Advil ultra forte fájdalomcsillapító lágyzselatin kapszula 30 db

Az Egészségpénztári számlára elszámolható
nincs kiszállítás
Csak személyesen átvehető termék
Advil ultra forte fájdalomcsillapító lágyzselatin kapszula 30 db
Láz-, fájdalomcsillapító és gyulladás gátló hatása van. Alkalmas különböző mozgásszervi és ízületi betegségek, izomfájdalmak kezelésére, valamint egyéb eredetű fájdalmak, mint menstruációs fájdalom, hátfájás, fejfájás, migrén, fogfájás csillapítására, lázcsillapításra, valamint a meghűlés és az influenza tüneteinek csillapítására.
Gyártó:
Wyeth Whitehall Export GmbH,
Nyilv. szám:
OGYI-T-8476.

Raktáron (Szállítási, átvételi idő: legfeljebb két nap)
nincs kiszállítás
Csak személyesen átvehető termék
(A terméket a hatályos jogszabályok értelmében, csak személyesen tudod átvenni)
Átvételi pont: 1086, Budapest, Teleki tér 5, kattintson a részletekért
Részletes leírás
Szállítási információk
Fizetési információk

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet

További információkért vagy tanácsért forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez

Sürgősen keresse fél orvosát, na tünetei 2 napon belül nem erősödnek vagy tünetei súlyosbodnak.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészet

A betegtájékoztató tartalma:

1.Milyen típusú gyógyszer az Advil Ultra Forte lágyzselatin kapszula és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.Tudnivalók az Advil Ultra Forte lágyzselatin kapszula szedése előtt

3.Hogyan kell szedni az Advil Ultra Forte lágyzselatin kapszulát?

4.Lehetséges mellékhatások.

5.Hogyan kell az Advil Ultra Forte lágyzselatin kapszulát tárolni?

6.További információk.

1.MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ ADVIL ULTRA FORTE LÁGYZSELATIN KAPSZULA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Az Ibuprofén az ún. nem szteroid gyulladásgátlók csoportjába tartozik. Láz-, fájdalomcsillapító és gyulladásgátló hatása van. A lágyzselatin kapszula folyékony formában és nagy dózisban tartalmazza az Ibuprofén hatóanyagot, ami gyors felszívódást és ezáltal gyors fájdalomcsillapító hatást eredményez. A fájdalomcsillapító hatás 8 órán át tart.

Alkalmas különböző mozgásszervi és ízületi betegségek, izomfájdalmak kezelésére, valamint egyéb eredetű fájdalmak, mint menstruációs fájdalom, hátfájás, fejfájás, migrén, fogfájás csillapítására, lázcsillapításra, valamint a meghűlés és az influenza tüneteinek csillapítására.

2.TUDNIVALÓK AZ ADVIL ULTRA FORTE LÁGYZSELATIN KAPSZULA SZEDÉSE ELŐTT

Ne szedje az Advil Ultra Forte lágyzselatin kapszulát:

ha allergiás (túlérzékeny) az ibuprofénre vagy az Advil Ultra Forte lágyzselatin kapszula egyéb összetevőjére,

ha túlérzékeny acetílszallcílsavval szemben, vagy ha más fájdalomcsillapító asztmás rohamot, hörgőgörcsöt, csalánkiütést, orrnyálkahártya-gyulladást vagy más túlérzékenységi reakciót váltott ki;

ha gyomorfekélye, nyombélfekélye, illetve a bélhuzam bármilyen gyulladásos folyamata van aktuálisan vagy kórelőzményében;

ha gyomorvérzése, agyvérzése vagy más szervi vérzése var aktuálisan vagy kórelőzményében;

ha valamilyen véralvadási zavara van;

ha súlyos máj- és/vagy vesekárosodása van;

ha súlyos szívelégtelensége van;

közvetlenül szívsebészeti beavatkozások előtt vagy után;

a terhesség utolsó harmadában;

12 éves életkor alatt.

Az Advil Ultra Forte lágyzselatin kapszula fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:

Amennyiben egyéb nem szteroid gyulladáscsökkentő készítményt szed, a gyógyszer alkalmazása előtt konzultáljon orvosával.

Ha asztmában vagy más allergiás betegségben szenved, az Advil Ultra Forte lágyzselatin kapszula köhögési rohamokat válthat ki.

Ha más fájdalomcsillapítókra túlérzékenységi reakció lépett fel, a készítmény alkalmazása nem ajánlott

Azonnal hagyja abba a gyógyszer szedését és forduljon orvoshoz, ha súlyos allergiás (túlérzékenységi) reakció jelentkezik (pl. bőrvörösség, kiütés, hólyag), különösen ha allergiás az acetilszahicilsavra.

Tájékoztassa kezelőorvosát, ha magas a vérnyomása, máj-, vese- vagy szívműködési zavarai vannak, ha lupusz eritematózusz-ban (˝bőrfarkasban˝) vagy más immunrendszeri megbetegedésben szenved; ilyenkor csak orvosi utasításra alkalmazható a készítmény.

Azonnal függessze fel a gyógyszer alkalmazását és forduljon orvoshoz, ha a hányásban vagy a székletben vér jelenik meg, illetve széklete fekete.

Terhes, vagy a közeljövőben terhességet tervez. A gyógyszer ugyanis alkalmazása idején átmenetileg csökkentheti a teherbeesés valószínűségét.

Méhen belüli fogamzásgátló eszköz használata esetén, mert az eszköz hatékonysága átmenetileg csökkenhet.

A mellékhatások előfordulása minimálisra csökkenthető, ha a tünetek kezelésére a legkisebb hatásos dózist a lehető legrövidebb ideig alkalmazzák.

Idős betegeknél a gyógyszer alkalmazása körültekintést igényel.

Figyelmeztetés

Az Advil Ultra Forte lágyzselatin kapszulához hasonló készítmények alkalmazása során kis mértékben fokozódhat a szívinfarktus (˝miokardiális infarktus˝) vagy sztrók (˝agyi érkatasztrófa˝) kialakulásának kockázata, különösen nagyobb adagok hosszabb ideig történő alkalmazása esetén. Ne lépje túl a javasolt adagot és a 10 napos kezelési időtartamot! Amennyiben szívproblémái vannak, vagy előzőleg volt sztrókja, illetve úgy gondolja, hogy ezen állapotok kialakulásának kockázata az Ön esetében fennáll (pl. ha magas a vérnyomása, cukorbeteg, magas a koleszterinszintje vagy dohányzik), a kezelését beszélje meg orvosával vagy gyógyszerészével.

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

Más fájdalomcsillapítóval, pl. acetilszalicilsav tartalmú készítménnyel együtt nem szedhető!

szívinfarktus vagy sztrók (agyi érkatasztrófa) miatt acetilszalicilsav tartalmú készítményt szed, mert az ibuprophen csökkentheti az acetilszalicilsav jótékony

hatását;

véralvadásgátló, vizelethajtó vagy vérnyomáscsökkentő gyógyszereket szed;

lítium- vagy metotrexát kezelés alatt áll;

szívbetegség miatt szed gyógyszert;

depresszió ellen az ún. szelektív szerotonin visszavétel gátlók csoportjába tartozó gyógyszert szed;

az Advil Ultra Forte lágyzselatin kapszulával egyidejűleg szteroidot tartalmazó gyógyszert szed, mert ebben az esetben megnő a gyomor-bélrendszeri vérzések és mellékhatások veszélye.

Terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Terhesség

Amennyiben Ön várandós, a gyógyszer alkalmazása előtt konzultáljon kezelőorvosával. A terhesség első három hónapja alatt az Advil Ultra Forte lágyzselatin kapszula csak a kezelőorvos kifejezett utasítása alapján szedhető A terhesség utolsó harmadában a gyógyszert nem szabad bevenni.

Szoptatás

Amennyiben Ön szoptat, a gyógyszer alkalmazása előtt konzultáljon kezelőorvosával.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre.

A gépjármű vezetői képességet és a baleseti veszéllyel járó munka végzését befolyásolhatja, ezért egyénileg kell meghatározni, hogy a gyógyszer milyen mennyiségben és mely adagolási módon történő alkalmazása mellett szabad járművet vezetni vagy baleseti veszéllyel járó munkát végezni.

Fontos információk az Advil Ultra Forte lágyzselatin kapszula egyes összetevőiről

Szorbitot (E 420} tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrosa érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

3.HOGYAN KELL SZEDNI AZ ADVIL ULTRA FORTE LÁGYZSELATIN KAPSZULÁT?

Amennyiben a kezelőorvos másképpen nem rendeli, a készítmény szokásos adagja: Felnőttek, idősek és 12 évesnél idősebb gyermekek:

1 kapszula legfeljebb naponta háromszor. 4 órán belül nem szabad ismételten bevenni.

24 óra alatt 3 lágyzselatin kapszulánál (1200 mg ibuprofén) többet nem szabad bevenni. A kapszulákat vízzel kell bevenni. A kapszulák bevételét nem kell étkezéshez igazítani, bevehető étkezés előtt, közben vagy után, esetleg két étkezés között. A leggyorsabb felszívódás éhgyomorra történő bevétellel érhető el.

Ha az előírtnál több Advil Ultra Forte lágyzselatin kapszulát vett be:

Ha véletlenül túllépte a megengedett napi adagot, azonnal függessze fel a gyógyszer szedését és forduljon orvoshoz.

Tünetek: szédülés, fejfájás, hányinger, hányás, hasi fájdalom, aluszékonyság, rosszullét, gyengeség, alacsony vérnyomás, görcsök, nehézlégzés.

4.LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, az Advil Ultra Forte lágyzselatin kapszula is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Szívbetegségek és a szívvel kapcsolatos tünetek: nagyon ritkán ödéma, szívelégtelenség, magas vérnyomás betegség, ritmuszavarok, szívinfarktus, angina pektorisz (szívtáji fájdalom).

Vérképzőszervi és nyirokrendszeri betegségek és tünetek: nagyon ritkán vérszegénység, a fehérvérsejt szám csökkenése. Korai tünetek lehetnek: láz, torokfájás, felületi szájsebek, influenzaszerű panaszok, súlyos kimerültség, orr és bőr vérzékenysége.

Idegrendszeri betegségek és tünetek: nem gyakran fejfájás, szédülés, sztrók; nagyon ritkán ingerültség.

Szembetegségek és szemészeti tünetek: nem gyakran látászavarok; ritkán látásgyengülés.

A fül és az egyensúly-érzékelő szerv betegségei: ritkán fülcsengés, szédülés

Légzőrendszeri, mellkasi és mellűri betegségek és tünetek: jelenleg vagy korábban asztmában szenvedő betegeknél a gyógyszer bevétele hörgőgörcsöt válthat ki.

Emésztőrendszeri betegségek és tünetek: nem gyakran hasi fájdalom, hányinger, emésztési zavar; ritkán székrekedés, puffadás, hányás, hasmenés, bélgázosság, gyomornyálkahártya-gyulladás; nagyon ritkán gyomorfekély, a bélhuzamból eredő vérzés. Különösen a vérzés kialakulásának kockázata függ az adag nagyságától és az alkalmazás időtartamától.

Vese- és húgyúti betegségek és tünetek: nagyon ritkán előfordulhat a vizelet-kiválasztás csökkenése, véres vizelet, fehérjeürítés, vesegyulladás, ödéma. Ezek a tünetek vesebetegség, vagy akar veseelégtelenség tünetei is lehetnek.

A bőr és a bőralatti szövet betegségei és tünetei: ritkán a bőr alatti szövetek duzzanata, mely érintheti az arcot és a garatot ; nagyon ritkán súlyos bőrelváltozások, hajhullás, pontszerű vérzések.

Fertőző betegségek, és parazitafertőzések: nagyon ritkán meningitisz (agyhártya-gyulladás).

Általános tünetek, az alkalmazás helyén fellépő reakciók: nem gyakran túlérzékenységi reakciók (bőrvörösség, viszketés, bőrkiütése), az asztma rosszabbodása, hörgőgörcs, ziháló légzés; nagyon ritkán súlyos túlérzékenységi reakciók. Tünetei: arcödéma, nyelv- és gégeduzzanat, nehézlégzés, szapora pulzus, súlyos vérnyomáscsökkenés vagy sokk.

Immunrendszeri betegségek és tünetek: egyes esetekben bizonyos autoimmun kórképekben szenvedő betegeknél (szisztémás lupusz eritematózusz, kevert kötőszöveti betegségek) aszeptikus meningitisz. Tünetei: tarkómerevseg, fejfájás, émelygés, hányás, láz, tudatzavar.

Máj- és epebetegsegek illetve tünetek: nagyon ritka májműködési zavarok, májgyulladás, sárgaság.

Az Advil Ultra Forte lágyzselatin kapszulához hasonló készítmények alkalmazása során kis mértékben fokozódhat a szívinfarktus („miokardiális infarktus˝) vagy sztrók kialakulásának kockázata.

Ha a mellékhatások súlyosak vagy 1-2 napnál tovább tartanak, hagyja abba a gyógyszer szedését, és forduljon orvoshoz.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

Figyelmeztetés

Ha a panaszok nem enyhülnek, a láz vagy fájdalom 2 nap elmúltával változatlanul fennáll, esetleg rosszabbodik, vagy új tünetek kialakulását észteli, keresse fel orvosát!

Idős korban gyakrabban lehet mellékhatások kialakulására számítani.

Csak a szükséges legkisebb adagban és legrövidebb ideig alkalmazza, mert így kisebb a mellékhatások kialakulásának lehetősége. Tartós alkalmazás esetén szükséges az orvos által javasolt vizsgálatokat elvégeztetni.

5.HOGYAN KELL AZ ADVIL ULTRA FORTE LÁGYZSELATIN KAPSZULÁT TÁROLNI?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Legfeljebb 25°C-on, az eredeti csomagolásban tárolandó. A dobozon, vagy a buborékfólián feltüntetett lejárati idő utan ne szedje az Advil Ultra Forte lágyzselatin kapszulát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét hogy szükségtelené vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6.TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz az Advil Ultra Forte lágyzselatin kapszula

A készítmény hatóanyaga:

400 mg ibuprofén kapszulánként.

Egyéb összetevők:

Töltet: makrogol 600, kálium-hidroxid, tisztított víz

Kapszulahéj: részlegesen dehidrált szorbit-szirup (anidnsorb 85/701, zselatin, tisztított víz.

Jelölőfesték: Opacode NSP-78-17827 {fekete vas-oxid (E 172), etanol, etil-acetát, propilén-glikol (E 1520), poiivinil-acetát-ftalát, tisztított víz, izopropil-alkohol,

Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Színtelen, tiszta folyadékot tartalmazó, átlátszó, ovális lágyzselatin kapszulák fekete ˝400˝ felirattal.

10 db 20 db és 30 db lágyzselatin kapszula buborékfóliában és dobozban.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel gyógyszertárunkban
0 Ft
0 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel GLS Ponton
1290 Ft
890 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Kiszállítás GLS-el
1390 Ft
1090 Ft
0 Ft

Készpénz

A csomag kézhezvételekor a csomagautomatás átvétel kivételével minden esetben tud készpénzzel fizetni.

A posta pontos átvétel választásakor (MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata) csak előre fizetés lehetséges, a weboldalon keresztül online bankkártyával. Nem lehetséges az utánvétes fizetési mód kiválasztása. Ha a csomag átvételekor szeretne fizetni, akkor kérjük válassza a GLS házhoz szállítást vagy a GLS Pontos átvételt.

Bankkártyával - a rendelés leadásakor online 

Bármely átvételi módhoz választhatja az online bankkártyás fizetési lehetőséget.Ebben az esetben a rendelés végén a „megrendelés elküldése” gombra kattintás után átnavigálja Önt a rendszer a SimplePay oldalra, ahol bankkártya adatai megadásával létrejön a tranzakció.

Bankkártyával - a csomag átvételekor

Csomagja átvételekor bankkárytával is fizethet az alábbi szállítási módok választásakor:

GLS házhozszállítás, MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata, GLS csomagpont: nem minden csomagponton tud a helyszínen kártyával fizetni, tájékozódjon a fizetési lehetőségekről az alábbi linken: https://csomag.hu/csomagpont-kereso

Egészségpénztári kártya

Csak azok a termékek fizethetők egészségpénztári kártyával, amiket az egészségpénztár elfogadott, jóváhagyott. 

Ezeket a termék oldalon a termék képe alatt jobbra jelöli egy kis EP logó.

 Személyes átvétel esetén az alábbi egészségpénztári kártyákkal tud fizetni gyógyszertárunkban: Allianz, Dimenzió, Generali, Medicina, MKB,OTP, Patika, Prémium, Tempo, Új pillér, Vasutas, Vitamin.Ha nem személyesen veszi át a rendelését, de el szeretné számolni az összeget, úgy kérjük a számlázási névnél az egészségpénztár adatait adja meg. Akkor mi úgy állítjuk ki a számlát, amit Ön utólag be tud nyújtani elszámolásra.

Bővebben ...
Kevesebb ...

Ingyenes szállítás 18 000 Ft felett

Minőségellenőrzött termékek

Valós gyógyszertári háttér

Folyamatos akciók

Szeretne hasonló információkról olvasni?

Adja meg e-mail címét, hogy ne maradjon le az újdonságokról.