Octicide 1 mg/g + 20 mg/g külsőleges oldatos spray 50 ml

Az Egészségpénztári számlára elszámolható
nincs kiszállítás
Csak személyesen átvehető termék
Octicide 1 mg/g + 20 mg/g külsőleges oldatos spray 50 ml

Az Octicide fertőtlenítő (antiszeptikus) oldat helyi alkalmazásra. Rövid ideig ismételten alkalmazható a baktériumok és gombák elpusztítására, így a nyálkahártyák és a szomszédos bőrfelületek előkészítésére szolgál a nemi szerveket (hüvely, szeméremajkak, pénisz) érintő diagnosztikai beavatkozások és húgyhólyag-katéter bevezetése előtt, valamint kisebb felszíni sebek ismételt, rövid távú fertőtlenítő (antiszeptikus) kezelése esetén.

Az Octicide készítményt legfeljebb 14 napig alkalmazza.

Gyártó:
Profarma - Produkt, S.r.o.
Nyilv. szám:
OGYI-T-23809

Nincs készleten Hasonló termékeket keresek
nincs kiszállítás
Csak személyesen átvehető termék
(A terméket a hatályos jogszabályok értelmében, csak személyesen tudod átvenni)
Átvételi pont: 1086, Budapest, Teleki tér 5, kattintson a részletekért
Részletes leírás
Szállítási információk
Fizetési információk

 

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

 

Octicide 1 mg/g + 20 mg/g külsőleges oldatos spray

 

oktenidin-dihidroklorid/fenoxietanol

 

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

A gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtak, vagy kezelőorvosa, gyógyszerésze vagy a gondozását végző egészségügyi szakember által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

-                 Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-                 További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

-                 Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

-                 Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 14 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

 

 

A betegtájékoztató tartalma:

 

1.    Milyen típusú gyógyszer az Octicide 1 mg/g+20 mg/g külsőleges oldatos spray (továbbiakban Octicide) és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.    Tudnivalók az Octicide alkalmazása előtt

3.    Hogyan kell alkalmazni az Octicide-t?

4.    Lehetséges mellékhatások

5.    Hogyan kell tárolni az Octicide-t?

6.    A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

1.       Milyen típusú gyógyszer az Octicide és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

Az Octicide fertőtlenítő (antiszeptikus) oldat helyi alkalmazásra. Rövid ideig ismételten alkalmazható a baktériumok és gombák elpusztítására, így a nyálkahártyák és a szomszédos bőrfelületek előkészítésére szolgál a nemi szerveket (hüvely, szeméremajkak, pénisz) érintő diagnosztikai beavatkozások és húgyhólyag-katéter bevezetése előtt, valamint kisebb felszíni sebek ismételt, rövid távú fertőtlenítő (antiszeptikus) kezelése esetén.

Az Octicide készítményt legfeljebb 14 napig alkalmazza.

 

Orvosi előírás nélküli felhasználás:

Az Octicide orvossal történő előzetes konzultáció nélkül alkalmazható gyermekek, serdülők és felnőttek kisebb felszíni sebeinek (például horzsolás, karcolás, apró vágások, égési sérülések és rovarcsípések) fertőtlenítő (antiszeptikus) kezelésére.

 

Orvosi ajánlásra történő felhasználás:

Égési sérülések rövid ideig tartó, ismételt kezelésére, valamint a hüvely- és szeméremajkak fertőtlenítő mosásához, illetve a pénisz fertőtlenítéséhez.

 

Orvosi felhasználás:

A nyálkahártya és a szomszédos bőrfelületek előkezelése a külső a nemi szerveket (hüvely, szeméremajkak, pénisz) érintő diagnosztikai vagy műtéti eljárás előtt és húgyhólyag-katéter bevezetése előtt, valamint felszíni sebek ismételt, rövid távú fertőtlenítő (antiszeptikus) kezelése esetén.

 

 

2.       Tudnivalók az Octicide alkalmazása előtt

 

Ne alkalmazza az Octocide készítményt:

-          - ha allergiás az oktenidin-dihidrokloridra, a fenoxietanolra vagy a gyógyszer (a 6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. A készítmény szembe nem kerülhet.

 

Orvos általi felhasználás:

-          Az Octicide nem alkalmazható a hasüregben (például műtét közben) vagy a húgyhólyagban, valamint nem alkalmazható a dobhártyán (a középfül membránján, amely a hanghullámokra reagálva rezeg).

 

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Az Octicide alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával, gyógyszerészével vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberrel.

Az Octicide nem juthat be a véráramba, például véletlenszerű szúrás miatt.

Ne lélegezze be a készítményt alkalmazás közben kiáramló permetet.

 

Az Octicide készítményt körültekintően kell alkalmazni újszülötteknél, különösen koraszülött gyermekeknél. Az Octicide súlyos bőrkárosodást okozhat. Távolítsa el a felesleges készítményt és gondoskodjon róla, hogy az oldat a szükségesnél hosszabb ideig ne maradjon a bőrön (beleértve a készítmény cseppjeit tartalmazó anyagokat – például kötszereket is, – amely közvetlenül érintkeznek a beteggel).

 

Az Octicide alkalmazása kerülendő a szem környékén. Ha a szembe kerül, haladéktalanul öblítse ki bő vízzel.

 

Az Octicide okkluzív kötéssel együtt is alkalmazható.

 

Kerülje az anionos felületaktív anyagokkal, például mosószerekkel és tisztítószerekkel való érintkezést, mivel hatástalanná tehetik az aktív oktenidin-hidroklorid hatóanyagot.

 

Egyéb gyógyszerek és az Octicide

Tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett vagy alkalmazott, valamint szedni tervezett vagy alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről.

 

Az Octicide készítményt ne alkalmazza együtt más vegyületekkel, különösen povidon-jód komplex (PVP-jód) alapú fertőtlenítőszerekkel (antiszeptikumokkal), mivel a környező bőrfelületeken sötétbarna vagy lila színű elszíneződések léphetnek fel.

Terhesség, szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

Terhesség

Az Octicide alkalmazása elővigyázatosságból kerülendő terhesség ideje alatt. A terhesség 3. hónapja után az Octicide készítmény szükség esetén alkalmazható, amennyiben alkalmazását kezelőorvosa javasolta.

 

Szoptatás

Nincs tapasztalat az Octicide szoptatás alatt történő alkalmazásával kapcsolatban. Az Octicide nem alkalmazható szoptató anyák mellén. Csak akkor alkalmazza a készítményt, ha orvosa egyértelműen javasolta.

Termékenység

Az Octicide emberi termékenységre gyakorolt hatását nem vizsgálták.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Az Octicide nem, vagy csak kis mértékben befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

 

3.       Hogyan kell alkalmazni az Octicide készítményt?

 

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, gyógyszerésze vagy a gondozását végző egészségügyi szakember által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.

 

Az Octicide alkalmazása hígítatlan formában javasolt. A legjobb eredmény elérése érdekében azonnal a sérülés után vagy a gyulladás első jeleit követően alkalmazza az Octicide készítményt.

 

Sebek kezelése esetén vigye fel az Octicide készítményt az érintett területre naponta egyszer, legfeljebb 14 napig, hacsak kezelőorvosa más ajánlást nem tesz.

 

Az Octicide készítmény felvitelét a mechanikus szórófej többszöri lenyomásával kell elvégezni.

 

A felszíni sebeket általában nem szükséges kötéssel vagy tapasszal lefedni. A jövőbeni sebfertőzések megelőzése érdekében ajánlott a sebet a kötéssel lefedni.

 

Mindenesetre, a készítmény alkalmazása után várjon legalább 1–2 percet, mielőtt tovább folytatná a seb kezelését. Kövesse pontosan az utasításokat a kívánt hatás elérése érdekében. Az Octicide maximális hatása az alkalmazásától számított 2 órán belül biztosított.

 

Tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét abban az esetben, ha a seb nem gyógyul megfelelően, vagy gyulladás jeleit tapasztalja (bőrpír, égő érzés vagy ödéma). Ne alkalmazza ezt a gyógyszert14 napnál tovább, anélkül, hogy orvosával megbeszélné.

 

Jelenleg kevés a tapasztalat a 14 napnál hosszabb ideig tartó folyamatos alkalmazásról, ezért az Octicide készítményt ennél hosszabb kezelési időtartamig nem szabad alkalmazni.

 

Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél

Az Octicide adagolása megegyezik, mint a felnőtteknél és a gyermekeknél.

 

Ha az előírtnál több Octicide készítményt alkalmazott

Túladagolást nem jelentettek. A túladagolás azonban nagyon valószínűtlen, ha a készítményt külsőleg alkalmazza. Ha további kérdése van a készítmény használatával kapcsolatban, forduljon kezelőorvosához, gyógyszerészéhez vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberhez.

 

Ha elfelejtette alkalmazni az Octicide készítményt

Ne alkalmazzon dupla adagot az elfelejtett adag pótlására.

 

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.

 

 

4.       Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így ez a készítmény is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Az oktenidin-dihidrokloridot és fenoxi-etanolt tartalmazó készítménynél a következő mellékhatásokat figyelték meg:

 

Ritka mellékhatások (1000 beteg közül legfeljebb 1-et érinthet):

Égető érzés, vörösödés, viszketés és meleg érzet a kezelt területeken.

 

Nagyon ritka mellékhatások (10 000 beteg közül legfeljebb 1-et érinthet):

Kontakt allergiás reakció.

 

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti azV. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 

 

5.       Hogyan kell tárolni az Octicide készítményt?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

A csomagoláson feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Legfeljebb 30 °C-on tárolandó.

 

A gyógyszer az első felnyitása után 12 hónapon belül felhasználandó, a lejárati időn túl azonban nem.

 

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe, vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz a(z) Octicide?

A készítmény hatóanyaga oktenidin-dihidroklorid és fenoxietanol. 1 mg oktenidin-dihidrokloridot és 20 mg fenoxietanolt tartalmaz a külsőleges oldatos spray grammonként. Egyéb összetevők: 38%-os kokamidopropil-betain oldat (kokamidopropil-betaint, kókuszzsírsavat, glicerint, vizet, nátrium-kloridot tartalmaz), nátrium-glükonát, 85%-os glicerin, 10%-os nátrium-hidroxid-oldat, tisztított víz.

 

Milyen az Octicide külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

·    A(z) Octicide szinte teljesen áttetsző és színtelen oldat fehér polietilén (HDPE) tartályban, polietilénből (LDPE) és polipropilénből (PP) készült fehér kézi permetező pumpával. A doboz 50 ml vagy 250 ml külsőleges oldatot tartalmaz.

 

A kiszerelés mérete 50 ml és 250 ml.

 

Nem feltétlenül kerül mindegyik kiszerelés kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Neofyt, spol. s r.o.

Pražská 442

281 67 Stříbrná Skalice

Csehország

 

Gyártó:

PROFARMA-PRODUKT, s. r. o.

Liberecká 801/20

466 01 Jablonec nad Nisou

Cseh Köztársaság

 

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

 

Tagállam

A készítmény neve

Csehország

Octicide

Magyarország

Octicide

Románia

Octicide

Észtország

Octicide

Szlovákia

Octicide

Lengyelország

Help4Skin SEPTI-SPRAY

 

OGYI-T-23809/01     1×50 ml polietilén (HDPE) tartályban

OGYI-T-23809/02     1×250 ml polietilén (HDPE) tartályban

 

 

 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2022. október

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel gyógyszertárunkban
0 Ft
0 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel GLS Ponton
1290 Ft
890 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Kiszállítás GLS-el
1390 Ft
1090 Ft
0 Ft

Készpénz

A csomag kézhezvételekor a csomagautomatás átvétel kivételével minden esetben tud készpénzzel fizetni.

A posta pontos átvétel választásakor (MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata) csak előre fizetés lehetséges, a weboldalon keresztül online bankkártyával. Nem lehetséges az utánvétes fizetési mód kiválasztása. Ha a csomag átvételekor szeretne fizetni, akkor kérjük válassza a GLS házhoz szállítást vagy a GLS Pontos átvételt.

Bankkártyával - a rendelés leadásakor online 

Bármely átvételi módhoz választhatja az online bankkártyás fizetési lehetőséget.Ebben az esetben a rendelés végén a „megrendelés elküldése” gombra kattintás után átnavigálja Önt a rendszer a SimplePay oldalra, ahol bankkártya adatai megadásával létrejön a tranzakció.

Bankkártyával - a csomag átvételekor

Csomagja átvételekor bankkárytával is fizethet az alábbi szállítási módok választásakor:

GLS házhozszállítás, MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata, GLS csomagpont: nem minden csomagponton tud a helyszínen kártyával fizetni, tájékozódjon a fizetési lehetőségekről az alábbi linken: https://csomag.hu/csomagpont-kereso

Egészségpénztári kártya

Csak azok a termékek fizethetők egészségpénztári kártyával, amiket az egészségpénztár elfogadott, jóváhagyott. 

Ezeket a termék oldalon a termék képe alatt jobbra jelöli egy kis EP logó.

 Személyes átvétel esetén az alábbi egészségpénztári kártyákkal tud fizetni gyógyszertárunkban: Allianz, Dimenzió, Generali, Medicina, MKB,OTP, Patika, Prémium, Tempo, Új pillér, Vasutas, Vitamin.Ha nem személyesen veszi át a rendelését, de el szeretné számolni az összeget, úgy kérjük a számlázási névnél az egészségpénztár adatait adja meg. Akkor mi úgy állítjuk ki a számlát, amit Ön utólag be tud nyújtani elszámolásra.

Bővebben ...
Kevesebb ...

Ingyenes szállítás 18 000 Ft felett

Minőségellenőrzött termékek

Valós gyógyszertári háttér

Folyamatos akciók

Szeretne hasonló információkról olvasni?

Adja meg e-mail címét, hogy ne maradjon le az újdonságokról.