Tussirex köhögés elleni szirup 120 ml

Az Egészségpénztári számlára elszámolható
Tussirex köhögés elleni szirup 120 ml

A Tussirex megbízhatóan és gyorsan enyhíti a megfázással járó száraz és hurutos köhögést egyaránt. Védőréteget képez a köhögési receptorokon, így enyhíti a száraz és a hurutos köhögés fázisaiban fellépő köhögési reflexet.

Forgalmazó:
Omega Pharma Hungary Kft.

Raktáron (Szállítási, átvételi idő: legfeljebb két nap)
Részletes leírás
Szállítási információk
Fizetési információk

A Tussirex értékes fő összetevői, a fehérmályva és a méz úgy hatnak, mint egy balzsam, bevonják, ezáltal nyugtatják a gyulladt garatnyálkahártyát.
Ez a bevonat fizikai védelmet nyújt az idegen anyagok ellen, így enyhíti a száraz és irritáló köhögést, és segíti a nyálkahártya gyógyulását. Segít megvédeni a száj- és a garatnyálkahártyát azok szárazsága esetén. A hangszalagok megerőltetése esetén (pl. hangos beszéd vagy éneklés miatt) a Tussirex védőréteget képez a hangszalagok felületén, és tartósan enyhíti az olyan tüneteket, mint a köhögés, a torokkaparás és a torokköszörülési inger.
A Tussirex napközben és éjszaka is alkalmazható. Toroknyugtató hatása révén elősegít a zavartalan és pihentető alvást, így segítve a gyógyulást.


Összetétel: fehérmályva száraz kivonat, méz, xilit, xantán, vízmentes glicerin, citromsav, narancs aroma, metil-4-hidroxi-benzoát, propil-4-hidroxi-benzoát, tisztított víz.

A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen készítmény a Tussirex és milyen esetekben alkalmazható?
2. Mit tartalmaz a Tussirex?
3. Tudnivalók a Tussirex szedése előtt?
4. Hogyan kell szedni a Tussirexet?
5. Hogyan kell a Tussirexet tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

1.Milyen készítmény a Tussirex és milyen esetekben alkalmazható?

Tussirex értékes fő összetevői, a fehérmályva és a méz úgy hatnak mint egy balzsam, bevonják, ezáltal nyugtatják a gyulladt garatnyálkahártyát. Ez a bevonat fizikai védelmet nyújt az idegen anyagok ellen, így enyhíti a száraz és irritáló köhögést, és segíti a nyálkahártya gyógyulását.

 

Tussirex egy javarészt természetes összetevőket tartalmazó, alkoholmentes köhögés elleni szirup.

 

A készítmény továbbá laktóz- és gluténmentes, nem tartalmaz mesterséges színezéket és genetikailag módosított összetevőket.

 

Tussirex megbízhatóan és gyorsan enyhíti a megfázással járó száraz és hurutos köhögést egyaránt.

 

Tussirex továbbá segít megvédeni a száj- és a garatnyálkahártyát azok szárazsága esetén. A hangszalagok megerőltetése esetén (pl. hangos beszéd vagy éneklés miatt) a Tussirex védőréteget képez a hangszalagok felületén, és tartósan enyhíti az olyan tüneteket, mint a köhögés, a torokkaparás és a torokköszörülési inger.

 

Tussirex napközben és éjszaka is alkalmazható. Toroknyugtató hatása révén elősegíti a zavartalan és pihentető alvást, így segítve a gyógyulást.

 

SZÁRAZ KÖHÖGÉS - IRRITÁLÓ KÖHÖGÉS

A száraz vagy irritáló köhögés rendszerint váladékmentes, nem produktív, és többféle kiváltó oka lehet. Előfordulhat, hogy a megfázással járó köhögési időszak kezdetén vagy végén a felső légutak nyálkahártyája irritációnak van kitéve. A száraz levegő, az idegen anyagok – például a por, az allergének, a vírusok és a baktériumok – szintén irritálhatják a nyálkahártyát.

HURUTOS KÖHÖGÉS - PRODUKTÍV KÖHÖGÉS

A test saját nyálkahártyarétege felel a hörgők nedvesen tartásáért és védelmet nyújt azok kiszáradása ellen; ez a réteg több alkotóelemből tevődik össze, így például tartalmaz elhalt sejteket, különböző fehérjéket és fehérvérsejteket is. Légúti megbetegedések esetén mind a nyálkahártya összetétele, mind pedig a színe és az állaga megváltozik. Fokozott nyáktermelés esetén a szervezet köhögés révén próbálja meg eltávolítani a hörgők elágazó hálózatában felgyülemlett nyákot. A felköhögött nyák a szájüregbe kerül, ahonnan vagy lenyelve vagy kiköpve távozik.

 

MEGBÍZHATÓ KÖHÖGÉSCSILLAPÍTÁS

A köhögési reflex létfontosságú a légutak tisztán tartása érdekében. A reflex kiváltó oka a váladék jelenléte, amelyet fel kell köhögni. Az ilyen úgynevezett produktív köhögés folyamán a felgyülemlett nyák köhögést okoz. Emellett idegen anyagok is aktiválhatják a köhögési receptorokat, így váltva ki a köhögési reflexet („száraz köhögés”). 
Tussirex védőréteget képez a köhögési receptorokon, így enyhíti a száraz és a hurutos köhögés fázisaiban fellépő köhögési reflexet.

2. Mit tartalmaz a Tussirex ?

15 ml Tussirex hatóanyagtartalma:
• 250 mg fehérmályva száraz kivonat
• 750 mg méz

Egyéb összetevők: xilit, xantán, vízmentes glicerin, citromsav, narancs aroma, metil-4-hidroxi-benzoát, propil-4-hidroxi-benzoát, tisztított víz.

 

3. Tudnivalók a Tussirex szedése előtt
Ne szedje a Tussirexet:

ha allergiás a fehérmályvára, a mézre vagy az orvostechnikai eszköz 2. pontban felsorolt bármely egyéb összetevőjére.

Allergiás reakció esetén hagyja abba a termék alkalmazását és forduljon kezelőorvosához.

 

15 ml Tussirex 2,76 g xilitet tartalmaz. A xilit energiatartalma: 2,4 kcal/g. A xilitnek hashajtó hatása lehet.

 

FIGYELMEZTETÉSEK ÉS ÓVINTÉZKEDÉSEK

Alkalmazás cukorintoleranciában szenvedő betegeknél
Ritkán előforduló örökletes fruktózintoleranciában vagy glükóz-galaktóz malabszorpcióban a készítmény nem alkalmazható, mert mézet tartalmaz.

 

A Tussirex egyidejű alkalmazása egyéb gyógyszerekkel
Amennyiben más gyógyszereket is szed, úgy azok bevétele a Tussirex alkalmazása előtt vagy után 1/2-1 órával javasolt.

 

Alkalmazás terhesség és szoptatás idején
Tussirex alkalmazása nem javasolt terhesség és szoptatás idején.

 

Alkalmazása cukorbetegeknél
15 ml Tussirex 0,3 szénhidrát egységet (CU) tartalmaz.

Forduljon orvoshoz, amennyiben:
tünetei 5 nap elteltével is fennállnak vagy rosszabbodnak, nehézlégzés, láz vagy gennyes torokváladék jelentkezik a Tussirex alkalmazása során.

 

Tussirex metil-4-hidroxi-benzoátot és propil-4-hidroxi-benzoátot tartalmaz tartósítószerként. Ezek (esetleg később jelentkező) allergiás reakciókat okozhatnak.

 

4. Hogyan kell szedni a Tussirexet?

A könnyű adagolás érdekében a csomag tartalmaz egy mérőpoharat.

Az ajánlott adag:

Felnőtteknek és 12 év feletti serdülőknek:

15 ml legfeljebb naponta 4 alkalommal.

12 év alatti gyermekek esetén az orvostechnikai eszköz alkalmazása nem javasolt.

A legjobb terápiás hatás érdekében. a javasolt gyakoriság szerint alkalmazza a Tussirexet.

Amennyiben bizonytalan vagy kérdése merül fel, forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

 

5. Hogyan kell a Tussirexet tárolni?

Ne használja a terméket a címkén és a dobozon feltüntetett lejárati idő után. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. Használat után gondosan zárja vissza az üveget. Az üveg felbontását követően 4 héten belül használható fel.

A fénytől való védelem érdekében tartsa az üveget az eredeti csomagolásban.

Az orvostechnikai eszköz gyermekektől elzárva tartandó!

Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt orvostechnikai eszközeivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

6.A csomagolás tartalma és egyéb információk
Milyen a Tussirex külleme?

Tussirex egy világosbarna színű folyadék. A természetes összetevők apró részecskékké állhatnak össze. Ezek semmilyen módon nem befolyásolják a szirup minőségét.

A készítmény 120 ml-es, 200 ml-es illetve 240 ml-es garanciazáras, csavaros kupakkal ellátott barna üvegekbe van töltve. Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A 2,5 ml és 20 ml közötti osztással ellátott mellékelt mérőpohár segítséget nyújt a javasolt mennyiség pontos kiméréséhez.

Egyéb információk

Gyártó:

HÄLSA Pharma GmbH

Maria-Goeppert-Str. 5

23562 Lübeck, Németország

Gyártás:

Kwizda Pharma GmbH

Effingergasse 21

1160 Bécs, Ausztria

Forgalmazó:

Omega Pharma Hungary Kft.,

1138 Budapest, Madarász Viktor u. 47-49.

a gyártási tétel száma a címkén és a dobozon található

Utolsó felülvizsgálat dátuma: 2019. február

0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel gyógyszertárunkban
0 Ft
0 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel GLS Ponton
1290 Ft
890 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Kiszállítás GLS-el
1390 Ft
1090 Ft
0 Ft

Készpénz

A csomag kézhezvételekor a csomagautomatás átvétel kivételével minden esetben tud készpénzzel fizetni.

A posta pontos átvétel választásakor (MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata) csak előre fizetés lehetséges, a weboldalon keresztül online bankkártyával. Nem lehetséges az utánvétes fizetési mód kiválasztása. Ha a csomag átvételekor szeretne fizetni, akkor kérjük válassza a GLS házhoz szállítást vagy a GLS Pontos átvételt.

Bankkártyával - a rendelés leadásakor online 

Bármely átvételi módhoz választhatja az online bankkártyás fizetési lehetőséget.Ebben az esetben a rendelés végén a „megrendelés elküldése” gombra kattintás után átnavigálja Önt a rendszer a SimplePay oldalra, ahol bankkártya adatai megadásával létrejön a tranzakció.

Bankkártyával - a csomag átvételekor

Csomagja átvételekor bankkárytával is fizethet az alábbi szállítási módok választásakor:

GLS házhozszállítás, MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata, GLS csomagpont: nem minden csomagponton tud a helyszínen kártyával fizetni, tájékozódjon a fizetési lehetőségekről az alábbi linken: https://csomag.hu/csomagpont-kereso

Egészségpénztári kártya

Csak azok a termékek fizethetők egészségpénztári kártyával, amiket az egészségpénztár elfogadott, jóváhagyott. 

Ezeket a termék oldalon a termék képe alatt jobbra jelöli egy kis EP logó.

 Személyes átvétel esetén az alábbi egészségpénztári kártyákkal tud fizetni gyógyszertárunkban: Allianz, Dimenzió, Generali, Medicina, MKB,OTP, Patika, Prémium, Tempo, Új pillér, Vasutas, Vitamin.Ha nem személyesen veszi át a rendelését, de el szeretné számolni az összeget, úgy kérjük a számlázási névnél az egészségpénztár adatait adja meg. Akkor mi úgy állítjuk ki a számlát, amit Ön utólag be tud nyújtani elszámolásra.

Bővebben ...
Kevesebb ...

Ingyenes szállítás 18 000 Ft felett

Minőségellenőrzött termékek

Valós gyógyszertári háttér

Folyamatos akciók

Szeretne hasonló információkról olvasni?

Adja meg e-mail címét, hogy ne maradjon le az újdonságokról.