Pregnasens terhességi gyorsteszt - 1 db

Az Egészségpénztári számlára elszámolható
Pregnasens terhességi gyorsteszt - 1 db

A pregnasens gyorsteszt a terhesség nagyon korai kimutatására szolgáló tesztcsík. A vizsgálat bármely napszakban egyszerűen és gyorsan elvégezhető, 10 percen belül megbízható választ ad.

Gyártó:
Csillagszem Bt.
Nyilv. szám:
ORKI.: 2005/53/2.

Raktáron (Szállítási, átvételi idő: legfeljebb két nap)
Részletes leírás
Szállítási információk
Fizetési információk

Érzékenysége 25 IU/liter hCG. A megtermékenyített petesejt beágyazódását követően akár 3 nappal, a várt menstruáció előtt már 3-6 nappal pozitív jelet ad terhesség esetén.

A tesztcsík csak in vitro diagnosztikai (IVD) célra használható, önellenőrzésre alkalmas orvostechnikai eszköz.

A mérés elve: terhesség esetén a megtermékenyített petesejt beágyazódását követően egy

choriogonadotropin nevű hormon kezd megjelenni a vérben és a vizeletben. A tesztcsík humán choriogonadotropin (hCG) kimutatására alkalmas vizeletben. A megtermékenyülés után 7-10 nappal, azaz a beágyazódást követően akár 3 nappal alkalmas terhesség korai kimutatására, az esedékes következő menstruáció kimaradása előtt 3-6 nappal. A mérés immunológiai vizsgálati eljáráson alapszik, a jelet hCG béta-alegységére specifikus, jelölt monoklonális ellenanyag biztosítja.

A teszt érzékenysége 25 IU/liter hCG. Az esedékes menstruáció kimaradása napján a hCG

koncentrációja a 100 IU/litert is meghaladhatja a vizeletben.

Tárolás: a tesztet lezárt tasakban 4ºC és 30ºC között tárolhatjuk a lejárati ideig. Csak közvetlenül felhasználás előtt nyissuk fel!

Mintavétel, előkészítés: pontosan kövesse az utasításokat! Vizeletvétel történhet bármikor a nap folyamán, azonban a reggeli első vizeletben mindig magasabb a kimutatandó hormon koncentrációja. Lehetőleg friss mintából végezzük a vizsgálatot. Tesztelés előtt maximum 48 óráig 2-8°C-on lehet tárolni a vizeletmintát. Hosszabb ideig fagyasztva tároljuk a vizsgálandó vizeletmintákat. Ha hűtött mintát tesztelünk, a lezárt tasakban lévő tesztcsíkot és a vizeletmintát hagyjuk felmelegedni szobahőmérsékletre (20-25°C-ra) tesztelés előtt. A tesztcsíkot a fóliatasak felbontása után azonnal (1-2 órán belül) használjuk fel! Lehetőleg kézzel ne érjünk a középső, fedetlen reakciózónához (a nyilak és a hCG felirat között).

A vizsgálat menete: A vizeletmintát töltsük egy tiszta edénybe. A lezárt tasakból kivett tesztcsíkot mártsuk a vizeletmintába a nyilakkal jelzett irányban, a nyilak hegyénél lévő vízszintes jelig, amely kb. 1,5 cm-re van a tesztcsík aljától. A tesztcsíkot leolvasásig tarthatjuk folyamatosan a vizeletmintában, vagy ha legalább 30-40 másodpercig a mintában tartottuk, kivehetjük, és vízszintes felületre fektetve olvassuk le az eredményt.

Leolvasás: A jelek általában 3 percen belül láthatóak, de az eredmény értékeléséig várjon legalább 10- 15 percet, hogy a háttér teljesen kitisztuljon! Száradás után a jelek a legtöbb esetben hosszú ideig, akár hónapokig stabilak maradnak.

Az eredmény értékelése: pozitív (terhes): Egyértelműen két piros csík látható, a teszt-csík (T) és a kontroll csík(C).

Negatív (nem terhes): Csak egy piros csík látható, a kontroll csík (C). A kontroll csík megjelenése arra utal, hogy a tesztcsík működőképes.

Érvénytelen: Nem látszik egy csík sem. Ebben az esetben a vizsgálat nem értékelhető, mert valamelyik reagens nem működőképes. Pozitív negatív érvénytelen.

Megjegyzések: a teszt-csík és kontroll csík intenzitása nem minden esetben azonos, ez függ a mintában lévő hCG mennyiségétől. A kontroll csíknál (C) jóval gyengébb, nagyon kis intenzitású, de határozottan látható tesztcsík (T) esetén is pozitívnak tekinthető a minta! Ha alig látható a teszt-csík (T), és bizonytalan az eredményben, néhány (2-5) nap múlva friss mintával ismételje meg a vizsgálatot, ugyanis a hCG hormon koncentrációja a terhesség legkorábbi szakaszában 1,5-2 naponta megduplázódik. Pozitív hCG-jelet kaphat abortálás után is több hétig.

Más gyorstesztekhez hasonlóan, a teszt eredménye csak kiegészítő információt nyújt, a terhesség végső megerősítéséhez mindenképpen további orvosi és laboratóriumi vizsgálat szükséges. Terhességen kívül bizonyos tumorok, petefészek-ciszta, ektópiás terhesség okozhat magas hCG-szintet. Ezért a vizeletben kimutatott hCG-t nem szabad terhességnek tulajdonítani, ha az említett patológiai állapotok nincsenek kizárva. Zavaró anyagok hatása: nem ismert. Megsemmisítés: végezze gondosan, ugyanis emberi testből származó minta fertőzött lehet.

0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel gyógyszertárunkban
0 Ft
0 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel GLS Ponton
1290 Ft
890 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Kiszállítás GLS-el
1390 Ft
1090 Ft
0 Ft

Készpénz

A csomag kézhezvételekor a csomagautomatás átvétel kivételével minden esetben tud készpénzzel fizetni.

A posta pontos átvétel választásakor (MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata) csak előre fizetés lehetséges, a weboldalon keresztül online bankkártyával. Nem lehetséges az utánvétes fizetési mód kiválasztása. Ha a csomag átvételekor szeretne fizetni, akkor kérjük válassza a GLS házhoz szállítást vagy a GLS Pontos átvételt.

Bankkártyával - a rendelés leadásakor online 

Bármely átvételi módhoz választhatja az online bankkártyás fizetési lehetőséget.Ebben az esetben a rendelés végén a „megrendelés elküldése” gombra kattintás után átnavigálja Önt a rendszer a SimplePay oldalra, ahol bankkártya adatai megadásával létrejön a tranzakció.

Bankkártyával - a csomag átvételekor

Csomagja átvételekor bankkárytával is fizethet az alábbi szállítási módok választásakor:

GLS házhozszállítás, MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata, GLS csomagpont: nem minden csomagponton tud a helyszínen kártyával fizetni, tájékozódjon a fizetési lehetőségekről az alábbi linken: https://csomag.hu/csomagpont-kereso

Egészségpénztári kártya

Csak azok a termékek fizethetők egészségpénztári kártyával, amiket az egészségpénztár elfogadott, jóváhagyott. 

Ezeket a termék oldalon a termék képe alatt jobbra jelöli egy kis EP logó.

 Személyes átvétel esetén az alábbi egészségpénztári kártyákkal tud fizetni gyógyszertárunkban: Allianz, Dimenzió, Generali, Medicina, MKB,OTP, Patika, Prémium, Tempo, Új pillér, Vasutas, Vitamin.Ha nem személyesen veszi át a rendelését, de el szeretné számolni az összeget, úgy kérjük a számlázási névnél az egészségpénztár adatait adja meg. Akkor mi úgy állítjuk ki a számlát, amit Ön utólag be tud nyújtani elszámolásra.

Bővebben ...
Kevesebb ...

Ingyenes szállítás 18 000 Ft felett

Minőségellenőrzött termékek

Valós gyógyszertári háttér

Folyamatos akciók

Szeretne hasonló információkról olvasni?

Adja meg e-mail címét, hogy ne maradjon le az újdonságokról.