen tudod átvenni)
Átvételi pont: 1086, Budapest, Teleki tér 5, kattintson a részletekért
Részletes leírás
Szállítási információk
Fizetési információk

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

 

Viracik 50 mg/g krém

aciklovir

 

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

-                Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-                További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

-                Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

-                Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 10 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

 

 

A betegtájékoztató tartalma:

1.             Milyen típusú gyógyszer a Viracik 50 mg/g krém (a továbbiakban: Viracik krém) és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.             Tudnivalók a Viracik krém alkalmazása előtt

3.       Hogyan kell alkalmazni a Viracik krémet?

4.       Lehetséges mellékhatások

5        Hogyan kell a Viracik krémet tárolni?

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

1.       Milyen típusú gyógyszer a Viracik krém és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

A Viracik krém egy bőrfelületen alkalmazandó gyógyszer. Az aciklovir, a Viracik krém hatóanyaga, a vírusellenes gyógyszerek csoportjába tartozik.

 

A Viracik krém a Herpes simplex vírus fertőzés által okozott bőrsérülések (léziók) kezelésére javallt, beleértve az ajakherpeszt és a nemi szerveken kialakuló, úgynevezett genitális herpeszfertőzést is.

 

Klinikai vizsgálatok tanúsítják, hogy az aciklovir tartalmú krém alkalmazása felgyorsítja a gyógyulási folyamatot és lerövidíti a fájdalom időtartamát.

 

A betegek megközelítőleg 60%-a a fertőzés korai (bevezető tünetekkel, bőrpírral járó) szakaszában, 40%-uk egy későbbi (hólyagok kialakulásával járó) szakaszában kezdte meg a kezelést.

 

 

2.       Tudnivalók a Viracik krém alkalmazása előtt

 

Ne alkalmazza a Viracik krémet

-                ha allergiás az aciklovirra, valaciklovirra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

 

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Viracik krém alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

Immunhiányos betegek kezelésére a Viracik krém nem javasolt. A súlyos immunhiányos betegek (pl. AIDS betegek, csontvelő átültetésen átesettek) figyelmét fel kell hívni arra, hogy bármilyen fertőzés kezelésével kapcsolatban kérjék ki orvosuk tanácsát.

 

A Viracik krémet csak az ajak, az arc és a nemi szervek (genitáliák) Herpes simplex okozta bőrsérüléseinek kezelésére szabad használni. Ne kenje a krémet nyálkahártyára, azaz ne használja a szájüregen belül, a szemen vagy a nemi szerveken belül, mert irritációt okozhat. Amennyiben nem tudja eldönteni, hogy valóban herpesze van-e, forduljon orvosához.

 

Ne felejtse el, hogy a herpesz fertőző. Tegyen óvintézkedéseket a vírus lehetséges átvitelének megakadályozására, különösen aktív elváltozások (léziók) jelenlétében.

 

A krém alkalmazása előtt és után mosson kezet. Kerülje el a sérült bőrfelület megérintését és dörzsölését, akár kézzel, akár törülközővel, így megakadályozható a fertőzés súlyosbodása vagy továbbadása más személynek vagy a fertőzés átvitele a test más részére.

 

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

 

Más gyógyszerekkel való kölcsönhatásokat nem figyeltek meg bőrön való alkalmazás esetén.

 

Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

A Viracik krém cetil-sztearil-alkoholt és propilénglikolt tartalmaz

A készítmény cetil-sztearil-alkohol tartalma miatt helyi bőrreakciókat (pl. kontakt dermatitiszt) válthat ki.

Ez a gyógyszer 400 mg propilénglikolt tartalmaz grammonként. A propilénglikol bőr irritációt okozhat

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A Viracik krémmel kapcsolatosan ilyen hatások nem ismertek.

 

 

3.             Hogyan kell alkalmazni a Viracik krémet?

 

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

Fontos, hogy elkezdje a kezelést, amint megjelennek a herpesz első tünetei.

 

Számos herpeszes beteg felismeri, ha a herpesz jelentkezik, azaz a jellegzetes szúró, viszkető vagy bizsergő érzést. A Viracik krémet a lehető leghamarabb érdemes elkezdeni alkalmazni, például a bizsergés időszakában. Azonban elkezdheti a herpesz kezelését későbbi fázisban is, a hólyagok megjelenésekor.

 

Figyelmesen kövesse az alábbi utasításokat:

 

Felnőttek és 12 éves vagy idősebb gyermekek:

 

Mossa meg a kezét a Viracik krém alkalmazása előtt és után, hogy elkerülje a sérülések rosszabbodását vagy a fertőzés továbbadását más személynek vagy átvitelét a test más részére.

 

A krémet ujjával vigye fel a bőrre, a teljes fertőzött területen alkalmazva.

 

A krémet az érintett területre naponta 5 alkalommal, négy óránként kell felvinni. Nem szükséges éjszaka alkalmazni. Ha kimarad egy alkalom, pótolja, amint eszébe jut, majd folytassa a kezelést a korábbiak szerint.

 

Folytassa a kezelést 4 napig (4 × 5 alkalommal). Ha a herpesz ez idő alatt nem gyógyult meg, további 6 napig folytathatja a kezelést. Ha a teljes gyógyulás 10 nap múlva nem következett be, vagy ha a herpesz rosszabbodik, forduljon kezelőorvosához.

 

Ne lépje túl az ajánlott adagot.

 

2-12 éves gyermekek esetében konzultáljon kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

Ha véletlenül lenyeli a Viracik krémet, valószínűleg nem okoz komoly problémát. Ha azonban ez megtörténik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

Ha az előírtnál több Viracik krémet alkalmazott

Ha több Viracik krémet alkalmazott az előírtnál, kérjen tanácsot kezelőorvosától vagy gyógyszerészétől, és vigye magával a krém tubusát.

 

Ha elfelejtette alkalmazni a Viracik krémet

Ne alkalmazzon kétszer annyi krémet az elfelejtett adag pótlására. Ha kifelejtett egy kezelést, azonnal pótolja, amint eszébe jut, majd folytassa az alkalmazást az előírt időközönként.

 

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4.       Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így a Viracik krém is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

Nem gyakori melléhatások (1000‑ből 1‑10 beteget érinthet):

Átmeneti égő vagy szúró érzés a kezelt bőrterületen.

A bőr enyhe fokú kiszáradása vagy hámlása, viszketése.

 

Ritka mellékhatások (10 000‑ből 1‑10 beteget érinthet):

Bőrreakciók, pl. bőrpír. Bőrgyulladás (kontakt dermatitisz) az alkalmazást követően, aminek oka többnyire valamelyik segédanyag, nem maga az aciklovir hatóanyag.

 

Nagyon ritka mellékhatások (10 000‑ből kevesebb, mint 1 beteget érinthet):

Azonnali súlyos allergiás reakciók, köztük angioödéma (az ajkak, a nyelv, az arc vagy más testrészek duzzanata), légzési nehézség, csalánkiütés (urtikária).

 

Súlyos allergiás reakciók jelentkezése esetén azonnal hagyja abba a készítmény használatát, és keresse fel kezelőorvosát.

 

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 

 

5.       Hogyan kell a Viracik krémet tárolni?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható: ) után ne alkalmazza a gyógyszert. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Az első felbontás után 12 hónapon belül felhasználandó.

 

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.

Hűtőszekrényben nem tárolható! Nem fagyasztható!

 

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz a Viracik krém?

-                 A készítmény hatóanyaga az aciklovir. 1 g krém 50 mg aciklovirt tartalmaz (5% aciklovir).

 

Egyéb összetevők: cetil-sztearil‑alkohol, folyékony paraffin, propilénglikol, nátrium-lauril-szulfát, poloxamer 407, fehér vazelin, tisztított víz.

 

Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

A Viracik sima, csomóktól, rögöktől és idegen részecskéktől mentes, jellegzetes illatú, fehér vagy csaknem fehér krém.

.

A Viracik krém polietilén csavaros kupakkal lezárt, epoxifenol belső bevonattal ellátott alumínium tubusban és dobozban kerül forgalomba.

 

A tubus 10 g krémet tartalmaz.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Medico Uno Pharmaceuticals SE

2051 Biatorbágy,

Viadukt u. 12.

Magyarország

 

Gyártó

FARMALABOR - PRODUTOS FARMACÊUTICOS, S.A.

Zona Industrial de Condeixa-a-Nova

3150-194 Condeixa-a-Nova

Portugália

0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel gyógyszertárunkban
0 Ft
0 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel GLS Ponton
1290 Ft
890 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Kiszállítás GLS-el
1390 Ft
1090 Ft
0 Ft

Készpénz

A csomag kézhezvételekor a csomagautomatás átvétel kivételével minden esetben tud készpénzzel fizetni.

A posta pontos átvétel választásakor (MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata) csak előre fizetés lehetséges, a weboldalon keresztül online bankkártyával. Nem lehetséges az utánvétes fizetési mód kiválasztása. Ha a csomag átvételekor szeretne fizetni, akkor kérjük válassza a GLS házhoz szállítást vagy a GLS Pontos átvételt.

Bankkártyával - a rendelés leadásakor online 

Bármely átvételi módhoz választhatja az online bankkártyás fizetési lehetőséget.Ebben az esetben a rendelés végén a „megrendelés elküldése” gombra kattintás után átnavigálja Önt a rendszer a SimplePay oldalra, ahol bankkártya adatai megadásával létrejön a tranzakció.

Bankkártyával - a csomag átvételekor

Csomagja átvételekor bankkárytával is fizethet az alábbi szállítási módok választásakor:

GLS házhozszállítás, MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata, GLS csomagpont: nem minden csomagponton tud a helyszínen kártyával fizetni, tájékozódjon a fizetési lehetőségekről az alábbi linken: https://csomag.hu/csomagpont-kereso

Egészségpénztári kártya

Csak azok a termékek fizethetők egészségpénztári kártyával, amiket az egészségpénztár elfogadott, jóváhagyott. 

Ezeket a termék oldalon a termék képe alatt jobbra jelöli egy kis EP logó.

 Személyes átvétel esetén az alábbi egészségpénztári kártyákkal tud fizetni gyógyszertárunkban: Allianz, Dimenzió, Generali, Medicina, MKB,OTP, Patika, Prémium, Tempo, Új pillér, Vasutas, Vitamin.Ha nem személyesen veszi át a rendelését, de el szeretné számolni az összeget, úgy kérjük a számlázási névnél az egészségpénztár adatait adja meg. Akkor mi úgy állítjuk ki a számlát, amit Ön utólag be tud nyújtani elszámolásra.

Bővebben ...
Kevesebb ...

Ingyenes szállítás 18 000 Ft felett

Minőségellenőrzött termékek

Valós gyógyszertári háttér

Folyamatos akciók

Szeretne hasonló információkról olvasni?

Adja meg e-mail címét, hogy ne maradjon le az újdonságokról.