Fenivir ajakherpesz ellen 10 mg/g krém 2 g

Az Egészségpénztári számlára elszámolható
nincs kiszállítás
Csak személyesen átvehető termék
Fenivir ajakherpesz ellen 10 mg/g krém 2 g

A Fenivir krém az ajakherpesz (más néven ajaksömör vagy herpesz labiálisz) kezelésére alkalmazható. Az ajakherpeszt vírusfertőzés idézi elő. 

Gyártó:
Novartis Consumer Health
Nyilv. szám:
OGYI-T- 5836/01-02.

2 gramm
Nincs készleten Hasonló termékeket keresek
nincs kiszállítás
Csak személyesen átvehető termék
(A terméket a hatályos jogszabályok értelmében, csak személyesen tudod átvenni)
Átvételi pont: 1086, Budapest, Teleki tér 5, kattintson a részletekért
Részletes leírás
Szállítási információk
Fizetési információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A FENIVIR KRÉM ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Fenivir krém az ajakherpesz (más néven ajaksömör vagy herpesz labiálisz) kezelésére alkalmazható. Az ajakherpeszt vírusfertőzés idézi elő. A vírus hosszabb időn keresztül inaktív állapotban maradhat, de bizonyos kiváltó tényezők hatására szaporodni kezd, és kialakul az ajakherpesz. Ez például akkor következhet be, ha az Ön egészségi állapota leromlik, ha megfázástól vagy influenzától szenved, vagy ha erős napsugárzásnak tette ki magát. A vírus az ajkak fájdalmas felhólyagosodását idézi elő.

A Fenivir krém penciklovirt tartalmazó, vírusellenes hatású gyógyszerkészítmény, mely leállítja a vírus szaporodását. A Fenivir krém alkalmazásával ajakherpesze gyorsabban gyógyul, és a fájdalom időtartama lerövidül. Mindezek mellett ajakherpesze rövidebb ideig lesz fertőző, bár a Fenivir krém nem akadályozza meg az ajakherpesz más emberekre való átterjedését.

2. TUDNIVALÓK A FENIVIR KRÉM ALKALMAZÁSA ELŐTT:

Ne alkalmazza a Fenivir krémet:

- ha allergiás (túlérzékeny) a penciklovirre, a famciklovirre vagy a Fenivir krém egyéb összetevőjére (az összetevők listáját a 6. pontban, a betegtájékoztató végén találja).

Tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét, ha a fent említett feltétel vonatkozik Önre, mert ebben az esetben a Fenivir krém nem megfelelő az Ön számára.

A Fenivir krém fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:

A Fenivir krém kizárólag az ajkakon és a száj körüli területen kialakuló herpesz kezelésére alkalmazható. Nyálkahártyákon (azaz a száj vagy az orr belső részén, illetve a nemiszervek területén) nem használható. A szem környékére és a szembe nem kerülhet.

Mielőtt elkezdené alkalmazni a Fenivir1 krémet, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével,

- ha nem biztos abban, hogy az ajkán megjelent fájdalmas seb ajakherpesz-e,

- ha az ajkán megjelent fájdalmas seb különösen súlyos,

- ha olyan körülmény áll fenn Önnél, vagy olyan kezelésben részesül, ami gyengíti az immunrendszert (azaz szervezetének védekezőképessége a fertőzésekkel szemben csökkent), mint például a HIV-fertőzés, csontvelő-transzplantáció vagy daganatellenes kezelés.

Ha a fent említett feltételek közül bármelyik vonatkozik Önre, kérje ki kezelőorvosa vagy gyógyszerésze tanácsát, mielőtt elkezdi alkalmazni a Fenivir krémet.

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek:

Nem ismert kölcsönhatás létrejötte az egyidejűleg alkalmazott egyéb gyógyszerekkel.

Ennek ellenére, feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

Terhesség és szoptatás:

Ha terhes vagy gyermekét szoptatja, a Fenivir krémet kizárólag kezelőorvosa kifejezett utasítására alkalmazhatja, minden más esetben ellenjavallt a készítmény használata a terhesség vagy szoptatás időszakában.

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Fontos információk a Fenivir krém egyes összetevőiről:

A Fenivir krém cetil-sztearil-alkoholt tartalmaz, ami helyi bőrreakciókat idézhet elő (pl. allergiás eredetű gyulladásos bőrbetegséget, ún. kontakt dermatitiszt). Propilénglikol tartalma bőrirritációt okozhat.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A FENIVIR KRÉMET?

Felnőttek és 12 éven felüli gyermekek esetén:

A Fenivir krém nem javasolt 12 éven aluli gyermekek kezelésére.

Alkalmazza a krémet amilyen hamar csak lehet, amint a fertőzés korai tünteinek (égő, bizsergő, viszkető érzés) kialakulását észleli. A krémet azonban még akkor is érdemes elkezdeni alkalmazni, amikor már az ajakherpesz okozta bőrelváltozások első jeleit tapasztalja. Minden esetben mosson kezet a krém alkalmazása előtt és után. Nyomjon ki a tubusból egy kisebb mennyiséget az ujjbegyére, vagy az applikátorra (tiszta, egyszerhasználatos applikátort is tartalmazó csomagolás esetén) és kenje a fertőzött területre. Alkalmazza naponta kétóránként (hozzávetőleg nyolcszor egy nap), négy egymást követő napon keresztül.

Keresse fel kezelőorvosát, ha tünetei továbbra is fennállnak, vagy súlyosbodnak a kezelés alatt, vagy ajakherpesze nem javul a 4 napon keresztül alkalmazott kezelés után sem.

Ha az előírtnál több Fenivir krémet alkalmazott:

Valószínűtlen, hogy bármilyen káros hatás alakulna ki, ha egyszerre nagy mennyiségű krémet ken a bőrére, bár kisebb bőrirritáció előfordulhat.

Ha elfelejtette alkalmazni a Fenivir krémet:

Ha megfeledkezett a krém használatáról, kenje be az elváltozást, amint eszébe jut, majd folytassa a kezelést a megszokott rendben.

Ha véletlenül lenyeli a krémet:

A Fenivir krém nem ártalmas, ha véletlenül lenyeli, és nincs szükség semmilyen kezelésre, de előfordulhat a szájnyálkahártya irritációja. Ha nyugtalanítja a krém lenyelése, kérjen tanácsot kezelőorvosától vagy gyógyszerészétől.

Általános óvintézkedések ajakherpesz esetére:

Tartsa észben, hogy az ajakherpesz fertőző.

Ha ajakherpesz alakult ki Önnél, a következő óvintézkedések betartásával elkerülheti, hogy a vírus testének más részeire is átterjedjen, vagy más embereket is megfertőzzön:

- Ne csókoljon meg másokat, főként gyermekeket ne.

- Kerülje az orális szexet.

- Kizárólag saját törülközőjét, arctörlőjét használja, és ne ossza meg evőeszközét, csészéjét, poharát, stb. másokkal.

- Ne szúrja fel a hólyagokat, és ne piszkálja a herpeszt, mert ez elnyújthatja a gyógyulás folyamatát.

- Ne érintse meg szemeit, mert a vírus a szembe kerülve súlyos állapotot idézhet elő.

Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet, még abban az esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK:

Mint minden gyógyszer, így a Fenivir krém is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Az esetek túlnyomó részében a Fenivir krém használata nem jár semmilyen mellékhatás kialakulásával.

Mindazonáltal, alkalmanként néhány enyhe mellékhatás előfordulhat. Egyes emberek égő, szúró érzést vagy zsibbadást tapasztalhatnak a krém alkalmazásakor. Ezek a hatások általában gyorsan megszűnnek. Néhányan allergiás típusú reakciók kialakulásáról számoltak be, mint például allergiás dermatitisz (gyulladásos bőrbetegség), kiütés, csalánkiütés, viszketés és duzzanat.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL A FENIVIR KRÉMET TÁROLNI?

- A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

- Legfeljebb 30 °C-on tárolandó.

- Nem fagyasztható.

- A tubuson és a dobozon feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne alkalmazza a Fenivir krémet. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

- A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:

Mit tartalmaz az Fenivir krém?

- A készítmény hatóanyaga a penciklovir. A Fenivir krém 10 mg penciklovirt tartalmaz grammonként.

- Egyéb összetevők: fehér vazelin, folyékony paraffin, cetil-sztearil-alkohol, propilénglikol, cetil-makrogol 1000 és tisztított víz.

Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

A Fenivir krém fehér színű, homogén krém. 2 g töltettömegű alumínium tubusban, dobozban.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel gyógyszertárunkban
0 Ft
0 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel GLS Ponton
1290 Ft
890 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Kiszállítás GLS-el
1390 Ft
1090 Ft
0 Ft

Készpénz

A csomag kézhezvételekor a csomagautomatás átvétel kivételével minden esetben tud készpénzzel fizetni.

A posta pontos átvétel választásakor (MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata) csak előre fizetés lehetséges, a weboldalon keresztül online bankkártyával. Nem lehetséges az utánvétes fizetési mód kiválasztása. Ha a csomag átvételekor szeretne fizetni, akkor kérjük válassza a GLS házhoz szállítást vagy a GLS Pontos átvételt.

Bankkártyával - a rendelés leadásakor online 

Bármely átvételi módhoz választhatja az online bankkártyás fizetési lehetőséget.Ebben az esetben a rendelés végén a „megrendelés elküldése” gombra kattintás után átnavigálja Önt a rendszer a SimplePay oldalra, ahol bankkártya adatai megadásával létrejön a tranzakció.

Bankkártyával - a csomag átvételekor

Csomagja átvételekor bankkárytával is fizethet az alábbi szállítási módok választásakor:

GLS házhozszállítás, MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata, GLS csomagpont: nem minden csomagponton tud a helyszínen kártyával fizetni, tájékozódjon a fizetési lehetőségekről az alábbi linken: https://csomag.hu/csomagpont-kereso

Egészségpénztári kártya

Csak azok a termékek fizethetők egészségpénztári kártyával, amiket az egészségpénztár elfogadott, jóváhagyott. 

Ezeket a termék oldalon a termék képe alatt jobbra jelöli egy kis EP logó.

 Személyes átvétel esetén az alábbi egészségpénztári kártyákkal tud fizetni gyógyszertárunkban: Allianz, Dimenzió, Generali, Medicina, MKB,OTP, Patika, Prémium, Tempo, Új pillér, Vasutas, Vitamin.Ha nem személyesen veszi át a rendelését, de el szeretné számolni az összeget, úgy kérjük a számlázási névnél az egészségpénztár adatait adja meg. Akkor mi úgy állítjuk ki a számlát, amit Ön utólag be tud nyújtani elszámolásra.

Bővebben ...
Kevesebb ...

Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett

Minőségellenőrzött termékek

Valós gyógyszertári háttér

Folyamatos akciók

Szeretne hasonló információkról olvasni?

Adja meg e-mail címét, hogy ne maradjon le az újdonságokról.