Isla cassis rekedtségre torokpasztilla 30 db

Az Egészségpénztári számlára elszámolható
Isla cassis rekedtségre torokpasztilla 30 db

Az izlandi zuzmó kivonatát tartalmazó Isla összetevői balzsamként védik a torok és a gége nyálkahártyáját, így megakadályozzák a további irritációt. Nyugtatja a köhögési ingert, és enyhíti a rekedtséget. Használata ajánlott a hangszálak erős igénybevétele, és szájszárazság esetén is.

Gyártó:
Engelhard Arzneim GMBH

Raktáron (Szállítási, átvételi idő: legfeljebb két nap)
Részletes leírás
Szállítási információk
Fizetési információk

Mit tartalmaz az isla cassis torokpasztilla?

1 torokpasztilla 80 mg-nak megfelelő izlandi zuzmó vizes kivonatát tartalmazza (0,4-0,8:1).

Egyéb összetevők:

aszkorbinsav (C-vitamin), szorbitol, gumiará-bikum, maltitol, vízmentes citromsav, aceszulfám K, feketeribizli kivonat, feketeribizli aroma, folyékony paraffin, tisztított víz. 1 pasztilla 112 mg szorbitol és 285 mg maltitol cukorhelyettesítőt tartalmaz, ami 0,033 BE-nek felel meg.

Milyen esetekben alkalmazható az isla cassis?

Az izlandi zuzmó kivonatot tartalmazó isla cassis torokpasztilla nyugtatja a köhögési ingert, és enyhíti a rekedtséget. Az isla cassis összetevői balzsamként védik a torok és a gége nyálkahártyáját, így megakadályozzák a további irritációt. Ezáltal a nyálkahártya gyorsabban képes regenerálódni.  Alkalmazása különösen ajánlott az alábbi esetekben:

•  köhögésinger és rekedtség,

•  hangszálak erős igénybevétele (éneklés, sok beszéd),

•  száraz levegő (fűtött, klimatizált légtér),

•  szájszárazság,

•  korlátozott orrlégzés.

Mikor nem alkalmazható az isla cassis?

Az isla cassis nem alkalmazható valamely összetevővel szembeni túlérzékenység esetén.

Mire kell odafigyelni az isla cassis alkalmazása előtt?

Amennyiben tudomása van arról, hogy valamilyen szénhidrát-intoleranciában (cukoremésztési zavar) szenved, kérjük, az alkalmazás előtt kérdezze meg orvosát!

Szabad-e az isla cassist alkalmazni terhesség és szoptatás idején?

Nincsenek olyan ismeretek, amelyek a várandóssági és szoptatási időszak alatti alkalmazás ellen szólnának.

Felnőtteknek és gyermekeknek 4 éves kortól javasolt naponta többször 1-2 torokpasztillát lassan elszopogatni.  Gyermekek esetében meg kell győződni arról, hogy a torokpasztillákat megfelelő módon tudják-e elszopogatni.

Információ cukorbetegeknek:

1 pasztilla 397 mg cukorhelyettesítő összetevőt tartalmaz, ami 0,033 BE-nek (kenyéregy-ség) felel meg.

Milyen hosszú ideig alkalmazható az isla cassis?

Amennyiben szükséges, a torokpasztillákat hosszú ideig lehet alkalmazni. Ha a tünetek 10 napon belül nem javulnak, javasoljuk, keresse fel orvosát, gyógyszerészét!

Izlandi moha (zuzmó) eredete:

Az izlandi moha (zuzmó) a XVII. századtól ismert a népgyógyászatban tüdő- vagy lázmoha néven.  Észak-, Közép- és Kelet-Európa valamint Észak-Amerika alföldjein, közép- és magashegységeiben honos növény, előszeretettel képez telepeket alacsony tápanyag-tartalmú talajokon. 

Az izlandi moha valójában nem mohaféle, korábban minden növényt, amely úgy nézett ki, mint egy moha, annak is hívtak. Az izlandi moha a lombos zuzmófélék családjához (Parmeliaceae) tartozik, amely bizonyos gomba és alga együttélése (permanens szimbiotikus társulása). Az izlandi zuzmó átlagosan 10 cm magasra megnövő teste villaszerű elágazásaival szarvasagancsra emlékeztet, szélei fodrosak. A zuzmónövény színe barnás-olívazöld, míg fonákja fehéres-szürkés.

A nyálkahártya irritációval, illetve kórokozókkal szembeni védekezése:

Szervezetünk naponta megküzd a levegővel belélegzett kórokozókkal. A kórokozók egyik fő behatolási pontja a felső légutak. A sértetlen és egészséges nyálkahártya könnyedén hárítja a támadásokat. Az irritált vagy a száraz levegő (fűtött vagy klimatizált helyiség), illetve szennyezett levegő (szmog, dohányfüst) révén legyengült nyálkahártya viszont könnyű behatolási kaput jelent a kórokozók számára. Ez a torok, illetve gége irritációjához, gyulladásához, köhögéshez és rekedtséghez vezet.

A köhögési inger csillapítása, rekedtség csökkentése:

Az izlandi zuzmóban lévő nyálkaanyag, amelyet az isla cassis is tartalmaz, balzsamként terül el a torok és a garat-gége nyálkahártyáin, ezáltal pajzsként véd a száraz és pollenekkel szennyezett levegőtől. Így a már irritált nyálkahártya sokkal gyorsabban képes visszanyerni eredeti védekezőképességét.

Az isla cassis különlegessége:

Az isla cassis a zord északi éghajlatról származó izlandi zuzmó kivonatát tartalmazza. A szárazanyag legalább 80%-ban tartalmazza a zuzmó nyálkaanyagát. A szárazanyag-tartalom  maradék  nélkül  oldódik fel szopogatás közben, s oszlik el balzsamként a száj, a torok és a gége-garat nyálkahártyáján, és ezáltal fejti ki védő hatását.

A hangszálak védelme:

A gyenge hang, illetve rekedtség jelzi, hogy a különösen érzékeny hangszálakat valami irritálja.  Ilyen esetekben az isla cassis nyugtató módon hat s ápolja a hangszálakat. Az isla cassist azonban megelőzésképpen is lehet alkalmazni a hangszálak védelme érdekében.

Szájszárazság:

A szájszárazságnak sokféle kiváltó oka lehet. Bizonyos gyógyszerek (pl. antipszichotikumok, vérnyomáscsökkentők) rendszeres szedése csökkent nyálelválasztást eredményezhet. Egyes betegségek, mint a cukorbetegség, reumatikus megbetegedések (pl. rheumatoid arthritis) szintén okozhatnak szájszárazságot.

Ezen felül külső behatások, száraz levegő, túlzott kávé- illetve teafogyasztás, dohányzás vagy éppenséggel csökkent rágási aktivitás is kiválhatnak szájszárazságot. Végül a csökkent nyálelválasztás oka egyszerűen az idős kor is lehet, ezért panaszkodik sok idős ember szájszárazságra. Az isla cassis összetevői képesek nedvesíteni a kiszáradt nyálkahártyát, és kellemes érzést keltenek.

Sportolás esetén is védeni kell a nyálkahártyát:

Fizikai tevékenység során a nyálkahártya igénybevétele erősebb, mint általában.

Ennek következménye a kiszáradt és irritált nyálkahártya. Az isla cassis ilyen esetekben is természetes módon védi a nyálkahártyát. A sportolás előtt elszopogatott torokpasztillák ezért remek segítséget nyújtanak a száj és a torok kellemetlen kiszáradásának elkerüléséhez.

Az isla cassis kiválóan tolerálható:

A kellemes, feketeribizli ízű isla cassis torokpasztillákat alkalmazhatják érzékeny gyomrú emberek is. Cukormentes, kíméli a fogakat, így különösen ajánlható gyermekeknek, serdülőknek. Homeopátiás szerekkel is kombinálható.

Milyen nemkívánatos hatást válthat ki az isla cassis?

Szorbitol- és maltitoltartalma miatt nagyon ritkán lágyabb széklet előfordulhat. Egyes esetekben túlérzékenységi reakció is előfordulhat.

Mire kell még ügyelni az alkalmazás alatt?

A lejárati idő szerepel a külső dobozon és a buborékfólián is. Lejárati időn túl ne alkalmazza a  készítményt! A torokpasztillákat száraz helyen és 25 °C alatt kell tárolni. 

A buborékfólián szereplő rövidítések magyarázata:

MFG: gyártási idő,

EXP: lejárati idő,

LOT: gyártási szám.

Gyermekek elől elzárva tartandó!

Egy doboz 30 torokpasztillát tartalmaz. 

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel gyógyszertárunkban
0 Ft
0 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel GLS Ponton
1290 Ft
890 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Kiszállítás GLS-el
1390 Ft
1090 Ft
0 Ft

Készpénz

A csomag kézhezvételekor a csomagautomatás átvétel kivételével minden esetben tud készpénzzel fizetni.

A posta pontos átvétel választásakor (MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata) csak előre fizetés lehetséges, a weboldalon keresztül online bankkártyával. Nem lehetséges az utánvétes fizetési mód kiválasztása. Ha a csomag átvételekor szeretne fizetni, akkor kérjük válassza a GLS házhoz szállítást vagy a GLS Pontos átvételt.

Bankkártyával - a rendelés leadásakor online 

Bármely átvételi módhoz választhatja az online bankkártyás fizetési lehetőséget.Ebben az esetben a rendelés végén a „megrendelés elküldése” gombra kattintás után átnavigálja Önt a rendszer a SimplePay oldalra, ahol bankkártya adatai megadásával létrejön a tranzakció.

Bankkártyával - a csomag átvételekor

Csomagja átvételekor bankkárytával is fizethet az alábbi szállítási módok választásakor:

GLS házhozszállítás, MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata, GLS csomagpont: nem minden csomagponton tud a helyszínen kártyával fizetni, tájékozódjon a fizetési lehetőségekről az alábbi linken: https://csomag.hu/csomagpont-kereso

Egészségpénztári kártya

Csak azok a termékek fizethetők egészségpénztári kártyával, amiket az egészségpénztár elfogadott, jóváhagyott. 

Ezeket a termék oldalon a termék képe alatt jobbra jelöli egy kis EP logó.

 Személyes átvétel esetén az alábbi egészségpénztári kártyákkal tud fizetni gyógyszertárunkban: Allianz, Dimenzió, Generali, Medicina, MKB,OTP, Patika, Prémium, Tempo, Új pillér, Vasutas, Vitamin.Ha nem személyesen veszi át a rendelését, de el szeretné számolni az összeget, úgy kérjük a számlázási névnél az egészségpénztár adatait adja meg. Akkor mi úgy állítjuk ki a számlát, amit Ön utólag be tud nyújtani elszámolásra.

Bővebben ...
Kevesebb ...

Ingyenes szállítás 18 000 Ft felett

Minőségellenőrzött termékek

Valós gyógyszertári háttér

Folyamatos akciók

Szeretne hasonló információkról olvasni?

Adja meg e-mail címét, hogy ne maradjon le az újdonságokról.