Care Diagnostica húgyúti fertőzés teszt 2 db

Care Diagnostica húgyúti fertőzés teszt 2 db
Húgyúti gyulladásra és fertőzésre utaló markerek kimutatása vizeletből.
Forgalmazó:
A-Lab Pharma

Rendelhető Hasonló termékeket keresek (Szállítási, átvételi idő: legfeljebb 3 nap)
Részletes leírás
Szállítási információk
Fizetési információk

A tesztet húgyúti fertőzés gyanúja esetén érdemes alkalmazni, ami sokkal gyakoribb nők esetében, mint a férfiaknál.
Tipikus tünetek: a fájdalom, égető érzésvizelés közben, gyakori vizelési inger, zavaros, kellemetlen szagú vizelet.
A teszt tartalmazza az általános 10-12 komponensű tesztcsík 3 paraméterét
Osztrák termék

Az EU-ban öntesztelésre szóló jóváhagyással rendelkező teszt
Eredmény 1 perc alatt!
TUDJON MEG TÖBBET A NŐI FERTŐZÉSEKRŐL!

Szenzitivitás: fehérje 91%, nitrit 85%, fehérvérsejt 88%.
Specificitás: fehérje 91%, nitrit 99%, fehérvérsejt 95%.

A húgyúti fertőzés egy gyulladással járó húgyúti megbetegedés, amit főképp a bélrendszerből származó baktériumok okoznak. A húgyúti traktus húgycsőből, húgyhólyagból, húgyvezetékekből és a vesékből áll. A húgyúti fertőzések leginkább a nőket érintik, mivel a rövid húgycső kedvez a baktériumok húgyúti kolonizációjának. Évente átlagosan a nők 11%-a szenved el húgyúti fertőzést. A probléma a férfi akat is érintheti, mivel a megnagyobbodott prosztata akadályozhatja a vizelet megfelelő ürítését.

A tünetek jelentősen különbözhetnek attól függően, hogy a fertőzés a húgyútak alsó, felső vagy mindkét traktusát érintik. Ha a fertőzés az alsó traktust érinti, az égető érzést okozhat a hólyag ürítése közben, illetve gyakori vizelési ingerrel járhat. A vizelet zavaros színű lehet, ami kellemetlen szaggal párosulhat. Ha a fertőzés a húgyhólyagot is érinti, azt cistitis-nek nevezik (ami a hólyag általában enyhe, de kellemetlen gyulladására utal). Ha a fertőzés a felső húgyútakat is érinti, a tünetek hasonlóak lehetnek, de társulhat hozzá
fájdalom a hát alsó tájékán, láz, remegés, és extrém esetben kórházi kezelést igényelhet. A kezelés menete a pontos okoktól és a betegség körülményeitől függ. A húgyúti fertőzés legtöbbször jól kezelhető antibiotikumokkal.

Hogyan lehet a húgyúti fertőzést azonosítani? Elsősorban tesztcsíkot használnak. Ezt a vizeletbe mártva azonosíthatók a fertőzésre utaló jelek: fehérvérsejtek (leukociták) vagy nitrit (számos baktérium, ami egészséges állapotban nincs jelen a húgyútakban, a nitrátot nitritté alakítja). Ha ezek közül bármelyik jelen van, a vizelet és a beteg további vizsgálata szükséges.

Figyelem:

A tesz végrehajtásához a reggeli első vizeletet ajánlott használni, mivel a reggeli vizelet a leginkább koncentrált. A teszthez használt vizelet nem érintkezhet a WC vizével vagy bármilyen tisztító- vagy fertőtlenítőszerrel. Nőknek: A tesztet nem szabad a menstruáció alatt vagy az után három nappal végrehajtani. A használt vizelet nem keveredhet a hüvelyváladékkal, mivel az megtévesztő eredményhez vezethet.

A teszt klinikai teljesítménye:

A teszt klinikai teljesítményét egy kutatás során értékelték, ahol a terméket egy másik (CE jelöléssel ellátott) termékkel hasonlították össze. A teszt a következő eredményeket mutatta: Szenzitivitás terén fehérje 91%, nitrit 85%, fehérvérsejt 88%. Specifi citás terén fehérje 91%, nitrit 99%, fehérvérsejt 95%.

Fontos:
Egészségügyi döntés előtt mindig beszéljen kezelőorvosával! A teszt felismeri a fehérjét, nitritet és a leukocitákat a vizeletben. Fehérje: az indikátor a tesztcsíkon reakcióba lép a fehérjével és zöld színűvé változik. Kimutatási határérték kb. 15 mg/dl. Nitrit: A gram-negatív baktériumok a vizeletben a táplálkozásból származó nitrátot nitritté alakítják. A nitrit reagál a teszten lévő indikátor anyaggal, és rózsaszín árnyalat jelenik meg. Kimutatási határérték kb. 0,05 mg/dl.

Fehérvérsejt: A granulociták (a fehérvérsejtek egy csoportja) egy enzimje (észteráz) egy olyan kémiai reakciót eredményez, amitől a
teszt indikátora lilává változik. A granulocitákon kívül, más fajta fehérvérsejteket a teszttel nem lehet detektálni. Kimutatási határérték 10/μL. A teszt kémiai összetevőit potenciálisan veszélyes anyagnak kell tekinteni, de rendeltetésszerű használat esetén nem jelentenek egészségügyi kockázatot.

Vizsgálati cél:

Húgyúti gyulladásra és fertőzésre utaló markerek kimutatása (nitrit, leucocita, protein).

A teszt jelentősége:

A tesztet húgyúti fertőzés gyanúja esetén érdemes alkalmazni. Ez sokkal gyakoribb nők esetében.

Ennek tipikus tünetei a fájdalom, égető érzés vizelés közben, gyakori vizelési inger.

További tünet lehet, ha a vizelet színe zavaros, szaga kellemetlen. A teszt tartalmazza az általános 10-12 komponensű tesztcsík 3 paraméterét, mely így specifikusan a fertőzés markereit teszteli, értelmezése könnyebb a laikusok számára.

Élettani háttér:

A teszt a rutin labor alkalmával végzett vizeletteszt esetén is vizsgált paraméterek közül vizsgál hár- mat: fehérje, fehérvérsejt (nincs vagy kis mennyiségben van jelen normál állapotban) és nitrát (a baktériumok alakítják át a vizeletben lévő nitritet). Az első kettő jelenléte húgyúti gyulladásra, a harmadik kifejezetten baktériumok jelenlétére utal.

A teszt teljesítménye:

Immunokromatográs módszerrel antigén kimutatás.

A teszt kémiai / enzimatikus színreakció alapján mutatja ki a fenti paraméterek jelenlétét.

Szenzitivitása 85-91% között található, specificitása 91-99% között a 3 paramétertől függően.

Előkészületek

A teszt összetevői: Használati utasítás, 2 tesztpálca, lezárt fóliacsomagolásban, nedvszívó anyaggal.
Szükséges, de a készlet nem tartalmazza: Időmérő eszköz. Steril, tisztítószertől mentes edény a vizelet gyűjtéséhez.
Mielőtt kibontaná a tesztet, gondoskodjon a vizeletgyűjtő edény meglétéről!

Vizeletminta-gyűjtés

Gyűjtsön friss vizeletet a mintagyűjtő edénybe. A vizelet legalább 3 cm magasságig töltse meg a vizeletgyűjtő edényt.

0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel gyógyszertárunkban
0 Ft
0 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel GLS Ponton
1290 Ft
890 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Kiszállítás GLS-el
1390 Ft
1090 Ft
0 Ft

Készpénz

A csomag kézhezvételekor a csomagautomatás átvétel kivételével minden esetben tud készpénzzel fizetni.

A posta pontos átvétel választásakor (MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata) csak előre fizetés lehetséges, a weboldalon keresztül online bankkártyával. Nem lehetséges az utánvétes fizetési mód kiválasztása. Ha a csomag átvételekor szeretne fizetni, akkor kérjük válassza a GLS házhoz szállítást vagy a GLS Pontos átvételt.

Bankkártyával - a rendelés leadásakor online 

Bármely átvételi módhoz választhatja az online bankkártyás fizetési lehetőséget.Ebben az esetben a rendelés végén a „megrendelés elküldése” gombra kattintás után átnavigálja Önt a rendszer a SimplePay oldalra, ahol bankkártya adatai megadásával létrejön a tranzakció.

Bankkártyával - a csomag átvételekor

Csomagja átvételekor bankkárytával is fizethet az alábbi szállítási módok választásakor:

GLS házhozszállítás, MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata, GLS csomagpont: nem minden csomagponton tud a helyszínen kártyával fizetni, tájékozódjon a fizetési lehetőségekről az alábbi linken: https://csomag.hu/csomagpont-kereso

Egészségpénztári kártya

Csak azok a termékek fizethetők egészségpénztári kártyával, amiket az egészségpénztár elfogadott, jóváhagyott. 

Ezeket a termék oldalon a termék képe alatt jobbra jelöli egy kis EP logó.

 Személyes átvétel esetén az alábbi egészségpénztári kártyákkal tud fizetni gyógyszertárunkban: Allianz, Dimenzió, Generali, Medicina, MKB,OTP, Patika, Prémium, Tempo, Új pillér, Vasutas, Vitamin.Ha nem személyesen veszi át a rendelését, de el szeretné számolni az összeget, úgy kérjük a számlázási névnél az egészségpénztár adatait adja meg. Akkor mi úgy állítjuk ki a számlát, amit Ön utólag be tud nyújtani elszámolásra.

Bővebben ...
Kevesebb ...

Ingyenes szállítás 18 000 Ft felett

Minőségellenőrzött termékek

Valós gyógyszertári háttér

Folyamatos akciók

Szeretne hasonló információkról olvasni?

Adja meg e-mail címét, hogy ne maradjon le az újdonságokról.