PG/53 Fertility ovulációs teszt törpemikroszkóp 1 db

PG/53 Fertility ovulációs teszt törpemikroszkóp 1 db

Az ovulációs mikroszkóp a családtervezés ideális eszköze, amely a valóságban is púderdoboz méretű. Akárhányszor használható, és segít a fogamzásképes napok megállapításában.

Gyártó:
Hungaropharma ZRt.

1 db
Rendelhető (Szállítási idő: legfeljebb öt nap)
Részletes leírás

Ha célja a fogamzásgátlás, a szálkás száradási képet mutató napokon tartózkodjon a nemi élettől. Amennyiben gyermeknemzés, megfoganás a célja, tudhatja, hogy a szálkás száradási kép megjelenése után, várhatóan a 3-4. napon következik be a tüszőrepedés, vagyis azokban a napokban különösen érdemes nemi életet élni párjával, így van a legnagyobb esély a megtermékenyülésre.  

A menstruációs ciklus első időszakában a megnövekedett ösztrogén-hormon kiválasztás változást okoz a nyál és a méhnyakban keletkező cervix-váladék összetételében és kristályosodási képében. A nyál és a cervix-váladék kristályosodását a mindkettőben jelenlévő NaCl (nátrium-klorid) só feldúsulása okozza. Az ösztrogén hormon, illetve a NaCl só koncentrációjának növekedése a tüszőrepedés (ovuláció) előtt 3-4 nappal következik be, és az azt követő 3-4 napig tart. Azután csökkenni kezd, és így kristályosodás már nem történik. A fogamzásképes időszakban mind a nyál, mind a cervix-váladék kristályosodási képe jellegzetes, erősen szálkás. páfránylevelekre emlékeztető képet mutat. Nem fogamzásképes időszakban, amikor kristályosodás nem történik, a látott képben nagyszámú körkörös, amorf alakzat található.

Egy szabályos -28 napos- ciklus esetén, a ciklus 11. napja körül a nyál és a cervix-váladék kristályosodási képe szálkás alakzatúvá válik. Ekkor feltételezhető, hogy a tüszőrepedés (ovuláció) 3 nap múlva a 14. napon várható. A tüszőrepedést követő 3-4 napig, vagyis a ciklus 17.-18. napjáig szálkás képet fog mutatni az ovulációs mikroszkóp.

Köztudott, hogy sok nőnek, nem szabályos - 28 napos - a ciklusa. Ezt sok minden okozhatja, befolyásolhatja. Érdemes rendszeresen használni az ovulációs mikroszkópot, mert segítségével pontos információt kaphat, hol tart éppen ciklusa.

Kiszerelés: 1 db.


Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett

Minőségellenőrzött termékek

Valós gyógyszertári háttér

Folyamatos akciók

Szeretne hasonló információkról olvasni?

Adja meg e-mail címét, hogy ne maradjon le az újdonságokról.