Faringostop 3mg szopogató tabletta 20 db

Faringostop 3mg szopogató tabletta 20 db
FaringoStop benzidamint tartalmaz, ami a nem szteroid gyulladáscsökkentők csoportjába tartozik.Helyi gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása van, és helyi érzéstelenítő hatást fejt ki a szájnyálkahártyán. A FaringoStop a szájüreg és torok gyulladásos állapotaival járó tünetek (fájdalom, pirosság, duzzanat) kezelésére alkalmazható.
Gyártó:
Bausch & Lomb
Nyilv. szám:
OGYI-T-22815/03

20 db
Nincs készleten Hasonló termékeket keresek
Részletes leírás
Szállítási információk
Fizetési információk

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

-                 Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-                 További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

-                 Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont

-                 Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

 A betegtájékoztató tartalma: 

1.              Milyen típusú gyógyszer a FaringoStop 3 mg szopogató tabletta (továbbiakban FaringoStop) és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.              Tudnivalók a FaringoStop alkalmazása előtt

3.       Hogyan kell alkalmazni a FaringoStopot?

4.       Lehetséges mellékhatások

5.       Hogyan kell a FaringoStopot?

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

1.             Milyen típusú gyógyszer a FaringoStop és milyen betegségek esetén alkalmazható? 

A FaringoStop benzidamint tartalmaz, ami a nem szteroid gyulladáscsökkentők csoportjába tartozik.Helyi gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása van, és helyi érzéstelenítő hatást fejt ki a szájnyálkahártyán. A FaringoStop a szájüreg és torok gyulladásos állapotaival járó tünetek (fájdalom, pirosság, duzzanat) kezelésére alkalmazható. 

A FaringoStop felnőtteknél, serdülőknél és 6 év feletti gyerekeknél alkalmazható.

2.             Tudnivalók a FaringoStop alkalmazása előtt

Ne alkalmazza a FaringoStopot:

-                 ha allergiás a benzidaminra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére

-                 ha Ön fenilketonúriában szenved (ilyen betegség esetén a szervezet nem tudja lebontani a fenilalalnin nevű aminosavat, ami túlzott mennyiségben károsan hat a szervezetre).

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A FaringoStop alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével

·    ha allergiás az acetilszalicilsavra vagy más nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerre (NSAID), mivel ebben az esetben fokozott lehet annak a kockázata, hogy a benzidaminnal szemben túlérzékenység alakul ki.

·    ha Önnek asztmája vagy allergiás betegsége van vagy volt, mivel ebben az esetben fokozott a hörgőgörcs kialakulásának kockázata.

 Keresse fel kezelőorvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak, mivel a szájnyálkahártyán vagy garatüregben kialakuló fekélyképződés súlyos alapbetegség kísérője is lehet.

Ne alkalmazza a FaringoStopot 7 napnál tovább a kezelőorvossal történt megbeszélés nélkül, mivel a tartós alkalmazás allergiát okozhat. Azonnal forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez, és hagyja abba a készítmény alkalmazását, ha allergiás reakció jelentkezik.

Gyermekek és serdülők

A FaringoStop 6 év alatti gyermekeknél nem alkalmazható.

Egyéb gyógyszerek és a FaringoStop

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Ezidáig nem igazolták, hogy más gyógyszerek befolyásolnák a FaringoStop hatását, vagy a FaringoStop módosítaná más gyógyszerek hatását.

A FaringoStop egyidejű alkalmazása étellel és itallal

Közvetlenül az alkalmazás után előfordulhat a szájüregben vagy a torokban zsibbadás szerű érzés. Ne egyen vagy igyon, amíg ez a zsibbadás el nem múlt.

Terhesség, szoptatás és termékenység

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával.

A FaringoStop terhesség és szoptatás alatt nem javasolt.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A készítmény nem, vagy csak elhanyagolható mértékben befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

A FaringoStop fenilalanin forrást (aszpartám) (E951) tartalmaz. Ez fenilketonúriában szenvedő betegeknek káros lehet

A FaringoStop a következő segédanyagokat tartalmazza: patent blue V (E131), ami allergiás reakciókat válthat ki, és kinolin sárga (E104), ami allergiás reakciókat válthat ki és károsan befolyásolhatja a gyerekek aktivitását és figyelmét.

3.             Hogyan kell alkalmazni a FaringoStopot?

A gyógyszert mindig a tájékoztatóban leírtak szerint, illetve a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény ajánlott adagja a következő:

Felnőttek és idősek: 1 szopogat tabletta naponta 3-szor.

6 év feletti gyerekek: a felnőttekével megegyező adagban alkalmazható.

A FaringoStop alkalmazása 6 év alatti gyermekeknél nem javasolt.

A FaringoStop kezelés időtartama a 7 napot nem haladhatja meg.

Az alkalmazás módja

A tablettákat el kell szopogatni. Nem szabad összerágni, vagy lenyelni.

Ha az előírtnál több FaringoStopot alkalmazott

A FaringoStop túladagolás előfordulása nem valószínű. Mérgezéses tünetek nem valószínűek akkor sem, ha a gyógyszert véletlenül lenyelik, még a javasoltnál nagyobb adag esetén sem. Ha azonban az ajánlottnál nagyobb adagot alkalmaz, és szokatlan tüneteket, például izgatottságot, görcsöket, izzadást, egyensúly- és koordinációs zavart, remegést vagy hányást észlel, forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

Ha elfelejtette alkalmazni a FaringoStopot

Ha elfelejtett egy adagot alkalmazni, tegye meg, amikor eszébe jut. Ha azonban már közel van a következő adag alkalmazásának időpontja, hagyja ki az elfelejtett adagot. Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4.       Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A benzidamint használó betegek a következő gyakorisággal jelentették a következő mellékhatásokat:

·    nem gyakori mellékhatások (100-ból legfeljebb 1 beteget érint) – fényérzékenység

·    ritka mellékhatások (1000-ből legfeljebb 1 beteget érint) – égő érzés és szárazság a szájban, túlérzékenységi reakciók

·    nagyon ritka mellékhatások (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érint) – gégegörcs, az arc, kezek és lábak, a szemek, az ajkak és/vagy torok duzzadása, ami légzési és nyelési nehézséget okozhat, vagy duzzanat (angiödéma)

·    nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg) – életveszélyes allergiás reakciók, aminek tünetei a következők lehetnek: alacsony vérnyomás, légzési problémák és bőrtünetek, mint csalánkiütés és duzzanat (anafilaxiás reakció)

Előfordulhat közvetlenül az alkalmazás után zsibbadás vagy „szúró” érzés a szájüregben vagy a torokban. Ez a reakció a gyógyszer normál hatásával kapcsolatos, és rövid időn belül elmúlik. Egyéni esetekben előfordulhat hányinger vagy hányás, amit a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatos irritációs reflex vált ki a torokban. Ezek a tünetek spontán szűnnek a gyógyszer abbahagyását követően.

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5.       Hogyan kell a FaringoStopot tárolni?

Legfeljebb 30°C-on tárolandó.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:/EXP) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a FaringoStop

-                 A készítmény hatóanyaga a benzidamin-hidroklorid
1 szopogató tabletta 3 mg benzidamin-hidrokloridot tartalmaz.

-                 Egyéb összetevők: mannit (E421), vízmentes citromsav, hipromellóz, borsosmenta ízesítés [maltodextrint (kukoricából), módosított keményítőt E1450 (viaszos kukorica) tartalmaz], aszpartám (E951), patent blue V (E131), kinolin sárga (E104), magnézium-sztearát

Milyen a FaringoStop külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Kerek, mindkét oldalán domború, zöld, márványos felületű, menta illatú szopogató tabletta Átmérője kb. 13 mm.

Kiszerelés:

10 vagy 20 szopogató tabletta (1 vagy 2 buborékcsomagolás, egyenként 10 szopogató tablettával)

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

PharmaSwiss Česká republika s.r.o.

Jankovcova 1569/2c, 17000 Praha 7

Cseh Köztársaság

Gyártó

ICN Polfa Rzeszów S.A.

ul. Przemysłowa 2, 35-959 Rzeszów

Lengyelország

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték

Bulgária, Csehország, Észtország, Románia, Szlovénia, Szlovákia: Garganta

Görögország: Physiopaine

Lettország, Litvánia: Tolixete

Lengyelország: Septolux 

Magyarország: FaringoStop

 

OGYI-T-22815/02        10x                  PVC/PE/PVDC/Al buborékcsomagolás

OGYI-T-22815/03        20x                  PVC/PE/PVDC/Al buborékcsomagolás

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2015. július

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel gyógyszertárunkban
0 Ft
0 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Személyes átvétel Mol-ponton, Coop Ponton, Posta csomagautomatánál
1590 Ft
1190 Ft
490 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel GLS Ponton
1290 Ft
890 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Kiszállítás GLS-el
1390 Ft
1090 Ft
0 Ft

Készpénz

A csomag kézhezvételekor a csomagautomatás átvétel kivételével minden esetben tud készpénzzel fizetni.

Bankkártyával - a rendelés leadásakor online

Bármely átvételi módhoz választhatja az online bankkártyás fizetési lehetőséget.Ebben az esetben a rendelés végén a „megrendelés elküldése” gombra kattintás után átnavigálja Önt a rendszer a SimplePay oldalra, ahol bankkártya adatai megadásával létrejön a tranzakció.

Bankkártyával - a csomag átvételekor

Csomagja átvételekor bankkárytával is fizethet az alábbi szállítási módok választásakor:

GLS házhozszállításMOL/Coop/Posta-pontPosta-automataGLS csomagpont: nem minden csomagponton tud a helyszínen kártyával fizetni, tájékozódjon a fizetési lehetőségekről az alábbi linken: https://csomag.hu/csomagpont-kereso

Egészségpénztári kártya

Csak azok a termékek fizethetők egészségpénztári kártyával, amiket az egsézségpénztár elfogadott, jóváhagyott.Sajnos az oldalunk jelenleg nem jelöli ezeket a termékeket külön, kérjük rendelés előtt érdeklődjön emailben vagy telefonon, ha fontos Önnek, hogy menjen egészségpénztári kártyára az adott termék 

 Személyes átvétel esetén az alábbi egészségpénztári kártyákkal tud fizetni gyógyszertárunkban: Allianz, Dimenzió, Generali, Medicina, MKB,OTP, Patika, Prémium, Tempo, Új pillér, Vasutas, Vitamin.Ha nem személyesen veszi át a rendelését, de el szeretné számolni az összeget, úgy kérjük a számlázási névnél az egészségpénztár adatait adja meg. Akkor mi úgy állítjuk ki a számlát, amit Ön utólag be tud nyújtani elszámolásra.

Bővebben ...
Kevesebb ...

Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett

Minőségellenőrzött termékek

Valós gyógyszertári háttér

Folyamatos akciók

Szeretne hasonló információkról olvasni?

Adja meg e-mail címét, hogy ne maradjon le az újdonságokról.