Amit az ajak- és szájüregi daganatokról tudni kell

Amit az ajak- és szájüregi daganatokról tudni kell

A szájüregi daganat diagnózisa számos kérdést és világos, érthető válaszok iránti igényt vet fel. Reméljük, hogy az amerikai Rákellenes Intézet (National Cancer Institute, NCI) kiadónk gondozásában magyar nyelven megjelent és a magyarországi viszonyokra adaptált, továbbá hazai hasznos információkkal kiegészített füzete segít ebben.

Forgalmazó:

0
Raktáron (Szállítási, átvételi idő: legfeljebb két nap)
Részletes leírás
Szállítási információk
Fizetési információk

Ez a kiadvány hasznos ismeretekkel szolgál a tünetekről, az észlelésről és a diagnózisról, a kezelésről, a betegek rehabilitációjáról, valamint a szájüregi daganatok lehetséges okairól és a megelőzésről. Fontos információk ezek, amelyek ismerete a betegek és hozzátartozóik számára egyaránt megkönnyítheti a betegséggel vívott küzdelmet.
A szájüregi daganatok, gyakoriságukat tekintve, az egyik legdinamikusabban növekedő daganatcsoport. Amíg Magyarországon 1948-1999 között a daganatos halálozás "mindössze" 2,8-szorosára emelkedett, az ajak, a szájüreg és a garat daganatai okozta halálozás 1948-hoz képest közel hatszorosára, 1970-hez képest 4,5-szeresére, 1980-hoz viszonyítva 2,5-szeresére, de még a 90-es évek folyamán is mintegy 70%-al emelkedett!
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 1999-ben a magyarországi daganatos halálozás 34 255 volt, s a helyzet a férfiak körében súlyosabb (19 227 haláleset), mint a nők között (15 028 haláleset). Ezen belül az ajak, a szájüreg és a garat daganatai 1999-ben 1361 férfi és 257 nő, mindösszesen 1618 személy halálát okozták. 2001-ben a szájüregi daganatban meghaltak száma 1737 volt. Az összes daganatos halálozást tekintve a férfiak és nők aránya 1,27:1, a szájüregi daganatok csoportjában ugyanez az arány 5,3:1 volt. Ami az életkor szerinti megoszlást illeti, mind férfiakban, mind nőkben a halálesetek túlnyomó többsége 40 éves kor felett, különösen 45-65 év között fordul elő.
A rákkutatás jelentős előrehaladást eredményezett a szájüregi daganatok terén, ami megmutatkozik az e betegségben szenvedőknek a korábbinál kisebb arányú ha-lálozásában és javuló életminőségében.
A Magyar Rákellenes Liga, a Rákbetegek Országos Szövetsége és a "Rák Ellen az Emberért, a Holnapért" Társadalmi Alapítvány Támaszadó Szolgálatának munkatársai készséggel segítenek a rászorulóknak hasznos tanácsokkal, információval. A betegszer-vezetek elérhetősége az Együttműködő Partnerek fejezetben található.
Azokat a szavakat, amelyek esetleg magya-rázatra szorulnak, a "Szójegyzék - orvosi szakkifejezések magyarázata" című fejezetben rövid definícióval ellátva soroljuk fel.

0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel gyógyszertárunkban
0 Ft
0 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Átvétel GLS Ponton
1290 Ft
890 Ft
0 Ft
0-10.000 Ft-ig
10.000-15.000 Ft-ig
15.000 Ft felett
Kiszállítás GLS-el
1390 Ft
1090 Ft
0 Ft

Készpénz

A csomag kézhezvételekor a csomagautomatás átvétel kivételével minden esetben tud készpénzzel fizetni.

A posta pontos átvétel választásakor (MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata) csak előre fizetés lehetséges, a weboldalon keresztül online bankkártyával. Nem lehetséges az utánvétes fizetési mód kiválasztása. Ha a csomag átvételekor szeretne fizetni, akkor kérjük válassza a GLS házhoz szállítást vagy a GLS Pontos átvételt.

Bankkártyával - a rendelés leadásakor online 

Bármely átvételi módhoz választhatja az online bankkártyás fizetési lehetőséget.Ebben az esetben a rendelés végén a „megrendelés elküldése” gombra kattintás után átnavigálja Önt a rendszer a SimplePay oldalra, ahol bankkártya adatai megadásával létrejön a tranzakció.

Bankkártyával - a csomag átvételekor

Csomagja átvételekor bankkárytával is fizethet az alábbi szállítási módok választásakor:

GLS házhozszállítás, MOL/Coop/Posta-pontPosta-automata, GLS csomagpont: nem minden csomagponton tud a helyszínen kártyával fizetni, tájékozódjon a fizetési lehetőségekről az alábbi linken: https://csomag.hu/csomagpont-kereso

Egészségpénztári kártya

Csak azok a termékek fizethetők egészségpénztári kártyával, amiket az egészségpénztár elfogadott, jóváhagyott. 

Ezeket a termék oldalon a termék képe alatt jobbra jelöli egy kis EP logó.

 Személyes átvétel esetén az alábbi egészségpénztári kártyákkal tud fizetni gyógyszertárunkban: Allianz, Dimenzió, Generali, Medicina, MKB,OTP, Patika, Prémium, Tempo, Új pillér, Vasutas, Vitamin.Ha nem személyesen veszi át a rendelését, de el szeretné számolni az összeget, úgy kérjük a számlázási névnél az egészségpénztár adatait adja meg. Akkor mi úgy állítjuk ki a számlát, amit Ön utólag be tud nyújtani elszámolásra.

Bővebben ...
Kevesebb ...

Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett

Minőségellenőrzött termékek

Valós gyógyszertári háttér

Folyamatos akciók

Szeretne hasonló információkról olvasni?

Adja meg e-mail címét, hogy ne maradjon le az újdonságokról.