Curiosa sebkezelő gél 30 g

Az Egészségpénztári számlára elszámolható
Curiosa sebkezelő gél 30 g

A curiosa csökkenti a hegképződést és segít visszaállítani a bőr eredeti állapotát. 

Gyártó:
Richter Gedeon Nyrt.
Nyilv. szám:
OGYI T-5239/02.

Raktáron (Szállítási, átvételi idő: legfeljebb két nap)
Részletes leírás
Szállítási információk
Fizetési információk
A Curiosa gél szerepe a modern sebkezelésben:

A modern sebkezelés egyik alapelve a nedves környezet biztosítása. A hialuronát rendkívüli vízmegkötő képességgel rendelkezik (1 gramm hialuronát a saját tömegének a tízezerszeresét is képes megkötni) - és az egyetlen biomolekula, amely száradás után is képes 30% vizet magában tartani. A Curiosa fő komponense a cink-hialuronát még a hialuronátnál is több vizet képes magában tartani.

A természetes sebgyógyulás serkentése: a bőr sérülésekor a hialuronát alkotta mátrix- és mikrocsatorna rendszer is sérül. A cink-hialuronát a sebbe kerülve azonnal megtalálja a bőrben lévő sérült hialuronát részeket, melyekkel molekuláris kapcsolatot hoz létre, ezzel teremtve meg a regeneráció alapját.

A mikrocsatornák újraképződnek, így elkezdődhet a regenerációhoz szükséges anyagok (növekedési faktorok, víz, oxigén és sejtek) áramlása a megfelelő helyre.

A cink-hialuronát csökkenti a hegképződést és segít visszaállítani a bőr eredeti állapotát.

A felülfertőződés megelőzése - a nedves cink-hialuronát réteg mintegy antibakteriális szűrő megvédi a sebet a kívülről jövő baktériumoktól.

Sebfájdalom enyhítése - a sebgyógyulási folyamatot különböző szabadgyökök és egyéb sejtkárosító elemek akadályozhatják. A cink-hialuronát megvédi a szöveteket és sejteket a káros hatásoktól, így csökkenti a szöveti gyulladást és a sebfájdalmat is.

Egyszerű használat - a Curiosa egy egyszerűen alkalmazható, kristálytiszta, színezék- és illatmentes gél. A bőrfelületen egy rugalmas áttetsző védőréteget képezve óvja a sebet, ezzel serkentve a sebgyógyulás folyamatát. Fedőkötés alkalmazása általában nem szükséges. A praktikus kis tubus könnyen elfér a táskában, a fiókban, vagy az úti patikában is.

Hogyan kell alkalmazni a Curiosa gélt?

Külsőleg alkalmazandó!

Kisebb hámsérülések (horzsolás, vágás):

Az érintett testfelszínt alaposan tisztítsa meg, itassa fel a nedvességet, és várja meg, amíg a vérzés elmúlik.

Vékony rétegben (kb. 1 mm) vigye fel a Curiosa gélt a teljes sebfelületre. Sebkezelést csak tiszta kézzel végezzen, és ügyeljen arra, hogy a tubus ne érintkezzen közvetlenül a sebbel! Fedőkötés alkalmazása általában nem szükséges. Amennyiben mégis fedni akarja a sérülést, a kötszert csak a gél megszáradása után helyezze fel. A kezelés szükség esetén naponta többször is megismételhető.

I. és II. fokú égési sérülések:

A sérült bőrfelületet azonnal hűtse le hideg folyóvíz alatt, és használja a Curiosa gélt a fent leírtak szerint.

Súlyosabb, régóta fennálló hámhiányok (pl. különböző eredetű bőrfekélyek, felfekvés ,egyéb krónikus sebek): Ezen esetekben a Curiosa gél alkalmazása sebkezelésben jártas szakember felügyelete mellett ajánlott.

A seb kezelésén túl, a tünetek hátterében álló alapbetegség megfelelő orvosi kezelése és a kiegészítő gyógymódokra vonatkozó tanácsok betartása is szükséges (pl. fásli, gyógycipő használata, vércukorszint ellenőrzése, a felfekvéses beteg mozgatása stb.).

A Curiosa gél használata előtt fontos a seb teljes feltisztítása, ezt súlyosabb esetekben csak szakember végezheti. A sebalap megfelelő előkészítését követően a gélt a fent ismertetett módon kell alkalmazni.

Milyen nem kívánt hatásai lehetnek a Curiosa gélnek és mi a teendő, ha ezek jelentkeznek?

A kezelés kezdetén égő érzés, sebfájdalom, bőrpír előfordulhat, mely általában rövid időn belül elmúlik, és nem indokolja a készítmény használatának felfüggesztését.

Ha a készítmény alkalmazása során váratlan, eddig nem tapasztalt tünet lép fel, vagy a seb begyullad, elfertőződik, néhány nap után sem mutatja a gyógyulás első jeleit, forduljon szakemberhez.

Klinikai vizsgálatok során súlyos állapotú betegeknél nagyon ritkán előfordult kis kiterjedésű, helyi szöveti károsodás, mely esetekben a készítmény alkalmazása és a tünet megjelenése közötti ok-okozati összefüggés nem volt egyértelmű.

Mikor nem szabad a Curiosa gélt használni?

A készítmény bármely alkotórészével, vagy Avies (jelen esetben kakastaréj) eredetű fehérjével szembeni túlérzékenység esetén.

Egyéb tudnivalók:

Tárolás szobahőmérsékleten. Használat előtt ellenőrizze a csomagolás sértetlenségét, használat után a kupakot gondosan zárja vissza. Személyenként külön-külön tubus használata javasolt. A készítményt csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni. A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.


0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel gyógyszertárunkban
0 Ft
0 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel GLS Ponton
1290 Ft
890 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Kiszállítás GLS-el
1390 Ft
1090 Ft
0 Ft

Készpénz

A csomag kézhezvételekor a csomagautomatás átvétel kivételével minden esetben tud készpénzzel fizetni.

A posta pontos átvétel választásakor (MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata) csak előre fizetés lehetséges, a weboldalon keresztül online bankkártyával. Nem lehetséges az utánvétes fizetési mód kiválasztása. Ha a csomag átvételekor szeretne fizetni, akkor kérjük válassza a GLS házhoz szállítást vagy a GLS Pontos átvételt.

Bankkártyával - a rendelés leadásakor online 

Bármely átvételi módhoz választhatja az online bankkártyás fizetési lehetőséget.Ebben az esetben a rendelés végén a „megrendelés elküldése” gombra kattintás után átnavigálja Önt a rendszer a SimplePay oldalra, ahol bankkártya adatai megadásával létrejön a tranzakció.

Bankkártyával - a csomag átvételekor

Csomagja átvételekor bankkárytával is fizethet az alábbi szállítási módok választásakor:

GLS házhozszállítás, MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata, GLS csomagpont: nem minden csomagponton tud a helyszínen kártyával fizetni, tájékozódjon a fizetési lehetőségekről az alábbi linken: https://csomag.hu/csomagpont-kereso

Egészségpénztári kártya

Csak azok a termékek fizethetők egészségpénztári kártyával, amiket az egészségpénztár elfogadott, jóváhagyott. 

Ezeket a termék oldalon a termék képe alatt jobbra jelöli egy kis EP logó.

 Személyes átvétel esetén az alábbi egészségpénztári kártyákkal tud fizetni gyógyszertárunkban: Allianz, Dimenzió, Generali, Medicina, MKB,OTP, Patika, Prémium, Tempo, Új pillér, Vasutas, Vitamin.Ha nem személyesen veszi át a rendelését, de el szeretné számolni az összeget, úgy kérjük a számlázási névnél az egészségpénztár adatait adja meg. Akkor mi úgy állítjuk ki a számlát, amit Ön utólag be tud nyújtani elszámolásra.

Bővebben ...
Kevesebb ...

Ingyenes szállítás 18 000 Ft felett

Minőségellenőrzött termékek

Valós gyógyszertári háttér

Folyamatos akciók

Szeretne hasonló információkról olvasni?

Adja meg e-mail címét, hogy ne maradjon le az újdonságokról.