ÓRIÁSI Schüssler-akció a készlet erejéig!
Klikkeljen a részletekért MOST!

Ledum palustre 8 g (900-1000 db) D6

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!
-15% Ledum palustre 8 g (900-1000 db) D6

Gyártó: DHU-Arzneimittel GmbH.

Súly: 35 g

Egységár: 249 Ft / gramm

Nyilv. szám: OGYI-HGAL-480D6

Szállítási idő: 5 nap

Bruttó fogyasztói ár:

1 990 Ft (1 895 Ft + 5% ÁFA)
Régi ár: 2 350 Ft

Alapanyaga a mocsári molyűző. Lábtól felfelé haladó fájdalom, sápadt, duzzadt ízületek, köszvény. Hideg borogatásra javul Elősegíti a vérömleny felszívódását.

Betegtájékoztató:

A DHU monokomponensű homeopátiás gyógyszerek csak szacharózt tartalmaznak, laktózmentesek, így laktózérzékenység esetén is szedhetőek. Könnyen és gyorsan oldódó golyócskák! A DHU monokomponensű termékek 8 grammos kiszerelésben kaphatóak, és kb. 900-1000 db könnyen és gyorsan oldódó golyócskát tartalmaznak, ám ugyanúgy csak egy adag 5 golyó.

Jellemző tünetek:

Hegyes eszköz okozta, szúrt sérüléseknél

(tüske, szög) csillapítja a fájdalmat, segíti a sebtisztulást. Szúnyogcsípések megelőzésére is alkalmas!

Gyulladt a csípés helye.

Gyermekeknél történő alkalmazás:

Rovarcsípések.

Adagolás:

Reuma, ízületi fájdalmak (csont, izom, ízület)

Orvosi kivizsgálás után homeopátiásan csökkenteni lehet az akut tüneteket tüneti szerekkel, alkati kezeléssel pedig lassítani lehet a betegség előrehaladását. Emellett fizikoterápiás kezelések, mozgás, esetleg diéta is szükségessé válhat. Idült gyulladásos megbetegedések esetén ugyancsak szükség lehet alkati kezelésre.

A gyógyszerválasztás a tünetek alapján történik — figyelembe véve a javulás, illetve a rosszabbodás szempontjait.

Ledum palustre 9 CH: napi 2-4x5 golyó.

Lábtól felfelé haladó fájdalom, sápadt, duzzadt ízületek, köszvény. Hideg borogatásra javul.

Csípések (elsősegély):

Ledum palustre: 5 vagy 9 CH naponta 4-5x5 golyó. APIS 15 CH-val váltogatva. Szúnyog és más rovarok csípése után. A csípés helyén hideg, sápadt a bőr. Romlik: ágymelegben, mozgástól.

Javul: hidegre, pihenéstől. Szúnyogcsípés megelőzésére is használható 9 CH-ban, napi 1x5 golyó szedésével.

Harapott sebek (elsősegély):

Mindig tisztítani, fertőtleníteni kell a sebet!

Ledum palustre 9 CH: napi 2x5 golyó.

Ha a kéz vagy a láb sérült, akkor javasolható.

Szúrt sebek (elsősegély):

Ledum palustre 5 CH vagy 9 CH: napi 3x5 golyó. Hegyes eszköz okozta, szúrt sérüléseknél (tüske, szög) csillapítja a fájdalmat, segíti a sebtisztulást. Szúnyogcsípések megelőzésére is alkalmas!

A vérzés csökkentésére (fogászat):

Ledum palustre 5 CH: naponta 3x5 golyó.

Elősegíti a vérömleny felszívódását.

Bőrsérülés (sport):

Sokszor szakorvosi ellátás javasolt, a sérülés jellegéből adódóan.

Ledum palustre 9 CH: napi 2-3x5 golyó.

Szúrt vagy harapott sebeknél eredményesen alkalmazhatjuk. Sebgyógyító, fájdalomcsillapító hatású. Szúnyogcsípések megelőzésére nyáron napi szedéssel javasolható.

Szemsérülésnél elősegíti a szem körüli vérömleny felszívódását.

Magzatvízből végzett kromoszómavizsgálat (amniocentézis) (várandós kismamák):

Fájdalom nélküli, nem kötelező vizsgálat, mellyel magzatvizet vesznek, ebből kromoszóma vizsgálatot tudnak végezni.

Ledum palustre 9 CH: 1x5 golyó a vizsgálat előtt.

Csökkenti a szúrás okozta fájdalmat.

Hogyan kell a homeopátiás szert szedni?

A homeopátiás golyócskákat nyelv alatt kell elszopogatni, és utána nem szabad 15–30 percig enni és inni.

A száj legyen tiszta a szer bevétele előtt!

Amikor sürgősségi helyzet van, például sérülés, vagy magas láz, és nem lehet erre odafigyelni, akkor a legfontosabb, hogy az előírásnak megfelelő gyakorisággal kapja meg a szert a beteg!

Egyszeri adag 5 golyócska!

A golyócskákat nyelv alatt kell elszopogatni, de adható üvegpohárban, pici vízben feloldva, például csecsemőknek, felnőtt vagy gyermek betegnél sérülés esetén!

Általános tudnivalók:

A homeopátia napjainkban az érdeklődés középpontjában áll, az utóbbi pár évtizedben pedig egyre szélesebb körben elterjedt a hagyományos orvoslás hatékony alternatívájaként. A homeopátia sok esetben jó lehetőséget nyújt az öngyógyításra heveny és idült betegségek esetén is, mivel hatékonysága mellett csak nagyon ritkán kell mellékhatások megjelenésétől tartani.

Holisztikus szemlélet:

A hagyományos orvoslás és a holisztikus megközelítés között a fő különbség az, hogy míg előbbi az adott betegségre koncentrál, utóbbi a teljes embert vizsgálja, azaz nem pusztán fizikai, hanem szellemi és érzelmi szinten is kezeli, igyekszik felderíteni a betegség hátterében rejlő egyéb okokat is. A holisztikus szemlélet minden embert egyénként, de egységként lát.

A homeopátia előnyei:

A homeopátia gyógyító hatású lehet olyan esetekben is, amikor a hagyományos gyógyítási módszerek kudarcot vallottak, de hatékony gyógymód lehet akkor is, ha egy problémára a hagyományos gyógyászat még nem ismer megoldást. Mivel a homeopátiás gyógyszerek költséghatékonyan előállíthatók, gyakran választhatók elsődleges alternatívaként a drágább, és esetlegesen több mellékhatással járó kezelések helyett. Azok számára is megfelelő kezelési út lehet, akik nehezen vagy egyáltalán nem tolerálnak bizonyos kémiai vegyületeken alapuló gyógyszerkészítményeket.

A homeopátia helye a gyógyításban:

A francia háziorvosok mintegy 40%-a, a német háziorvosok 75%-a használ homeopátiás készítményeket a mindennapi gyógyításban.

A Magyarországon engedélyezett homeopátiás készítmények minőségét és biztonságát a hazai gyógyszerészeti hatóság biztosítja az Európai Unió előírásai és az Európai Gyógyszerkönyvek követelményei alapján.

Az Európai Unió teljes egészét tekintve napjainkig körülbelül 40 000, főként a járóbeteg- és alapellátásban dolgozó orvos vett részt homeopátiás képzésben.

Homeopátia, a biztonságos gyógymód:

A homeopátiás szerek, megfelelően alkalmazva csak nagyon ritkán okoznak allergiás tüneteket, általában nem zavarják az emésztést, és még hosszan tartó kezelés során sem alakul ki hozzászokás, függőség és elvonási tünetek sem lépnek fel.