Polybé B-vitamin étrend-kiegészítő tabletta, 20 db

Polybé B-vitamin étrend-kiegészítő tabletta, 20 db

A Polybé tabletta a B-vitamin csoport kombinációját tartalmazza, ennélfogva a B-vitamin hiány következtében kialakuló betegségek kezelésére, illetve megelőzésére szolgál.

Gyártó:
Richter Gedeon Nyrt.
Nyilv. szám:
OGYI-T-2867/01.

Raktáron (Szállítási, átvételi idő: legfeljebb két nap)
Részletes leírás
Szállítási információk
Fizetési információk

A készítmény összetevői: Polybé tabletta hatóanyagai: Tiamin-hidroklorid (B1-vitamin) 5,00 mg, Riboflavin (B2-vitamin) 2,00 mg, Nikotinamid (B3-vitamin, PP-vitamin) 20,0 mg, Piridoxin-hidroklorid (B6-vitamin) 2,00 mg tablettánként. Segédanyagok: Burgonyakeményítő, sztearinsav, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, povidon, A típusú karboximetil-keményítő-nátrium, talkum, kukoricakeményítő, laktóz-monohidrát.

1. Mi a Polybé tabletta és mire szolgál?

A Polybé tabletta a B-vitamin csoport kombinációját tartalmazza. A B-vitaminok túlnyomórészt különböző enzimrendszerek alkotórészei, amelyek a fehérje-, zsír- és szénhidrát-anyagcserét szabályozzák. Minden B-vitaminnak specifikus biológiai feladata van, működésükhöz kölcsönös jelenlétükre van szükség. A B-vitamin komplex egyik vagy másik faktorának hiánya a különböző anyagcsere-folyamatok megváltozását eredményezi.

A Polibé tabletta B-vitamin hiány következtében kialakuló betegségek kezelésére, illetve megelőzésére szolgál: pl.: krónikus alkoholizmus, egyoldalú táplálkozás, dohányzás, fokozott fizikai igénybevétel, idős kor, fogamzásgátló tabletták szedése, lábadozás, bélfelszívódási zavarok, veleszületett anyagcserezavarok, cukorbetegség).

- Citosztatikumok, kemoterápiás szerek, görcsgátlók okozta vitaminhiány megelőzése.

- Hosszantartó antibiotikum-terápia.

A B-vitamin csoport hiányjelenségeit a hiányos táplálkozás vagy felszívódási zavarok, ill. megnövekedett vitaminigény (pl.: fertőzések, krónikus betegségek, terhesség) okozhatják. Legjellemzőbb tünetei a vitalitás-csökkenés, fáradékonyság, csökkent ellenállóképesség a fertőzésekkel szemben.

2. Mikor nem szabad Polybé tablettát szedni?

A készítmény nem adható bármely összetevőjére való túlérzékenység esetén.

Gyógyszerkölcsönhatások: A B-vitaminok néhány gyógyszer hatását módosíthatják, ezért a jelenleg, illetve közelmúltban szedett receptköteles vagy recept nélkül kiváltható gyógyszereiről tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét.

A kölcsönhatások az elmúlt időszakban, illetve a közeljövőben szedendő gyógyszerekre is vonatkozhatnak.

Forduljon orvosához, ha a fenti pontok valamelyike érinti Önt, vagy bármikor a múltban érintette Önt.

Figyelmeztetések és különleges megjegyzések

A Polybé tabletta 104 mg laktóz-monohidrátot tartalmaz (tejcukor-érzékenység esetén figyelembe kell venni).

A tabletta B2-vitamin tartalma a vizelet sárga elszíneződését okozhatja.

Nagyobb adagok alkalmazása a májenzimértékeket befolyásolhatja.

Terhesség, szoptatás:Amennyiben Ön terhes vagy szoptat, tájékoztassa orvosát és kérje ki tanácsát a gyógyszer szedése előtt.

Gépjárművezetés és gépjárművekkel vagy munkagépekkel való munkavégzés

Nem befolyásolja az említett tevékenységekhez szükséges képességeket.

3. Hogyan kell alkalmazni a Polybé tablettát?

Szokásos adagja felnőtteknek naponta 3-4 szer 1 tabletta. Gyermekeknek 1-2-szer 1 tabletta. A tablettát szétrágás nélkül, étkezés után vízzel kell bevenni.

Ha adagját elfelejtette bevenni, a következő alkalommal ne vegyen be dupla adagot, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének teszi ki magát.

Teendők a Polybé tabletta túladagolása esetén

A vízoldékony B-vitamin csoport esetén a túladagolás csak extrém magas dózisok bevétele esetén fordulhat elő. A szervezetből a fölösleges mennyiség a veséken keresztül kiürül. A készítmény véletlen nagyobb mennyiségben való bevétele esetén haladéktalanul orvoshoz kell fordulni.

4. Milyen nem kívánt hatásai lehetnek a Polybé tablettának és mi a teendő, ha ezek jelentkeznének?

Mint minden gyógyszernek, a Polybé tablettának is lehetnek mellékhatásai, azonban az előírt adagokban alkalmazva a mellékhatások kialakulásának kockázata nem jelentős. Nemkívánatos hatás felléptével egyéni érzékenység, ill. extrém magas dózisok alkalmazása esetén lehet számolni.

Minden gyógyszerrel szemben kialakulhat túlérzékenységi reakció, ezért felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben a következő tünetek bármelyikét észleli: bőrpír, viszketés, kiütések, nyálkahártya-izgalom, feltétlenül forduljon kezelőorvosához. Ilyenkor a készítmény szedését abba kell hagyni.

Amennyiben alkalmazása közben bármiféle eddig nem tapasztalt tünetet észlelne, beszélje meg orvosával.

5. Hogyan kell a Polybé tablettát tárolni?

15-30 °C között, eredeti csomagolásban kell tartani.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel gyógyszertárunkban
0 Ft
0 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel GLS Ponton
1290 Ft
890 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Kiszállítás GLS-el
1390 Ft
1090 Ft
0 Ft

Készpénz

A csomag kézhezvételekor a csomagautomatás átvétel kivételével minden esetben tud készpénzzel fizetni.

A posta pontos átvétel választásakor (MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata) csak előre fizetés lehetséges, a weboldalon keresztül online bankkártyával. Nem lehetséges az utánvétes fizetési mód kiválasztása. Ha a csomag átvételekor szeretne fizetni, akkor kérjük válassza a GLS házhoz szállítást vagy a GLS Pontos átvételt.

Bankkártyával - a rendelés leadásakor online 

Bármely átvételi módhoz választhatja az online bankkártyás fizetési lehetőséget.Ebben az esetben a rendelés végén a „megrendelés elküldése” gombra kattintás után átnavigálja Önt a rendszer a SimplePay oldalra, ahol bankkártya adatai megadásával létrejön a tranzakció.

Bankkártyával - a csomag átvételekor

Csomagja átvételekor bankkárytával is fizethet az alábbi szállítási módok választásakor:

GLS házhozszállítás, MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata, GLS csomagpont: nem minden csomagponton tud a helyszínen kártyával fizetni, tájékozódjon a fizetési lehetőségekről az alábbi linken: https://csomag.hu/csomagpont-kereso

Egészségpénztári kártya

Csak azok a termékek fizethetők egészségpénztári kártyával, amiket az egészségpénztár elfogadott, jóváhagyott. 

Ezeket a termék oldalon a termék képe alatt jobbra jelöli egy kis EP logó.

 Személyes átvétel esetén az alábbi egészségpénztári kártyákkal tud fizetni gyógyszertárunkban: Allianz, Dimenzió, Generali, Medicina, MKB,OTP, Patika, Prémium, Tempo, Új pillér, Vasutas, Vitamin.Ha nem személyesen veszi át a rendelését, de el szeretné számolni az összeget, úgy kérjük a számlázási névnél az egészségpénztár adatait adja meg. Akkor mi úgy állítjuk ki a számlát, amit Ön utólag be tud nyújtani elszámolásra.

Bővebben ...
Kevesebb ...

Ingyenes szállítás 18 000 Ft felett

Minőségellenőrzött termékek

Valós gyógyszertári háttér

Folyamatos akciók

Szeretne hasonló információkról olvasni?

Adja meg e-mail címét, hogy ne maradjon le az újdonságokról.