ÓRIÁSI Schüssler-akció a készlet erejéig!
Klikkeljen a részletekért MOST!

Ujházy Kenetdiagnosztika

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!
-44% Ujházy Kenetdiagnosztika

Gyártó: Ujházy Nőgyógyászati és Gyermeknőgyógyászati Szolgáltató Kft.

Súly: 40 g

Egységár: 150 Ft / db

Szállítási idő: 2 nap

Bruttó fogyasztói ár:

4 490 Ft (3 535 Ft + 27% ÁFA)
Régi ár: 7 990 Ft
Az „Ujházy Kenetdiagnosztika” (Mikroszkópos Hüvelyfertőzés Diagnosztikai Szolgáltatás) egy páciens által a hüvelybemenetből levett és a  nőgyógyászati rendelőbe beküldött kenetből történő mikroszkópos vizsgálat, melyet akut (NEM krónikus, visszatérő) hüvelyfertőzés panasza esetén javasolt azoknak, akik kivételesen személyes megjelenéssel járó orvosi vizsgálat nélkül szeretnének diagnosztikát.

A mintavevő csomag a következőket tartalmazza: betegtájékoztató leírás a mintavételről, a páciens panaszait rögzítő kenetkísérő lap, steril mintavevő vattapálca, üveg tárgylemez, műanyag transzportdoboz, megcímzett válaszboríték.

A szolgáltatás lényege: Ön a steril vattapálcával otthon leveszi a hüvelyváladékot a hüvelybemenetből, majd a csak kódszámmal jelölt tárgylemezre keni és a tárgylemezt a transzportdobozba, majd a borítékba rakva visszaküldi a panaszait összefoglaló kitöltött kenetkísérő lappal együtt postán a megadott címre vagy beviszi a szolgáltató rendelőjébe. (Budapest XI. ker. Zenta u. 1.) 

A kenetet a beérkezés után megfestik, majd Dr. Ujházy András  mikroszkóppal vizsgálja, leletet ír kezelési javaslattal. Törekszik arra, hogy a kezelési javaslat (természetesen a szakmai irányelvek betartásával) lehetőség szerint recept nélkül patikában elérhető készítményeket tartalmazzon. A kenetkísérő lapon az Ön által írt email címre csatolt fájlban kinyomtatható leletet küld (a kenet rendelőbe érkezését követő 3 munkanapon belül). A leleten azonosítás céljából csak a keneten levő kódszám szerepel (a vizsgálat név és egyéb személyes adat megadása nélkül történik). A leleten az azonosító kódszám, a vizsgálat és lelet kiadás dátuma, a diagnózis és a kezelési javaslat szerepel.

Ha Önnek kényelmesebb, telefonon (06-30-960-7318) is érdeklődhet leletéről a kenet feladását követő 4. munkanapon. (elérhetőség idejét lásd a szolgáltató honlapján: ujhazy.hu) 

A lelet alapján nem receptköteles készítményt vásárolhat a patikában vagy – amennyiben a kezelés csak receptköteles készítménnyel lehetséges – kezelőorvosánál, háziorvosánál a kinyomtatott lelet alapján receptet kérhet.

Az Ön által vett kenetből történő diagnosztikának korlátai is vannak. Hátránya, hogy méhnyakgyulladás és egyes szexuális úton terjedő betegségek kimutatása nem lehetséges. A leleten ezért leírják, ha a kenetvizsgálat alapján nőgyógyászati szakorvosi rendelés felkeresése, további vizsgálatok elvégzése indokolt.