Biosynex Covid-19 antigén orrteszt Családi 5 db

Biosynex Covid-19 antigén orrteszt Családi 5 db
Öntesztelésre alkalmas gyorsteszt, amely kimutatja, hogy jelenleg a tesztelés időpillanatában fertőzött-e a COVID-19 vírussal.
Forgalmazó:
Izinta IVD Kft.

Nincs készleten Hasonló termékeket keresek
Részletes leírás
Szállítási információk
Fizetési információk

Kérjük, teljes egészében olvassa el a tájékoztatót. " style="font-family:'Times New Roman','serif'">Óra vagy időzítő legyen a keze ügyében.

 

A készlet kezelése előtt mosson kezet az esetleges szennyeződések elkerülése érdekében.

 

Nyissa ki a dobozt, és vegyen ki belőle minden elemet. Helyezze őket tiszta felületre. Azonosítsa be a készlet minden elemét.

Tépje le a tasak tetejét, a perforáció mentén. Vegye ki a kazettát. Használja a tesztet egy órán belül.

 

Távolítsa el az oldatot tartalmazó cső fóliáját és helyezze a munkaállomásba.

 

Vegye ki a mintavételi tampont a csomagolásból.

Ugyanazt a mintavételi tampont használja mindkét orrlyukból történő mintavétel során!

Helyezze a mintavételi tampont az egyik orrlyukba, amíg ellenállást nem tapasztal (kb. 3 cm).

 

Forgassa a tampont ötször az orrlyuk belsejében lévő nyálka mentén, hogy biztosítsa a nyálka és a sejtek összegyűjtését. A tamponnak hozzá kell érnie az orrlyukak belső falához.

 

Ugyanazt a tampont használva, ismételje meg a 6. és 7. pontban leírt lépéseket a másik orrlyukban is. Ezután vegye ki a tampont az orrüregből.

 

Helyezze a tampont az előretöltött oldatot tartalmazó csőbe, és forgassa meg legalább hatszor úgy, hogy közben a tampon végét az extrakciós cső aljához nyomja.

 

Hagyja a tampont az extrakciós csőben egy percig.

 

Nyerje ki a lehető legtöbb folyadékot a tamponból úgy, hogy a csövet a tampon magasságában összenyomja. Ehhez többször nyomja a tampont a cső széléhez. Ezután vegye ki a tampont a csőből, és dobja ki a tampont. Tanács a mintavétel elvégzéséhez:

• A fertőzés kockázatának csökkentése érdekében minden vizsgálat előtt mosson kezet.

• A pontos eredmények érdekében ne használjon túl viszkózusnak (nagyon sűrű) tűnő vagy láthatóan vért tartalmazó mintákat. A teszt elvégzése előtt kifújhatja az orrát a felesleges orrváladék eltávolításához. A mintát az orrgaratból szükséges levenni a dobozhoz mellékelt tájékoztatóban lévő képek alapján.


Érzékenység és sajátosság

Érzékenység 97,2 % Sajátosság 100%

A BioSynex antigén Gyorstesztet betegektől származó minták felhasználásával értékelték. Referenciamódszerként egy kereskedelmi forgalomban elérhető molekuláris tesztet (PCR) használtak. A vizsgálat 249 mintát tartalmazott. (109 pozitív és 140 negatív minta).


 

A teszt korlátai:

• Ez a teszt nem határozza meg a SARS-CoV-2 vírustól eltérő mikroorganizmusok által okozott légúti fertőzés etiológiáját (ok-okozati összefüggését). A BioSynex COVID-19 Ag Antigén Gyorsteszt az életképes és az életképtelen SARS-CoV-2 vírust is kimutatja.

• A teszt a SARS-CoV-2 vírus antigénjének kimutatására használható. Mintavételhez a mintavételi tampont kell használni. Sem a SARS-CoV-2 vírus koncentrációjának mennyiségi értéke, sem növekedési üteme nem határozható meg e kvalitatív teszt segítségével.

• A teszt pontossága a mintavételi tampon által vett minta minőségétől függ. A gyenge mintavétel esetén előfordulhat hamis negatív eredmény.

• A mintavételi eljárás szabályainak be nem tartása negatívan befolyásolhatja a teszt teljesítményét és/vagy érvénytelenítheti a teszt eredményét.

• Ha a teszt eredménye negatív, de a klinikai tünetek továbbra is fennállnak, javasoljuk, hogy végezzen további vizsgálatokat más klinikai módszerekkel. A negatív eredmény semmilyen esetben sem zárja ki a SARS-CoV-2 vírus antigénjeinek jelenlétét a mintában, mivel ezek a teszt minimális kimutatási szintjénél alacsonyabb szinten lehetnek jelen a szervezetben. Szintén ez a helyzet áll fenn a hibás mintagyűjtés esetén.

• A negatív eredmény nem zárja ki a SARS-CoV-2 vírus okozta fertőzést, különösen azoknál az embereknél nem, akik kapcsolatba kerültek a vírussal. Ezekben az esetekben a fertőzés kizárására molekuláris diagnosztikai teszteket kell végezni.

• Ez a teszt nem helyettesíti az orvosi konzultációt, vagy az orvosi elemző laboratóriumban végzett biológiai vizsgálat eredményét.

• A pozitív vizsgálati eredmények nem zárják ki más kórokozók koinfekciójának lehetőségét.

• A pozitív vizsgálati eredmények nem teszik lehetővé a SARS-CoV vírus és a SARS-CoV-2 vírus megkülönböztetését.

• A teszt által kimutatott antigén az N fehérje. A megjelenés időpontjában a vírus különböző országokból (Egyesült Királyság, Dél-Afrika, Brazília stb.) származó variánsai a spike fehérje mutációival kapcsolatosak, ezért nincsenek hatással a teszt funkcionalitására.

• A teszt hibás eredményt mutat:

- Ha a tesztet nem a mellékelt utasításoknak megfelelően alkalmazzák,

- Ha a kazettát tartalmazó tasak megsérült, vagy ha a vizsgálatot nem közvetlenül a tasak kinyitása után hajtották végre,

- Ha a teszt tárolása nem volt megfelelő, vagy ha a vizsgálatot a tasakon feltüntetett lejárati idő után hajtják végre.

• A pozitív eredményt laboratóriumi elemzéssel kell megerősíteni. Forduljon orvosához, és ne hozzon semmilyen orvosi döntést anélkül, hogy a háziorvosával konzultálna.

 

Kezelésre vonatkozó figyelmeztetések:

• A tesztkészletet és tartozékait tartsa gyermekek elől elzárva. A hígítószer lenyelve jelentős egészségügyi kockázatot jelent.

• A használt tesztkazetta, valamint a teszt összes alkotóeleme a háztartási hulladékkal együtt, biztonságosan zárt tasakban dobható el.

• A készletben található összes alkatrész kizárólag a teszt elvégzésére szolgál. Ne használja újra ezt a tesztet és/vagy annak alkatrészeit.

• Ezt a vizsgálatot szobahőmérsékleten (15°C - 30°C), nedvességtől mentes környezetben kell elvégezni.

• Egy teszt egy alkalommal használható.

• Ezt a tesztet a minta összegyűjtése után azonnal fel kell használni.

• Az extrakciós hígítószer egy tartósítószer oldatát (0,05% nátrium-azid) tartalmazza. Ha az oldat érintkezik a bőrével, mossa le szappannal és alaposan öblítse le. Ha az oldat a szemébe kerül, öblítse le nagy mennyiségű vízzel.

• A nátrium-azidot tartalmazó oldatok robbanásszerűen reagálhatnak ólom- vagy rézcsövekkel. Használjon nagy mennyiségű vizet a mosogatóba helyezett hulladék alapos öblítéséhez.

• Ne használja a kazettát, ha azt több mint egy órával korábban vette ki a lezárt csomagolásból.

• Ne használja a kazettát, ha annak csomagolása megsérült.

 

Tárolás:

• Ezt a tesztet nem szabad lefagyasztani, és száraz helyen, 2 °C és 30 °C közötti hőmérsékleten kell tárolni.

• A tesztkazettát a használat megkezdéséig tartsa a lezárt tasakban.

• Ne használja a gyorstesztet az alutasakon és a doboz külső oldalán feltüntetett lejárati időn túl.

 

Rendeltetésszerű használat:

A BioSynex COVID-19 Ag Antigén Gyorsteszt egy otthon elvégezhető, in vitro immunkromatográfiás vizsgálat (más néven laterális áramlású immunkromatográfia), amely lehetővé teszi a SARS-CoV-2 vírus nukleokapszid fehérje (N) antigénjeinek kvalitatív kimutatását orrból vett minta esetén. Arra tervezték, hogy segítse a SARS-CoV-2 vírus fertőzés gyors diagnosztizálását.

Ez a teszt egy kvalitatív, gyors immunkromatográfiás vizsgálat, amely rendkívül érzékeny monoklonális antitesteket használ fel a SARS-CoV-2 vírus nukleokapszid fehérjének (N) kimutatására. Ezzel a gyorsteszttel meghatározhatja azt, hogy valóban megfertőzte-e a COVID-19-et okozó vírus. A tesztet önállóan csak felnőttek végezhetik el magukon. Gyermekek tesztelése a készlet segítségével csak felnőtt felügyelete mellett történhet.

Tünetmentes egyén számára a BioSynex COVID-19 Ag Antigén Gyorsteszt negatív eredménye nem zárja ki teljes mértékben a COVID-19 fertőzést. Ha a COVID-19 fertőzésre utaló tünetei vannak, a negatív eredményt laboratóriumi vizsgálattal kell igazolni.

 

Tárolás:

• Ezt a tesztet nem szabad lefagyasztani, és száraz helyen, 2 °C és 30 °C közötti hőmérsékleten kell tárolni.

• A tesztkazettát a használat megkezdéséig tartsa a lezárt tasakban.

• Ne használja a gyorstesztet az alutasakon és a doboz külső oldalán feltüntetett lejárati időn túl.

0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel gyógyszertárunkban
0 Ft
0 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel GLS Ponton
1290 Ft
890 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Kiszállítás GLS-el
1390 Ft
1090 Ft
0 Ft

Készpénz

A csomag kézhezvételekor a csomagautomatás átvétel kivételével minden esetben tud készpénzzel fizetni.

A posta pontos átvétel választásakor (MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata) csak előre fizetés lehetséges, a weboldalon keresztül online bankkártyával. Nem lehetséges az utánvétes fizetési mód kiválasztása. Ha a csomag átvételekor szeretne fizetni, akkor kérjük válassza a GLS házhoz szállítást vagy a GLS Pontos átvételt.

Bankkártyával - a rendelés leadásakor online 

Bármely átvételi módhoz választhatja az online bankkártyás fizetési lehetőséget.Ebben az esetben a rendelés végén a „megrendelés elküldése” gombra kattintás után átnavigálja Önt a rendszer a SimplePay oldalra, ahol bankkártya adatai megadásával létrejön a tranzakció.

Bankkártyával - a csomag átvételekor

Csomagja átvételekor bankkárytával is fizethet az alábbi szállítási módok választásakor:

GLS házhozszállítás, MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata, GLS csomagpont: nem minden csomagponton tud a helyszínen kártyával fizetni, tájékozódjon a fizetési lehetőségekről az alábbi linken: https://csomag.hu/csomagpont-kereso

Egészségpénztári kártya

Csak azok a termékek fizethetők egészségpénztári kártyával, amiket az egészségpénztár elfogadott, jóváhagyott. 

Ezeket a termék oldalon a termék képe alatt jobbra jelöli egy kis EP logó.

 Személyes átvétel esetén az alábbi egészségpénztári kártyákkal tud fizetni gyógyszertárunkban: Allianz, Dimenzió, Generali, Medicina, MKB,OTP, Patika, Prémium, Tempo, Új pillér, Vasutas, Vitamin.Ha nem személyesen veszi át a rendelését, de el szeretné számolni az összeget, úgy kérjük a számlázási névnél az egészségpénztár adatait adja meg. Akkor mi úgy állítjuk ki a számlát, amit Ön utólag be tud nyújtani elszámolásra.

Bővebben ...
Kevesebb ...

Ingyenes szállítás 18 000 Ft felett

Minőségellenőrzött termékek

Valós gyógyszertári háttér

Folyamatos akciók

Szeretne hasonló információkról olvasni?

Adja meg e-mail címét, hogy ne maradjon le az újdonságokról.