Schüssler natur select krém Nr.6 75 ml

Schüssler natur select krém Nr.6 75 ml

Ekcémás bőr ápolására, illetve májfolt, vitiligo, szeplő, öregségi foltok megjelenése esetén ajánlott.

Gyártó:
Schüssler Natur CosMEDics

Raktáron (Szállítási, átvételi idő: legfeljebb két nap)
Részletes leírás
Szállítási információk
Fizetési információk

100% natúr összetevők, kőolajszármazék és parabénmentes.

A Kalium sulfuricum arcdiagnosztikájára a bőr pigmentációs zavarai jellemzők, melyek spontán (szeplők), napsütés hatására, vagy várandósság során jelentkeznek. A vitiligo szintén Kalium sulfuricum hiányra utal. Jellemző még a belső szemzugban látható barnássárga színárnyalat, valamint „A” alakban az orrgyöktől az álcsúcsig látható sárgás bőrszín. 

Ez az ásványi só a szervezet “nagytakarítását” szolgálja, általánosságban a méregtelenítési, és kiválasztási folyamatokat fokozza. Elsődlegesen a bőrt, és a nyálkahártyákat, valamint a májat célozza meg. Alkalmazása minden olyan bőrfolyamatnál javasolt, ahol a bőr pigmentációs zavarával találkozunk.

Legfontosabb szépészeti bőrproblémák:

Májfolt, vitiligo, szeplő, öregségi foltok, barna foltok a bőrön (napozás hatására)

Legfontosabb indikációk:

Gennyes hólyagok, száraz ekcéma, pikkelysömör, rheumatikus tarkó-, hát- és végtagfájdalmak, szemhéjszéli gyulladás.

Pigmentációs zavarok: A bőr színe a melanocyták aktivitásától és a melanin szemcsék eloszlásától függ. A festékképzés folyamatát idegi és hormonális tényezők egyaránt irányítják. A hipopigmentáció (csökkent bőr-színezettség) oka a melanociták (pigmentet termelő sejtek) számának megfogyatkozása, vagy a pigment-termelésük mérséklődése /hiánya. Leggyakoribb idetartozó kórkép a vitiligo („fehérfolt-betegség”), ennek megfelelően a tünetek fehér foltok, melyek változatos formában, számban és lokalizációban helyezkednek el, gyakran szimmetrikusan. A betegség eredete még nem tisztázott, több tényező együttes hatására alakulhat ki, melyek közül döntő az immunrendszer működési eltérése. Ennek megfelelően kezelése jelenleg még nem megoldott. Másodlagosan is kialakulhatnak hipopigmentált foltok: leggyakrabban különböző gyulladásos, vagy fertőzéses bőrbetegség maradványtüneteiként. Hiperpigmentációt (a bőr túlzott elszíneződését) okozhatja a melanocita-szám megnövekedése, illetve a pigment-termelés fokozódása. A hiperpigmentációs is lehet elsődleges vagy másodlagos. A legegyszerűbb primer megjelenési forma a szeplő, melyet világos bőrű egyéneken látunk, főként napnak kitett helyeken. A szekunderen kialakuló foltok különböző hormonális vagy anyagcsere-betegségekhez csatlakozhatnak, valamint gyulladás folyamatok, vagy napfény is provokálhatja létrejöttüket. Speciális formája a várandósság alatt kialakuló barna folt (kloazma), mely szülés után spontán visszafejlődhet.

Karikás szeme: a szem körüli bőr nagyon vékony ezért jól láthatóak a test jelzései: anyagcsere vagy nők esetében a hormonális változások is utalhatnak. A bőr hidratálása elengedhetetlen a karikák elkerülésénél. A már egész fiatal kor óta tartósan fennálló ilyen elváltozás hátterében öröklött hajlam áll. Egyéb, egyszerűbb esetben a szem körül megjelenő, sötét színű karikák csak a fáradtság, a kialvatlanság jelei, és pihenésre elmúlnak. A szem körüli bőr érzékeny reagál a szervezetben zajló változásokra, így elég hamar láthatjuk, ha valahol probléma alakult ki. A kékesfekete szín vérszegénységre utalhat. Barnás elszíneződést kiválthat napfény, szoláriumozás. Sárgás szín esetén, különösen, ha az körülírtan jelenik meg, érdemes a vérzsír-szinteket ellenőriztetni. A szemek körül gyakran duzzanat is megjelenik.

Ekcémás bőr: viszkető bőrgyulladással járó állapot, a testfelületen bárhol előfordulhatnak. Kialakulásában immunológiai, pszichés tényezők és stresszes szituációk játszanak közre. Az ekcéma a leggyakoribb bőrbetegség: a bőr akut vagy krónikus gyulladásos tüneteit jelenti. Kialakulásukat tekintve 2 fő csoportot különböztetünk meg. Ha az ok az egyedi hajlamban, a fogékonyságban rejlik, akkor ún. endogén („szervezeten belül keletkező”) ekcémáról van szó. Ha környezeti hatások eredményeként jön létre, akkor az ún. exogén („külső okok által létrejött”) ekcémáról beszélünk. A bennünket körül vevő közegből szinte minden anyag – állati, növényi eredetű, szerves és szervetlen vegyületek, vegyi anyagok, fémek, stb. – kiválthat bőrgyulladást. Az akut formára a bőrpír, viszkető hólyagocskák, pörkösödés, hámlás a jellemzők. Ezek a tünetek vagy elmúlnak, vagy átmennek krónikus formába. Ilyenkor szintén fennáll a viszketés, a bőr száraz, hámló; vakarásnyomok és pigmentációs eltérések láthatók. A kezelés részint az okok felderítésre fókuszál, részint a panaszok csökkentésére, elmulasztására.

Kiszerelés: 75 ml.

0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel gyógyszertárunkban
0 Ft
0 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel GLS Ponton
1290 Ft
890 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Kiszállítás GLS-el
1390 Ft
1090 Ft
0 Ft

Készpénz

A csomag kézhezvételekor a csomagautomatás átvétel kivételével minden esetben tud készpénzzel fizetni.

A posta pontos átvétel választásakor (MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata) csak előre fizetés lehetséges, a weboldalon keresztül online bankkártyával. Nem lehetséges az utánvétes fizetési mód kiválasztása. Ha a csomag átvételekor szeretne fizetni, akkor kérjük válassza a GLS házhoz szállítást vagy a GLS Pontos átvételt.

Bankkártyával - a rendelés leadásakor online 

Bármely átvételi módhoz választhatja az online bankkártyás fizetési lehetőséget.Ebben az esetben a rendelés végén a „megrendelés elküldése” gombra kattintás után átnavigálja Önt a rendszer a SimplePay oldalra, ahol bankkártya adatai megadásával létrejön a tranzakció.

Bankkártyával - a csomag átvételekor

Csomagja átvételekor bankkárytával is fizethet az alábbi szállítási módok választásakor:

GLS házhozszállítás, MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata, GLS csomagpont: nem minden csomagponton tud a helyszínen kártyával fizetni, tájékozódjon a fizetési lehetőségekről az alábbi linken: https://csomag.hu/csomagpont-kereso

Egészségpénztári kártya

Csak azok a termékek fizethetők egészségpénztári kártyával, amiket az egészségpénztár elfogadott, jóváhagyott. 

Ezeket a termék oldalon a termék képe alatt jobbra jelöli egy kis EP logó.

 Személyes átvétel esetén az alábbi egészségpénztári kártyákkal tud fizetni gyógyszertárunkban: Allianz, Dimenzió, Generali, Medicina, MKB,OTP, Patika, Prémium, Tempo, Új pillér, Vasutas, Vitamin.Ha nem személyesen veszi át a rendelését, de el szeretné számolni az összeget, úgy kérjük a számlázási névnél az egészségpénztár adatait adja meg. Akkor mi úgy állítjuk ki a számlát, amit Ön utólag be tud nyújtani elszámolásra.

Bővebben ...
Kevesebb ...

Ingyenes szállítás 18 000 Ft felett

Minőségellenőrzött termékek

Valós gyógyszertári háttér

Folyamatos akciók

Szeretne hasonló információkról olvasni?

Adja meg e-mail címét, hogy ne maradjon le az újdonságokról.