ÓRIÁSI Schüssler-akció a készlet erejéig!
Klikkeljen a részletekért MOST!

Pharma Nord selenoprecise eurotabs 50 tabletta 60 db

Pharma Nord selenoprecise eurotabs 50 tabletta 60 db

Gyártó: Pharma Nord Kft.

Súly: 90 g

Egységár: 37 Ft / db

Nyilv. szám: OÉTI.:1663/2006.

Cikkszám: 4756

Szállítási idő: 5 nap

Bruttó fogyasztói ár:

2 235 Ft (1 760 Ft + 27% ÁFA)

A szelén egy létfontosságú nyomelem, számos szelenoprotein és szelénfüggő enzim támogatója, melyek egészségünk szempontjából elengedhetetlenek. Köztudott, hogy a szelén olyan biológiai folyamatokat támogat, melyek különböző életfolyamatok fenntartásához fontosak, mint például:

a normális immunrendszer, a pajzsmirigy megfelelő működése, az egészséges spermiumképződés, sejtvédelem, egészséges haj és körmök.

A SelenoPrecise szabadalmaztatott Pharma Nord élesztőt, szelenometionint és több mint 30 féle szerves szelén vegyületet tartalmaz. A készítmény egyedülálló abban, hogy dokumentáltan nagyon magas felszívódást garantál, stabil minőségben: 89% szelén tartalom szívódik fel a szervezetben.

A SelenoPrecise sok különböző szelénforrást tartalmaz, mert kiderült, hogy mindegyik fajtának más szerepe van a szervezetben. A szelénfajták széles skálája lehetővé teszi, hogy felvegye a versenyt a természetes szelénfajtákkal, amelyek a kiegyensúlyozott étrendben is megtalálhatóak.

Szervezetünkben a szelén kétféle formában található meg: szelenometionin (a metionin helyett különböző fehérjékbe van beágyazódva) és szelenocisztein. A szelenometioninhez kizárólag étkezés során juthatunk, mivel szervezetünk nem képes előállítani. A szervezetünk azonban a szelenometionint képes szelenociszteinné alakítani, melyhez szintén az étkezéssel, se-metilselenocisztein formájában juthatunk.

Abban az esetben, amikor a táplálékkal kevés szelént viszünk be, szervezetünk képes felhasználni a testben tárolt tartalékait úgy, hogy átalakítja a szelenometionint, melyek a különböző fehérjékhez kötötten frodulnak elő.

A SelenoPrecise mindkét szelén forrást tartalmazza, (szelenomethionint és szelenocisztein) valamint néhány egyéb vegyületet is.

A szelén olyan ételekben található meg, mint a halak, diófélék vagy teljes kiőrlésű lisztek. Azoknak, akik nem fogyasztják ezeket az ételeket, ajánlatos a szelén étrend-kiegészítő szedése azért, hogy megfelelő mennyiséghez juthassanak ebből a tápanyagból. Az ajánlott napi bevitel (RDA) szelénből 50-70  μg (országonként eltérő lehet), azonban a férfiaknak valamivel több szelénre van szükségük, mint a nőknek.

Tápanyag 1 tablettában:                                                             % RDA*

Szelénium          50 μg                     91%

*RDA: felnőttek számára ajánlott napi bevitel.

Adagolás: napi 1 tabletta.

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl.

Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet.

A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó.

Tárolás: szobahőmérsékleten.

Összetevők: hordozók: mikrokristályos cellulóz, szilícium-dioxid, talkum, magnézium-sztearát, hidroxi-propil-metil-cellulóz, szelénes élesztő; színezék: titánium-dioxid.

Kiszerelés: 60 tabletta.