Culevit max filmtabletta 112 db

Az Egészségpénztári számlára elszámolható
Culevit max filmtabletta 112 db

A Culevit max a Culevit termékcsalád legújabb tagja. A daganatos betegek számára kifejlesztett, speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer készítmény napi négyszeri szedés mellett kényelmesen beilleszthető a mindennapi étrendbe. A mindennapi táplálkozásba illesztését az onkológiai kezelések mellett is javasoljuk.

Gyártó:
Culevit Kft.
Nyilv. szám:
OÉTI.: T/2135/2016.

Rendelhető Hasonló termékeket keresek (Szállítási, átvételi idő: legfeljebb 3 nap)
Részletes leírás
Szállítási információk
Fizetési információk

Mi a Culevit Max filmtabletta?

A Culevit Max filmtabletta speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer daganatos betegek részére.

A Culevit Max filmtabletta aktív összetevői – bizonyos vitaminok (C, B6, B2, biotin), aminosavak (L-arginin, L-fenilalanin, L-hisztidin, L-triptofán, L-metionin, L-tirozin), ásványi anyagok (szelén) és egyéb komponensei (L-almasav, adenin, glükózamin, liponsav) – a keringési rendszerünkben is jelenlévő anyagok. A Culevit Max filmtabletta folyamatos szedése ezeknek az esszenciális és fontos anyagoknak a megnövelt bevitelét biztosítja.

A Culevit Max filmtabletta napi adagjának (4×4=16 filmtabletta/nap) – szelénnel kiegészített – aktív összetevő mennyisége azonos a Culevit Forte tablettáéval (15×2=30 tabletta/nap) és a Culevit Forte italporéval (1 tasak/nap).

A készítmény cukormentes, így cukorbetegek és laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

A Culevit Max filmtablettát minden nap kell fogyasztani, szünetet beiktatni nem célszerű.

Melyek a készítmény aktív összetevői?

Egy filmtabletta 293,94 mg L-arginint, 143,12 mg C-vitamint, 103,25 mg L-fenilalanint, 101,87 mg L-hisztidint, 79,63 mg L-almasavat, 72,75 mg L-triptofánt, 24,25 mg L-metionint, 7,06 mg adenint, 5,63 mg glükózamint, 4 mg L-tirozint, 3,12 mg B6-vitamint, 2,56 mg li­ponsavat, 2,5 mg B2-vitamint, 0,094 mg biotint és 6,9 μg szelént tartalmaz.

Mit tartalmaz még a készítmény?

Adalékanyagként hidroxipropil-metil-cellulózt, mikrokristályos cellulózt, talkumot, magnézium-sztearátot, kolloidális szilícium-dioxidot, titán-dioxidot, glicerint, sztearinsavat és karamellt tartalmaz.

Mikor ajánlott a készítmény alkalmazása?

A filmtabletta szedése ajánlott rosszindulatú daganatos betegségben szenvedők étrendi ellátására, terápiájuk kiegészítésére.

Mikor nem szabad a készítményt szedni?

Amennyiben Ön az összetevők bármelyikére allergiás, akkor nem szabad fogyasztania a készítményt! Fenilketonuriás betegeknek – a fenilalanin-tartalom miatt – ellenjavallt. Homociszteinuria és hiper­homociszteinémia esetén – a metionin-tartalom miatt – használata kerülendő.

Mit kell tudni a szedés megkezdése előtt?

A készítmény nem használható egyedüli tápanyagforrásként!

Fogyaszthatják-e gyermekek is a készítményt?

Igen, szedhetik, az adagolás testsúlyfüggő. A készítmény szedését 6 éves kor alatt beszélje meg kezelőorvosával. A javasoltnál nagyobb adagok bevételét megelőzendő – a gyermekek biztonsága érdekében – a készítmény gyermekektől elzárva tartandó!

Alkalmazható-e a készítmény más gyógyszerekkel együtt?

Igen, a gyógyszerek döntő többségével együtt – kellemetlen és/vagy káros kölcsönhatás kialakulásának veszélye nélkül – alkalmazható.

Egyes gyógyszerkészítmények – pl. a depresszióban alkalmazott szerotonin visszaszívódást gátló (SSRI) szerek; immunmoduláns készítmények (pl. Interferon) – használata mellett viszont a triptofán bevitele kerülendő. Ilyen esetekben a készítmény szedésének megkezdése előtt feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával.

Mit kell megfontolni terhesség és szoptatás ideje alatt?

Ilyen esetekre vonatkozó – nagy mennyiségű tabletta szedé­sével kapcsolatos – adatokkal nem rendelkezünk. Terhes- és szoptató anyák az alkalmazás előtt beszéljenek kezelőorvosuk­kal (szülész-nőgyógyász szakorvos, ill. gyermekorvos)!

Mi az ajánlott adag?

Napi 4 × 4 filmtabletta szedése ajánlott felnőttek részére.

Hogyan és mikor kell a készítményt bevenni?

A filmtablettákat lehetőleg étkezések között, 4 óránként, minden nap, reggeltől estig ajánlott szedni. Törekedni kell a készítmény lehetőleg üres gyomorra történő bevételére (pl.: kb. 30-45 perccel étkezés előtt, vagy 2 órával étkezés után). Így például az első 4 tablettát reg­gel ébredés után, a második négyet ebéd előtt, a harmadik négyet uzsonna előtt, a negyedik négyet pedig vacsora előtt kell bevenni.

A készítmény használatát már a daganatos betegség alapos gya­núja esetén javasolt elkezdeni. A tápszert az onkológiai kezelések megkezdése előtt, mellett és azok befejezése után folyamatosan, megszakítás nélkül ajánlott alkalmazni.

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?

A javasolt adagolás mellett mellékhatás nem ismert.

Mire kell még ügyelnie a készítmény szedése során?

Meglévő gyomor- és nyombélfekély, extrém mértékű gyomorsav­túltengés esetén a Culevit Max filmtabletta használata egyéni mér­legelést igényel.

Pajzsmirigy alul-, ill. túlműködés esetén kérje ki endokrinológus szakorvosa véleményét a filmtabletta szedésének megkezdése előtt (tekintettel a készítmény L-fenilalanin és L-tirozin tartalmára)!

Ha Ön a nagyon ritka szerotonintermelő karcinoid tumoros meg­betegedésben szenved, kérjen szakvéleményt kezelőorvosától (a készítmény triptofán tartalma miatt).

Vesedialízisre (művesekezelésre) szorulók és súlyos májelégtelenségben szenvedők konzultáljanak urológusukkal, ill. hepatológusukkal/gasztroenterológusukkal.

Mennyi ideig szedhető a készítmény?

Amíg a szervezetben kimutathatóan jelen van a daganat, a készít­ményt folyamatosan, 4×4 tabletta/nap dózisban ajánlatos szedni. Daganatmentesség elérése után hat hónapig továbbra is javasolt a 4×4 tablettát, majd ezután legalább még hat hónapon át minimum napi 4×2 tablettát folyamatosan fogyasztani.

Hogyan kell tárolni a Culevit Max filmtablettát?

A készítmény lakkozott alumínium flakonba van csomagolva és fény­től védve, száraz helyen, szobahőmérsékleten (15-25ºC között) kell tárolni. A filmtabletta a levegő nedvességtartalmára érzékeny, ezért csak az eredeti, jól zárható flakonjában tárolható! A tárolás során a filmtabletta elszíneződhet, apró foltok formájában, ez azonban a készítmény minőségét nem befolyásolja.

Kiszerelés: 112 db.

0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel gyógyszertárunkban
0 Ft
0 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel GLS Ponton
1290 Ft
890 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Kiszállítás GLS-el
1390 Ft
1090 Ft
0 Ft

Készpénz

A csomag kézhezvételekor a csomagautomatás átvétel kivételével minden esetben tud készpénzzel fizetni.

A posta pontos átvétel választásakor (MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata) csak előre fizetés lehetséges, a weboldalon keresztül online bankkártyával. Nem lehetséges az utánvétes fizetési mód kiválasztása. Ha a csomag átvételekor szeretne fizetni, akkor kérjük válassza a GLS házhoz szállítást vagy a GLS Pontos átvételt.

Bankkártyával - a rendelés leadásakor online 

Bármely átvételi módhoz választhatja az online bankkártyás fizetési lehetőséget.Ebben az esetben a rendelés végén a „megrendelés elküldése” gombra kattintás után átnavigálja Önt a rendszer a SimplePay oldalra, ahol bankkártya adatai megadásával létrejön a tranzakció.

Bankkártyával - a csomag átvételekor

Csomagja átvételekor bankkárytával is fizethet az alábbi szállítási módok választásakor:

GLS házhozszállítás, MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata, GLS csomagpont: nem minden csomagponton tud a helyszínen kártyával fizetni, tájékozódjon a fizetési lehetőségekről az alábbi linken: https://csomag.hu/csomagpont-kereso

Egészségpénztári kártya

Csak azok a termékek fizethetők egészségpénztári kártyával, amiket az egészségpénztár elfogadott, jóváhagyott. 

Ezeket a termék oldalon a termék képe alatt jobbra jelöli egy kis EP logó.

 Személyes átvétel esetén az alábbi egészségpénztári kártyákkal tud fizetni gyógyszertárunkban: Allianz, Dimenzió, Generali, Medicina, MKB,OTP, Patika, Prémium, Tempo, Új pillér, Vasutas, Vitamin.Ha nem személyesen veszi át a rendelését, de el szeretné számolni az összeget, úgy kérjük a számlázási névnél az egészségpénztár adatait adja meg. Akkor mi úgy állítjuk ki a számlát, amit Ön utólag be tud nyújtani elszámolásra.

Bővebben ...
Kevesebb ...

Ingyenes szállítás 18 000 Ft felett

Minőségellenőrzött termékek

Valós gyógyszertári háttér

Folyamatos akciók

Szeretne hasonló információkról olvasni?

Adja meg e-mail címét, hogy ne maradjon le az újdonságokról.