Amit a sugárterápiáról tudni kell

Amit a sugárterápiáról tudni kell

A rosszindulatú daganatos betegség diag-nózisa számos kérdést és világos, érthető válaszok iránti igényt vet fel. Reméljük, hogy az Amerikai Rákellenes Liga (National Cancer Ins-titute, NCI) kiadónk gondozásában magyar nyelven megjelent és a magyarországi viszonyokra adaptált, továbbá hazai hasznos információkkal kiegészített füzete segít ebben.

Forgalmazó:

Raktáron (Szállítási, átvételi idő: legfeljebb két nap)
Részletes leírás
Szállítási információk
Fizetési információk

A kiadvány a rákos betegségben szenvedők és sugárkezelésben részesülők számára íródott. Ismerteti e kezelési forma két leggyakoribb faj-táját, a külső és a belső sugárkezelést, valamint a kezelés általános hatásait, az esetleges mellékhatásokat és megelőzési lehetőségeiket.
Előfordulhat, hogy nem szükséges az egész kiadványt egyszerre elolvasni, mert az orvos egyénre szabottan állítja fel a kezelési tervet, és egyes fejezetek nem mindenkire vonatkoznak. A betegség ellen vívott küzdelemben nagy segítséget nyújthat, ha tudjuk, mi magunk mit tehetünk a siker érdekében, hogyan segíthetünk magunkon, és hogyan érezhetjük magunkat ismét biztonságban. Nélkülözhe-tetlen ugyanakkor az együttműködés az egészségügyi személyzettel.
Fontos tudnunk, hogy a jelen kiadvány csupán útmutató. Az önmagunkon segítés sosem he-lyettesíti a szakszerű egészségügyi ellátást. Bármely, a sugárkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, valamint a mellékhatások észlelésekor forduljunk bátran az orvoshoz vagy a kezelőszemélyzethez.
A sugárterápia alkalmazása az egyes orvosok, kórházak, illetve centrumok szerint különbözhet, így a kezelés vagy az orvos (sugárterápiás szakorvos vagy onkoradi-ológus) tanácsai is az itt leírtaktól eltérőek le-hetnek. Nyugodtan tegyük fel kérdéseinket, és osszuk meg aggodalmainkat kezelőorvo-sunkkal, a nővérrel vagy a sugárterápiás asszisztenssel! Érdeklődjünk, áll-e rendelkezésre egyéb nyomtatott információ!
A Magyar Rákellenes Liga, a Rákbetegek Országos Szövetsége, a Magyar ILCO Szövetség (MISZ) és a "Rák Ellen az Emberért, a Holnapért" Társadalmi Alapítvány Támaszadó Szolgálatainak munkatársai készséggel segítenek a rászorulóknak hasznos tanácsokkal, információval. A betegszervezetek elérhetőségét is megtalálja ebben a füzetben.
Azokat a szavakat, amelyek esetleg magya-rázatra szorulnak, a Szójegyzék - orvosi szakkifejezések magyarázata című fejezetben rövid definícióval ellátva soroljuk fel.

Fontos tudnivalók a sugárkezelésről

- A sugárkezelés fájdalmatlan.
- A külső sugárkezeléstől a beteg nem lesz
radioaktív (nem fog sugározni).
- A kezelést általában naponta adják
(szombat, vasárnap kivételével).
- Minden kezelésre szánjunk legalább fél órát,
bár maga a kezelés csak néhány percig tart.
- Fontos a pihenés és a kiegyensúlyozott
étkezés a kezelés folyamán.
- A besugárzott bőrterület érzékennyé és
könnyen sérülékennyé válhat.
- A sugárkezelés mellékhatásai általában
átmenetiek és a besugárzott testrésztől
függően eltérőek.

0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel gyógyszertárunkban
0 Ft
0 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel GLS Ponton
1290 Ft
890 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Kiszállítás GLS-el
1390 Ft
1090 Ft
0 Ft

Készpénz

A csomag kézhezvételekor a csomagautomatás átvétel kivételével minden esetben tud készpénzzel fizetni.

A posta pontos átvétel választásakor (MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata) csak előre fizetés lehetséges, a weboldalon keresztül online bankkártyával. Nem lehetséges az utánvétes fizetési mód kiválasztása. Ha a csomag átvételekor szeretne fizetni, akkor kérjük válassza a GLS házhoz szállítást vagy a GLS Pontos átvételt.

Bankkártyával - a rendelés leadásakor online 

Bármely átvételi módhoz választhatja az online bankkártyás fizetési lehetőséget.Ebben az esetben a rendelés végén a „megrendelés elküldése” gombra kattintás után átnavigálja Önt a rendszer a SimplePay oldalra, ahol bankkártya adatai megadásával létrejön a tranzakció.

Bankkártyával - a csomag átvételekor

Csomagja átvételekor bankkárytával is fizethet az alábbi szállítási módok választásakor:

GLS házhozszállítás, MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata, GLS csomagpont: nem minden csomagponton tud a helyszínen kártyával fizetni, tájékozódjon a fizetési lehetőségekről az alábbi linken: https://csomag.hu/csomagpont-kereso

Egészségpénztári kártya

Csak azok a termékek fizethetők egészségpénztári kártyával, amiket az egészségpénztár elfogadott, jóváhagyott. 

Ezeket a termék oldalon a termék képe alatt jobbra jelöli egy kis EP logó.

 Személyes átvétel esetén az alábbi egészségpénztári kártyákkal tud fizetni gyógyszertárunkban: Allianz, Dimenzió, Generali, Medicina, MKB,OTP, Patika, Prémium, Tempo, Új pillér, Vasutas, Vitamin.Ha nem személyesen veszi át a rendelését, de el szeretné számolni az összeget, úgy kérjük a számlázási névnél az egészségpénztár adatait adja meg. Akkor mi úgy állítjuk ki a számlát, amit Ön utólag be tud nyújtani elszámolásra.

Bővebben ...
Kevesebb ...

Ingyenes szállítás 18 000 Ft felett

Minőségellenőrzött termékek

Valós gyógyszertári háttér

Folyamatos akciók

Szeretne hasonló információkról olvasni?

Adja meg e-mail címét, hogy ne maradjon le az újdonságokról.