ÓRIÁSI Schüssler-akció a készlet erejéig!
Klikkeljen a részletekért MOST!

Mill and joy rágótabletta édesítővel, 50 db

Mill and joy rágótabletta édesítővel, 50 db

Gyártó: Bioextra Zrt.

Egységár: 55 Ft / db

Cikkszám: 137947

Szállítási idő: 5 nap

Bruttó fogyasztói ár:

2 759 Ft (2 628 Ft + 5% ÁFA)

A Mill and joy aktív összetevője a természetes laktáz enzim, ami segíti a laktóz emésztését. A laktózérzékenyek is fogyaszthatnak  tejcukortartalmú ételeket, ha az enzimet étkezés előtt pótolják. 

Hogyan hat a Mill and joy?

A laktóz (tejcukor) egy cukorfajta, amely legnagyobb mennyiségben a tejben és a tejtermékekben (pl. joghurt, tejszín, sajt, vaj) fordul elő. Állományjavítóként benne lehet pékárukban (kenyér, pizza, sütemény) hentesárukban (felvágottak), levesporokban vagy készételekben.

A laktáz (tejcukor bontó) enzim a tejcukor lebontásához nélkülözhetetlen. Laktóz-intoleranciában a szervezet nem, vagy a szükségesnél kevesebb tejcukor-bontó enzimet (laktáz) termel. Így a tejcukor emésztetlenül jut a vastagbélbe, ahol szétesve gázosodást, puffadást, hasmenést, hasi görcsöket okozhat.

A Mill and joy elfogyasztása után mi történik a laktázzal az emésztőrendszerben?

A laktáz enzim egy protein (fehérje). Amikor az étel a gyomorból a vékonybélbe kerül, ott az összes többi, étellel bevitt (pl. húsból vagy tojásból származó) proteinhez hasonlóan megemésztődik. A vékonybél nem szívja fel az enzimet, így az nem is hat a szervezetre, vagyis nem befolyásolhatja a test saját laktáz termelését. A laktáz hatása kizárólag az ételben található laktóz felbontására korlátozódik, tehát veszélytelen akár nagyobb mennyiségű Mill and joy elfogyasztása, mellékhatásoktól rendszeres és hosszú idejű fogyasztás esetén sem kell tartani.

A Mill and joy tablettát fogyaszthatják a gyermekek, valamint alkalmazható-e a terhesség és a szoptatás ideje alatt?

A Mill and joy biztonságosan a gyermek rágásának megkezdésétől (általában 3 éves kor) alkalmazható, valamint terhesség és szoptatás ideje alatt is szedhető.

Hogyan kell alkalmazni a Mill and joy készítményt?

Az adagolás egyéni, függ a laktóz intolerancia által kiváltott tünetek súlyosságától és az elfogyasztott laktóz (tejcukor) mennyiségétől.

Szokásos adagja: laktóz-tartalmú étkezést megelőzően 1 rágótabletta, melyet szétrágva kell lenyelni. Egy rágótablettában lévő enzimaktivitás kb. 10 g tejcukor (amely kb. 200 ml teljes tej elfogyasztásával egyenértékű) feldolgozásához elegendő.

Amennyiben az étkezés tej- vagy tejcukor tartalma a fenti mennyiséget meghaladja, akkor az adagot ennek megfelelően kell növelni, azonban étkezésenként legfeljebb 3 rágótabletta adható.

Mi a laktóz?

A laktóz egy kettős cukor, mely glükózból (szőlőcukor) és galaktózból áll. A tejcukrot a vékonybél eredeti formában nem tudja felszívni, és ezáltal nem hasznosul a test számára. Ezzel szemben a glükóz és a galaktóz olyan tápanyagok, amelyeket a test könnyen felvesz és hasznosít. Ezért a tejcukrot az emésztés során a vékonybélben a laktáz enzimek felbontják glükózra és galaktózra.

Mi a laktóz-intolerancia?

Ha a testben nem áll rendelkezésre elég laktáz enzim, akkor a tejcukor változatlan formában az alsó bélszakaszokba (vastagbélbe) jut, és a bélbaktériumok által gázképződés mellett megerjed.

Ezen felül a laktóz megnövekedett vízbeáramlást okozhat a vastagbélben. Ezek a tejtermékek fogyasztása után hasfájást, puffadást, telítettségérzést, hasmenést vagy ritkábban egyéb panaszt okoznak. Ilyenkor laktóz-érzékenységről, más neveken tejcukor-érzékenységről, laktóz-intoleranciáról, vagy tejcukor-intoleranciáról beszélünk.

A panaszok hasonlósága miatt a laktóz-intoleranciát gyakran összekeverik az irritábilis bélszindrómával.

Milyen laktóz-intolerancia típusok léteznek?

A laktóz-intolerancia három típusát különböztetjük meg:

Az elsődleges laktázhiány.

A másodlagos laktázhiány.

A veleszületett laktázhiány.

A vékonybélben előforduló laktáz mennyisége csecsemőknél, a szoptatási időszak alatt a legmagasabb, és aztán a legtöbb embernél genetikai okok miatt fokozatosan csökken. Az ebből fakadó úgynevezett elsődleges laktázhiány a normális öregedés velejárója és a felnőtt világnépesség nagy többségénél (70-90%) megfigyelhető. Például Afrika és Ázsia majdnem mindegyik népcsoportja érzékeny a tejcukorra.

Különböző bélbetegségek vezethetnek az úgynevezett másodlagos laktázhiányhoz, pl. a Crohn-betegség, a cöliákia vagy egyéb bélgyulladások (pl. vírusos vagy bakteriális bélfertőzések). A másodlagos laktázhiány általában csökken, vagy el is tűnik az azt okozó bélbetegség gyógyulásával.

A veleszületett laktázhiány esetében az újszülötteknél hiányzik a laktáztermelésért felelős gén. Ez okozza a szervezet enzimtermelésének teljes hiányát. Ezeknél a csecsemőknél szigorúan ügyelni kell a laktózmentes diétára.

Gyakorlati tanácsok:

Ebéd- vagy vacsorameghívásnál jelezze laktóz-intoleranciáját, s különleges táplálkozási igényeit, és ne feledje magával vinni a Mill and joy-t!

Ha nem biztos abban, hogy egy elfogyasztott étel tartalmaz-e laktózt, a biztonság kedvéért vegyen be egy-két Mill and joy tablettát!

Az élelmiszeriparban technológiai okokból vagy a jobb íz és/vagy jobb konzisztencia érdekében sok élelmiszerhez adnak laktózt. Pl. a következő termékek gyakran tartalmaznak laktózt: készételek, kész mártások, kész levesek, konzervételek, mélyhűtött ételek, krumplipüré-keverékek, édességek (pl. bonbonok, csokoládé, csokoládészelet, stb.), kenyér, péksütemény, sütemény, húskészítmények, felvágottak. Ezek fogyasztása előtt is rágjon el egy-két Mill and joy rágótablettát!

Tájékozódjon, hogy a nem előre csomagolt élelmiszerek esetében (pl. húsok, felvágottak, kenyér és halkészítmények) a termék készítésénél használtak-e tejet vagy tejterméket (pl. tejszínt vagy tejfölt)! Amennyiben használtak, ilyen ételek fogyasztása előtt ne feledje a Mill and joy-t!

Ha be kell vennie orvosságot, kérdezze meg gyógyszerészét, hogy a termék laktózmentes-e, vagy ellenőrizze saját maga a leírásban! Amennyiben a szükséges gyógyszer tejcukrot tartalmaz, Mill and joy -jal együtt vegye be!

Kiszerelés: 50 db.